BALTIK & SANKT-PETERSBURG - PROLJEĆE 2020

09.04 – 19.04.2020.

VILNIUS – RIGA – ST. PETERBURG – WARSZAW
*viza za Rusiju – BESPLATNO
*dodatno noćenje u Rigi i Vilniusu
*3 noćenja u St. Petersburgu

09.04 – 19.04.2020

1990 HRK

Plan putovanja

1. dan: ZAGREB – VILNIUS (četvrtak)
Polazak autobusa u 18:00 sa autobusnog kolodvora (peron 502-506). Noćna vožnja kroz Mađarsku, Slovačku i Poljsku.

2. dan: VILNIUS
Dolazak u Vilnius u popodnevnim satima. Odlazak u razgledavanje Vilniusa: KATEDRALNI TRG, CRKVA SV. KAZIMIRA, SVEUČILIŠTE,… MNOŠTVO CRKAVA (BAROKNIH) I SINAGOGA; Smještaj u hostel. Slobodno vrijeme. Noćenje

3. dan: VILNIUS (VELIKA LITAVSKA TURA: RUMŠIŠKES – KAUNAS – KERNAVE – PURNUŠKES)
Slobodan dan za vlastite aktivnosti. Mogućnost fakultativnog odlaska na MALU LITAVSKU TURU. Izlet u trajanju od cca. 10h u kojem ćemo posjetiti RUMŠIŠKES, selo koje se može pohvaliti najvećim Open-Air muzejem u Istočnoj Europi. Razgled etnografske zbirke , ruralnih kuća i stila života u Litvi u 18. stoljeću. (ulaznica uključena u cijenu izleta).Potom nastavljamo do KAUNASA, drugog najvećeg grada u Litvi, kojeg zovu i gradom studenata. Šetnja ALEJOM SLOBODE, najdužom pješačkom zonom u Istočnoj Europi, NAPOLEONOV BRIJEG, PERUNOV DOM. Slobodno vrijeme za ručak. Potom nastavljamo do KERNAVE, nekadašnjeg glavnog grada Litve i popularno zvanim i ‘litavski raj’. Šetnja arheloškim lokalitetom koji je pod UNESCOM od 2004. Dan završavamo posjetom PURNUŠKESU, mjestu u kojem leži geografski centar Europe. Povratak u Vilnius i izlazak u jedan od brojnih klubova u glavnom gradu Litve. Noćenje.

4. dan: VILNIUS – RIGA (TRAKAI)
Odjava iz hostela. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. Mogućnost fakultativnog odlaska u TRAKAI, najljepši baltički dvorac na istoimenom otočiću (ulaznica uključena u cijenu izleta). Polazak prema Rigi u posljepodnevnim satima. Dolazak u Rigu u večernjim satima. Smještaj u hostel. Razgledavanje RIGE – PRIJESTOLNICE SECESIJE: KATEDRALA, CRKVA SV. PETRA, SV. IVANA, ZGRADA VRHOVNOG SUDA, DOMINIKANSKI SAMOSTAN, DVORAC, SPOMENIK SLOBODI…Navečer izlazak u jedan od klubova u ”baltičkoj prijestolnici zabave”. Noćenje.

5. dan: RIGA (JURMALA BEACH – KEMERU NATIONAL PARK)
Slobodan dan za vlastite programe. Mogućnost fakultativnog odlaska na MALU LATVIJSKU TURU do nacionalnog parka Kemeru, šetnja drvenim stazicama po THE GREAT KEMERI BOARDWALK i uživanje u prirodi najpoznatijeg latvijskog nacionalnog parka, poslijepodne odlazak do najpoznatije pješčane plaže na Baltiku, JURMALA. Slobodno vrijeme za uživanje na baltičkom moru i ručak. Povratak u Rigu. Noćenje.

6. dan: RIGA – SANKT-PETERSBURG
Odjava iz hostela i polazak prema Rusiji. Prelazak estonsko-ruske granice i dolazak u St. Peterburg u večernjim satima. Smještaj u hostel i noćna šetnja po NEVSKIY PROSPEKTU. Noćenje.

7. dan: SANKT-PETERSBURG
Odlazak u razgledavanje grada u pratnji vodiča: ZIMSKA PALAČA, UTVRDA PETRA I PAVLA SA VELIČANSTVENOM KATEDRALOM, KATEDRALA SV. ISAAKA, NEVSKIY PROSPEKT, KRSTARICA AURORA… Slobodno vrijeme. Mogućnost krstarenja po kanalima. Noćenje.

8. dan: SANKT-PETERSBURG (MALA RUSKA TURA)
Slobodan dan za vlastite programe. Mogućnost fakultativnog odlaska na Malu rusku turu: Kraljevska rezidencija PETERHOF i TSARSKOYE SELO (CARSKO SELO) PUSHKIN s predivnom Katarininom palačom i vrtom. NAPOMENA: uključena ulaznica za Peterhof Grand Palace u cijenu izleta. Povratak u hostel. Noćenje.

9. dan: SANKT-PETERSBURG
Check out i slobodno vrijeme do polaska. Mogućnost odlaska u MUZEJ HERMITAGE – NAJVEĆI UMJETNIČKI MUZEJ NA SVIJETU SA KOLEKCIJAMA STARIH MAJSTORA I FRANCUSKIH IMPRESIONISTA. Kompleks muzeja sastoji se od 5 raskošnih palača, među kojima je i Zimska palača, nekadašnja carska rezidencija. Zbirke Hermitagea izložene su u 400 dvorana i broje preko 3 milijuna predmeta. Polazak prema Varšavi u poslijepodnevnim satima. Nastavak puta prema Poljskoj

10. dan: VARŠAVA
Dolazak u podnevnim satima i razgled Varšave: KRALJEVSKI DVORAC, OSTACI GRADSKIH ZIDINA, KATEDRALA SV. IVANA KRSTITELJA…Slobodno vrijeme. Polazak prema Zagrebu u večernjim satima.

11. dan: ZAGREB (nedjelja)
Dolazak u Zagreb oko podneva.

CIJENA : 1990 KN 01.03.2020.

Pitanja i dodatne informacije

Dodatne informacije

VIZA ZA RUSIJU JE POTREBNA, ALI OD 1.10.2019. ULAZ NA PODRUČJE LENJINGRADSKE OBLASTI I GRADA ST. PETERSBURGA MOGUĆ JE UZ E-VIZU ZA KOJU JE PUTNIK DUŽAN SAM ISPUNITI PRIJAVNICU. POTPUNO JE BESPLATNA. NAČIN ISPUNJAVANJA PRIJAVNICE BIT ĆE VAM POSLAN NA MAIL NAKON PRIJAVE. PUTOVNICA JE OBAVEZNA. KOD PRIJAVE NA TURU OBAVEZNO U POLJE ”IMATE LI PORUKU ZA NAS?” UNIJETI DATUM ROĐENJA, DATUM IZDAVANJA, ISTEKA I BROJ PUTOVNICE.

 

Cijena aranžmana po osobi uključuje: Prijevoz autobusom visoke turističke klase (TV, video), 3 noćenja u hostelu u St. Petersburgu, 2 noćenja u hostelu u Vilniusu, 2 noćenja u hostelu u Rigi. Razgledi prema programu, stručno vodstvo, i organizacija puta.

Cijena aranžmana ne uključuje: Ulaznice za pojedine objekte i lokalitete (neobavezno); Dodatno zdravstveno osiguranje

Džeparac

Agencija preporuča ‘džeparac’ od cca 450 eura za suvenire i osobne potrebe. Budući da sve zemlje primaju EUR, slobodno možete već u Hrvatskoj promijeniti HRK u EUR.

Smještaj

3 noćenja u hostelu u St. Petersburgu

2 noćenja u hostelu u Vilniusu

2 noćenja u hostelu u Rigi.

Fakultativni izleti

– VELIKA LITAVSKA TURA – 30 eur
– MALA LATVIJSKA TURA – 20 eur
– TRAKAI – 20 eur
– MALA RUSKA TURA – 35 eur
– KRSTARENJE po ST. PETERBURGU – 15 eur
*PAKET FAKULTATIVA JE 100 EUR!!!!!!!

Česta pitanja

Da li su fakultativni izleti obavezni i da li se plaćaju prilikom rezervacije?
– Fakultativni izleti NISU obavezni, što znači da ukoliko odlučite ne ići na izlet imate slobodno vrijeme koje možete iskoristiti za razgledavanje grada te niste dužni platiti odlazak na izlet. Upute za plaćanje izleta ćete dobiti u Završnom pismu par dana prije puta
Što ako prisilno moram otkazati odlazak na putovanje?
U slučaju otkazivanja trudim ose osigurati što veći povrat prema putniku, no to naravno ovisi o načinu i vremenu otkazivanja, točnije koliko prije putovanaj je rezervacija otkazana. Više o uvjetima otkazivanja – UVJETI.
Kako se prijaviti na putovanje i što ako putujem s više ljudi?
Nakon prijave na formi ispod, putnik je dužan uplatiti akontaciju/polog od 500 HRK kao potvrdu svoje rezervacije. Ako putujete s još jednom ili više osoba, nije ih potrebno posebno prijavljivati, nego u napomeni napišite njihove podatke – ime, prezime, mail i broj mobitela.

Prijava