ATENA & GRČKA - NOVA GODINA 2022

27.12.2021 – 02.01.2022

*4 noćenja u apartmanima LAK NIRVANA HOMES (dvokrevetne sobe – ocjena 9,3 na booking.com) u Ateni!!!

27.12.2021 – 02.01.2022

1690 HRK

Plan putovanja

 

1. dan: ZAGREB – ATENA

Polazak autobusa u 14:00 s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506). Noćna vožnja kroz Srbiju, Makedoniju i Grčku.

2. dan: ATENA

Dolazak u Atenu u poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel. Odlazak u razgled glavnog grčkog grada: TRG SINTAGMA glavni trg moderne Atene, PARLAMENT, ANTIČKI STADION na kojemu su se održavale antičke i prve moderne olimpijske igre, HADRIJANOV SLAVOLUK, četvrti PLAKA i MONASTIRAKI, stare grčke autohtone kuće i ulice. i slobodno vrijeme. Noćenje.

  1. dan: ATENA (PELOPONEZ – EPIDAURUS – MIKENA NAUPLION)

Slobodan dan za vlastite programe. Mogućnost  fakultativnog  izleta na PELOPONEZ, najveći grčki poluotok. Zaustavljanje u KORINTU. Prelazak pješice preko KORINTSKOG KANALA koji spaja Egejsko i Jonsko more te razdvaja Peloponez od kopna. Nastavak puta za EPIDAURUS, nekadašnje liječilište, svetište i mjesto u kojemu se nalazi najveći teatar antičke Grčke. Posjeta tvornici grčke keramike. Dolazak u MIKENU, jedno od najstarijih ljudskih naselja u Europi, dom mitskoga kralja Agamemnona koji je poveo Grke u pohod na Troju. Posjet NAUPLIONU, staroj grčkoj prijestolnici izgađenoj podno litice na otvorenom Egejskom moru. Ako bude vremena mogućnost odlaska na kupanje na neku od plaža na Jonskom moru. Povratak u Atenu u večernjim satima. Noćenje.

4. dan: ATENA (SOUNION – GLYFADA)
Slobodan dan za samostalno istraživanje Atene ili fakultativni popodnevni odlazak do Glyfade, Pireja te Posejdonovog hrama (ulaznica uključena u cijenu izleta). Povratak u grad i slobodno vrijeme. Noćenje.
5. dan: ATENA (DELFI)
Slobodan dan ili fakultativni popodnevni odlazak u DELFE, jedno od najpoznatijih antičkih ‘proročišta’ (ulaznica uključena u cijenu izleta). Povratak u Atenu. Navečer fakultativni odlazak u pravu grčku tavernu na tradicionalnu grčku večeru sa folklornim programom. Grčka glazba i plesovi, sirtaki, trbušne plesačice… Noćenje.

6. dan : ATENA

Odjava iz hostela i nastavak razgleda Atene: trgovi OMONIA i EXARHIA, novi poslovni i kulturni centar grada, mogućnost posjete ARHEOLOŠKOM MUZEJU s bogatom zbirkom antičkih umjetnina, penjanje na AKROPOLU, središte moći starih Atenjana. Slobodan ostatak dana. Polazak prema ZAGREBU oko 18:00. Noćna vožnja kroz Grčku, Makedoniju i Srbiju.

7. dan : ZAGREB

Dolazak u Zagreb u poslijepodnevnim satima.

CIJENA - 1690 KN

Pitanja i dodatne informacije

COVID napomena

AZIMUT TRAVEL j.d.o.o u suradnji s partnerom organizira testiranje dan prije ili na sam dan putovanja po cijeni od 99kn po osobi za brzi antigenski test. Mogućnost testiranja po istoj cijeni i po povratku radi ukinuća izolacije.
U slučaju pozitivnog nalaza na testiranju kod ugovorenog partnera prije odlaska na putovanje Azimut travel osigurava povrat 50% iznosa za putovanje.
Za ulazak u državu potrebno je zadovoljiti jedan od dolje navedenih uvjeta ili posjedovati Digitalni certifikat EU-a protiv bolesti COVID-19 (dostupan od 1. srpnja 2021.) Uvjeti za ulazak:
• Cijepljen/a protiv bolesti COVID-19 (Potvrda o cijepljenju koju su izdala nadležna tijela ili zdravstvena služba. Certifikat vrijedi 14 dana nakon datuma primjene posljednje doze cjelokupnog rasporeda cijepljenja. Prihvaćaju se cjepiva koja je odobrila Europska agencija za lijekove, kao i cjepiva koja su završila postupak hitne uporabe Svjetske zdravstvene organizacije. Trenutačno su ova cjepiva ona koja proizvode Pfizer-Biontech, Moderna, Astra-Zeneca, Jansen/Johnson&Johnson, Sinovac i Sinopharm
• negativan rezultat testa, PCR ili brzi antigen s nazivom testa, datumom i vremenom ispitivanja, ispitnim centrom i rezultatom (samotestovi nisu valjani) (prihvaćeni i besplatni brzi testovi za građane grada Zagreba);
• oporavio/la se od bolesti COVID-19 (rezultat pozitivnog PCR testa vrijedi 180 dana).
Na putovanju nositelji digitalnog certifikata EU-a protiv bolesti COVID-19 imat će ista prava kao i građani posjećene države članice koji su cijepljeni, testirani ili oporavljeni.
Certifikatom se omogućuje standardizirano priznavanje statusa nositelja u pogledu cijepljenja, oporavka od bolesti COVID-19 ili rezultata testova. Svaka zemlja i dalje je odgovorna za definiranje vlastitih zahtjeva i pravila za ulazak, koji nisu standardizirani na razini EU-a. To znači da ono na što ćete imati pravo nakon predočenja ove potvrde ovisi o mjerama i pravilima ulaska koji su na snazi u vašoj zemlji odredišta.

Dodatne informacije

Cijena aranžmana po osobi uključuje: Prijevoz autobusom visoke turističke klase (TV, video),
4 noćenja u apartmanima u Ateni (dvokrevetne sobe), razgledi prema programu, stručno vodstvo i organizacija puta.

Cijena aranžmana ne uključuje:
Ulaznice za pojedine objekte i lokalitete; dodatno zdravstveno osiguranje.

*NA PUTOVANJE JE MOGUĆE IĆI S OSOBNOM ISKAZNICOM!!!

Džeparac

Agencija preporuča ‘džeparac’ od cca 350 eura za suvenire i osobne potrebe. Budući da sve zemlje primaju EUR, slobodno možete već u Hrvatskoj promijeniti HRK u EUR.

Smještaj

*4 noćenja u apartmanima LAK NIRVANA HOMESu Ateni!!! (dvokrevetne sobe)

(ocjena 9,3 na booking.com)

Fakultativni izleti

– TURA po PELOPONEZU s uključenim ulaznicama za Epidaur i Mikenu – 50€,
– Izlet Sounion- 25€,
– Tradicionalna grčka večera sa folklornim programom – 45€,
– Delfi – 35€

Česta pitanja

Da li su fakultativni izleti obavezni i da li se plaćaju prilikom rezervacije?
– Fakultativni izleti NISU obavezni, što znači da ukoliko odlučite ne ići na izlet imate slobodno vrijeme koje možete iskoristiti za razgledavanje grada te niste dužni platiti odlazak na izlet. Upute za plaćanje izleta ćete dobiti u Završnom pismu par dana prije puta
Što ako prisilno moram otkazati odlazak na putovanje?
U slučaju otkazivanja trudim ose osigurati što veći povrat prema putniku, no to naravno ovisi o načinu i vremenu otkazivanja, točnije koliko prije putovanaj je rezervacija otkazana. Više o uvjetima otkazivanja – UVJETI.
Kako se prijaviti na putovanje i što ako putujem s više ljudi?
Nakon prijave na formi ispod, putnik je dužan uplatiti akontaciju/polog od 500 HRK kao potvrdu svoje rezervacije. Ako putujete s još jednom ili više osoba, nije ih potrebno posebno prijavljivati, nego u napomeni napišite njihove podatke – ime, prezime, mail i broj mobitela.

Prijava