ANDALUZIJA - Ljeto 2021

13.8. – 22.8.2021.

NICA – SEVILLA – GRANADA – CORDOBA – GIBRALTAR – BARCELONA

*5 noćenja u dvokrevetnim sobama u srcu Andaluzije!!!

*smještaj BE FREE Apartments (8,4 na booking.com)!!!

13.8. – 22.8.2021.

1990 HRK

Plan putovanja

1.dan ZAGREB (petak)
Polazak autobusa iz Zagreba u 18:00 sati s Autobusnog kolodvora (peron 502-506) Noćna vožna kroz Sloveniju i Italiju.
2.dan NICA
Dolazak na Azurnu obalu u jutarnjim satima. Sljedi razgled Nice,najvećeg grada Azurne obale. Šetnja s vodičem starom povijesnom jezgrom: TRŽNICA CVIJEĆA COURS SALÉYA, SLAVNO ŠETALIŠTE PROMENADE DES ANGLAIS, TRG MASSENA. Poslijepodne polazak prema Granadi. Noćna vožnja kroz Španjolsku i Francusku.
3.dan GRANADA
Dolazak u Granadu u poslijepodnevnim satima. Smještaj u hostel. Ovaj grad sa inače zovu i Andaluzija u malom. Stih koji će najbolje opisati ljepotu ovog grada. ‘Daj mu milostinju, ženo, jer nema žalosnije stvari u životu nego li biti slijep u Granadi!’ Razgled grada: SACRAMONTE, CALLE ELVIRA, KATEDRALA, PLAZA NUEVA… Oko podneva odlazak do najposjećenijeg turističkog lokaliteta u Španjolskoj – ALHAMBRE. Sugeriramo da ulaznicu rezervirate online kako biste izbjegli čekanje u redu. Alhambra je najznačajnija i najbolje očuvana maurska palača iz 13. st. Alhambra znači “crvena” po boji planine. Ulaz je moguć kroz dva vrata – Puerta de las Armas i Puerta de la Justicia. Kompleks, osim same maurske palače, okružuju i prekrasno očuvani vrtovi Generalife sa mnoštvom malih fontana. Prekrasno mjesto za odmor i uživanje u hladovini. Napomena: razgled Granade može biti organiziran i zadnji dan programa u slučaju da većina grupe osigura ulaznicu za jutarnji termin ulaska u palaču. Noćenje.
4.dan MALA ANDALUZIJSKA TURA (CARMONA – CORDOBA)
Slobodan dan za vlastite programe. Mogućnost fakultativnog izleta na Malu Andaluzijsku turu. Dan počinjemo razgledom Carmone, šarmantnog gradića nadomak Seville. Razgled “najmaurskijeg” španjolskoga grada, nekadašnje prijestolnice maurskog kraljevstva El-Andalus. DŽAMIJA “MEZQUITA” – simbol grada i čudo islamske arhitekture, koja je nakon Rekonkviste pretvorena u kršćansku katedralu – RIMSKI MOST, CALAHORRA, JUDERIA, ALZACAR DE LOS REYES CRISTIANOS, TRG GLORIETA TRES CULTURAS. Poslijepodne povratak za Granadu. Noćenje.

5.dan GIBRALTAR
Slobodan dan za vlastite programe. Mogućnost fakultativnog izleta u Gibraltar, britanski prekomorski teritorij na dominantnoj stijeni koja nadgleda tjesnac između Europe i Afrike. Dolazak u La Lineu, granični grad koji u prijevodu znači linija predviđen u prijepodnevnim satima. Prelazak granice Gibraltara i razgled: Aerodrom koji presijeca aveniju Winstona Churcilla, GRAND CASEMATS SQUAR, MAIN STREET, GRADSKE ZIDINE. Moguć je pješački uspon strmom liticom ili uspon jednom od gibraltarskih atrakcija, žicarom koji traje oko 6 minuta. Na vrhu stijene vidjeti ćete majmune koji su ovdje doneseni iz Afrike. Ima ih oko 200 raspoređenih u 4 obitelji te o njima budno paze. Povratak u Granadu. Noćenje.
6.dan VELIKA ANDALUZIJSKA TURA (SETENIL DE LAS BODEGAS – RONDA – MALAGA)
Slobodan dan za vlastite programe. Mogućnost fakultativnog izleta na Veliku Andaluzijsku turu. Dan počinjemo obilaskom malenog gradića Setenil de las Bodegas, poznatog po tome da se gradić smjestio ispod ogromne stijene, a neke od ulica se nalaze ispod same stijene. Potom nastavljamo do slikovite Ronde, smještene na strmoj litici, na 750 m nadmorske visine, s impresivnim kamenim mostom. Ronda je poznata i kao kolijevka koride. Dan završavamo obilaskom Malage: CENTRALNI TRG PLAZA SAN JUAN DE DIOS, PLAZA DE LA MARINA, KATEDRALA ‘MANQUITA’, TEATRO ROMANO. Nakon razgleda završavamo sa šetnjom po poznatoj plaži MALAGUETA. Sugeriramo da probate poznate malaške pržene ribice u nekom od restorančića na plaži. Povratak u Granadu. Noćenje.
7.dan SEVILLA
Slobodan dan za vlastite programe. Mogućnost fakultativnog izleta u Sevillu. Odlazak na razgled najvećeg grada Andaluzije: REALES ALCAZAR, KATEDRALA, toranj GIRALDA, PLAZA NUEVA, TORRE D’ ORO, a razgled završavamo na PLAZA DE ESPANA-i, po mnogima najljepšem trgu u Europi. Povratak u Granadu. Noćenje.
8.dan GRANADA
Check-out i slobodan dan za vlastite aktivnosti. Polazak prema Barceloni oko 18:00.
9. dan. BARCELONA
Jutarnji dolazak u Barcelonu i odlazak u razgled grada: AVENIJA DIAGONAL, PLAÇA ESPANYA, PLAÇA CATALUNYA, LA RAMBLA, GOTIČKA ČETVRT… Polazak prema Zagrebu u poslijepodnevnim satima. Noćna vožnja kroz Francusku, Italiju i Sloveniju.
10. dan. ZAGREB
Dolazak u Zagreb u kasnim poslijepodnevnim satima.

Cijena: 2990 kn
1990 kn za prijave do 01.7.2021

 

Pitanja i dodatne informacije

Dodatne informacije

Putovanje je zamišljeno kao kombinacija turističkog i istraživačkog putovanja. To znači da ćemo zajedno vidjeti sve što nam države i gradovi koje ćemo posjetiti pružaju, ali i da ćete imati dovoljno vremena za slobodno vrijeme, izlaske i jutarnje trježnjenje. Poanta puta je prvenstveno zabaviti se, ali i vidjeti što nam gradovi koje ćemo posjetiti, pružaju.

Cijena aranžmana po osobi uključuje: Prijevoz autobusom visoke turističke klase (TV, video) 5 noćenja u BE FREE apartmanima u GRANADI (konfiguracija dvije dvokrevetne i jedna jednokrevetna soba, kuhinja, kupanica, ocjena 8,4 na booking.com), razgledi prema programu, stručno vodstvo i organizacija puta
Cijena aranžmana ne uključuje: Ulaznice za pojedine objekte i lokalitete (neobavezno), dodatno zdravstveno osiguranje (neobavezno), turistička taksa – 1Eur po osobi po noćenju (obavezna doplata na licu mjesta u hostelu), karte za javni prijevoz

*NA PUTOVANJE JE MOGUĆE IĆI S OSOBNOM ISKAZNICOM!!!

COVID-19 NAPOMENA:
AZIMUT TRAVEL j.d.o.o u suradnji s partnerom organizira testiranje dan prije ili na sam dan putovanja po cijeni od 99kn po osobi za brzi antigenski test. Mogućnost testiranja po istoj cijeni i po povratku radi ukinuća izolacije.
U slučaju pozitivnog nalaza na testiranju kod ugovorenog partnera prije odlaska na putovanje Azimut travel osigurava povrat 50% iznosa za putovanje.
Za ulazak u Španjolsku potrebno je zadovoljiti jedan od dolje navedenih uvjeta ili posjedovati Digitalni certifikat EU-a protiv bolesti COVID-19 (dostupan od 1. srpnja 2021.) Uvjeti za ulazak:
• Cijepljen/a protiv bolesti COVID-19 (Potvrda o cijepljenju koju su izdala nadležna tijela ili zdravstvena služba. Certifikat vrijedi 14 dana nakon datuma primjene posljednje doze cjelokupnog rasporeda cijepljenja. Prihvaćaju se cjepiva koja je odobrila Europska agencija za lijekove, kao i cjepiva koja su završila postupak hitne uporabe Svjetske zdravstvene organizacije. Trenutačno su ova cjepiva ona koja proizvode Pfizer-Biontech, Moderna, Astra-Zeneca, Jansen/Johnson&Johnson, Sinovac i Sinopharm
• negativan rezultat testa, PCR ili brzi antigen s nazivom testa, datumom i vremenom ispitivanja, ispitnim centrom i rezultatom (samotestovi nisu valjani) (prihvaćeni i besplatni brzi testovi za građane grada Zagreba);
• oporavio/la se od bolesti COVID-19 (rezultat pozitivnog PCR testa vrijedi 180 dana).
Na putovanju nositelji digitalnog certifikata EU-a protiv bolesti COVID-19 imat će ista prava kao i građani posjećene države članice koji su cijepljeni, testirani ili oporavljeni.
Certifikatom se omogućuje standardizirano priznavanje statusa nositelja u pogledu cijepljenja, oporavka od bolesti COVID-19 ili rezultata testova. Svaka zemlja i dalje je odgovorna za definiranje vlastitih zahtjeva i pravila za ulazak, koji nisu standardizirani na razini EU-a. To znači da ono na što ćete imati pravo nakon predočenja ove potvrde ovisi o mjerama i pravilima ulaska koji su na snazi u vašoj zemlji odredišta.

Džeparac

Agencija preporuča ‘džeparac’ od cca 350 eura za suvenire i osobne potrebe. Budući da sve zemlje primaju EUR, slobodno možete već u Hrvatskoj promijeniti HRK u EUR.

Smještaj

Organizirali smo smještaj u apartmanima

BE FREE Apartments (8,4 na booking.com)

 

Fakultativni izleti

– GIBRALTAR – 25 eura
– MALA ANDALUZIJSKA TURA – 25 eura
– SEVILLA – 35 eura
– VELIKA ANDALUZIJSKA TURA – 35 eura
PAKET FAKULTATIVA JE JE 100 EUR!

Česta pitanja

Da li su fakultativni izleti obavezni i da li se plaćaju prilikom rezervacije?
– Fakultativni izleti NISU obavezni, što znači da ukoliko odlučite ne ići na izlet imate slobodno vrijeme koje možete iskoristiti za razgledavanje grada te niste dužni platiti odlazak na izlet. Upute za plaćanje izleta ćete dobiti u Završnom pismu par dana prije puta
Što ako prisilno moram otkazati odlazak na putovanje?
U slučaju otkazivanja trudim ose osigurati što veći povrat prema putniku, no to naravno ovisi o načinu i vremenu otkazivanja, točnije koliko prije putovanaj je rezervacija otkazana. Više o uvjetima otkazivanja – UVJETI.
Kako se prijaviti na putovanje i što ako putujem s više ljudi?
Nakon prijave na formi ispod, putnik je dužan uplatiti akontaciju/polog od 500 HRK kao potvrdu svoje rezervacije. Ako putujete s još jednom ili više osoba, nije ih potrebno posebno prijavljivati, nego u napomeni napišite njihove podatke – ime, prezime, mail i broj mobitela.

Prijava