BERLIN & KOPENHAGEN

(BERLIN – DRESDEN – KOPENHAGEN – HAMBURG)

27.02. – 05.03.2022.

27.02. – 05.03.2022.

990 HRK

1. dan ZAGREB – BERLIN
Sastanak grupe na Autobusnom kolodvoru u 20:00 sati. Noćna vožnja kroz Sloveniju, Austriju i Njemačku uz usputna stajanja i filmove.

2. dan BERLIN
Dolazak u Berlin u jutranjim satima. Odlazak u razgled grada kombinacijom javnog prijevoza i pješice. U poludnevnom razgledu vidjet ćemo POTSDAMER PLATZ, HOLOCAUST DENKMAL, SPOMENIK SOVJETSKIM VOJNICIMA, REICHSTAG, BRANDEBURŠKA VRATA, PARISER PLATZ, UNTER DEN LINDEN, GENDARMENMARKT, HUMBOLDTOVO SVEUČILIŠTE, NEUE WACHE, BEBELPLATZ, MUSEUM INSEL, BERLINER DOM te prvi dio razgledavanja završiti na ALEXANDERPLATZU. Pauza za ručak. Nakon pauze vidjet ćemo još zanimljiva mjesta i galerije oko HACKESCHER MARKTA, produžiti do berlinske sinagoge i razgled završiti na KUNFURSTERDAMU uz KaDeVe robnu kuću. Check in u hostel. Slobodno vrijeme.

3. dan BERLIN (MALA POVIJESNA TURA)
Slobodan dan za vlastite programe. Mogućnost faklutativnog na MALU POVIJESNU TURU. Odlazak do SACHSENHAUSEN-ORANIENBURG koncentracijskog logora, jednog od prvih i najbrutalnijih za vrijeme 2 svj. Rata. Obilazak logora. Nastavak izleta i odlazak u POTSDAM, simpatičan grad pokraj Berlina koji je nekoć bio glavni grad pruskih kraljeva. U gradu i okolici se nalazi niz zanimljivih stvari poput ljetne palače Fridrika Velikog, dvorca SANSSOUCI. Povratak u Berlin i slobodno poslijepodne za vlastite programe i obilaske mnogobrojnih muzeja i znamenitosti. (WANNSEE, OLYMPIASTADUIM…) Slobodan dan za vlastite programe. Preporučamo odlazak u jedan od brojnim muzeja u Berlinu, odlazak do DVORCA CHARLOTTENBURG i dr. Noćenje.

4. dan BERLIN (HAMBURG)
Slobodan dan za vlastite programe. Mogućnost faklutativnog izleta u Hamburg. Po dolasku panoramski razgled drugog najvećeg grada Njemačke, te jedan od najljepših i najzelenijih europskih metropola. Razgled grada: JEZERO ALSTER – JUNGFERNSTIEG – RATHAUS. Pauza za ručak. Nakon kraćeg odmora, odlazak u poznatu četvrt ST. PAULI, nekadašnje okupljalište mornara u potrazi za pićem i damama noći, a danas nezaobilaznom stanicom za svakog posjetitelja Hamburga. Šetnja REEPERBAHN-om, hamburškom verzijom „četvrti crvenih svjetiljki“. Mogućnost posjeta Miniature Wunderlandu (preporučujemo da unaprijed rezervirate ulaznice preko interneta). Povratak u Berlin. Noćenje.

5.dan BERLIN (KOPENHAGEN)
Slobodan dan za vlastite programe. Mogućnost fakultativnog izleta u Kopenhagen. Prijevoz trajektom na relaciji Rostock-Gedser. Dolazak u Kopenhagen u poslijepodnevnim satima. Odlazak u razgled grada: Kopenhagen, star preko 850 godina jedan je od najužurbanijih gradova Skandinavije. Grad je prepun crkvama, muzejima, kulturnim spomenicima, ali i kafićima i restoranima. Razgled grada započinjemo bezvremenskim okruglom kulom (RUNDETÅRN). Kralj Christian IV sagradio ju je kao zvjezdarnicu 1642 g. i glasi za najstariju u Europi, a sa nje se pruža prekrasan pogled na grad. Krećemo prema srcu metropole, pješačkoj zoni, ulici STÖRGET, najpoznatijoj gradskoj šetnjici, prepunoj dizajnerskih, ali i svakodnevnih dućana. Slobodno kraće vrijeme, nakon kojeg ćemo izbliza pogledati dvorac CHRISTIANSBORG. Šetnja zavojitim kanalima prema poznatom simbolu Kopenhagena – MORSKOJ SIRENI IZ BAJKE DANCA HANSA K. ANDERSENA, te dvorcu AMALIENBORG. U blizini se nalazi i KASTELLET, u sjevernoj Europi najbolje očuvana i kanalima okružana otok utvrda u obliku pentagrama. Nastavljamo razgled obilaskom dvorca ROSENBORG, doma danskih kraljeva od početka 17 st. Slobodno vrijeme. Predlažemo odlazak u blještavi zabavni park TIVOLI, park „otac „ svih parkova, još iz davne 1843 g., sa 4,5 milijuna posjetitelja na godinu drži 2. mjesto odmah iznad pariškog Disneylanda. Vrijedi posjetiti i dio CHRISTIANIA, „slobodan grad“ unutar Copenhagena, u biti komunu proglašenu slobodnim gradom od njegovih stanovnika još 1970 god. koju nazivaju Kopenhaškim ”coffeshopom”. Odlazak prema Berlinu u večernjim satima. Dolazak u Berlin u noćnim satima. Noćenje.

6. dan BERLIN – DRESDEN (subota)
Check-out oko 11:00. Slobodno vrijeme do polaska prema Dresdenu u poslijepodnevnim satima. Dolazak u Dresden – grad umjetnosti i kulture. Razgled grada: SEMPEROPER, FRAUENKIRCHE, HOFKIRCHE, DRESDENSKI DVORAC IZ 15. ST. KOJI JE BIO SJEDIŠTE SASKIH VOJVODA, KNEZOVA I KRALJEVA, NEUE SYNAGOGE, KULTURPALAST, ALTMARKT, KREUZKIRCHE, ”BALKON EUROPE”. Polazak prema Zagrebu. Nastavak vožnje prema Hrvatskoj uz kraća zadržavanja i odmore tijekom puta.

7. dan ZAGREB (nedjelja)
Dolazak u Zagreb u jutarnjim satima.

CIJENA - 990 KN

Pitanja i dodatne informacije

Dodatne informacije

Cijena aranžmana po osobi uključuje:
Prijevoz autobusom visoke turističke klase (TV, video, klima),  razglede prema programu, stručno vodstvo i organizacija puta.

Cijena aranžmana ne uključuje:
Boravišna taksa – 1,5 po osobi po noćenju (obavezna nadoplata u hotelu), 

 

*Putovanje je otvoreno za SVE i dovoljna je osobna iskaznica

Džeparac

Agencija preporuča ‘džeparac’ od cca 350 eura za suvenire i osobne potrebe. Budući da sve zemlje primaju EUR, slobodno možete već u Hrvatskoj promijeniti HRK u EUR.

Smještaj

U cijenu su uključena 4 noćenja u Berlinu, prijevoz autobusom, stručno vodstvo i organizacija putovanja.
Noćenja su u 4-krevetnim sobama, hostel je AMSTEL HOUSE BERLIN (ocjena 8.3 na hostelworld.com, 8.0 na booking.com)

 

Fakultativni izleti

– Fakultativni izlet MALA POVIJESNA TURA (25 Eur)
– Fakultativni izlet u KOPENHAGEN (45 Eur)
– Fakultativni izlet HAMBURG – (35 Eur)

*PAKET FAKULTATIVA – 90 EUR

Česta pitanja

Da li su fakultativni izleti obavezni i da li se plaćaju prilikom rezervacije?
– Fakultativni izleti NISU obavezni, što znači da ukoliko odlučite ne ići na izlet imate slobodno vrijeme koje možete iskoristiti za razgledavanje grada te niste dužni platiti odlazak na izlet. Upute za plaćanje izleta ćete dobiti u Završnom pismu par dana prije puta
Što ako prisilno moram otkazati odlazak na putovanje?
U slučaju otkazivanja trudim ose osigurati što veći povrat prema putniku, no to naravno ovisi o načinu i vremenu otkazivanja, točnije koliko prije putovanaj je rezervacija otkazana. Više o uvjetima otkazivanja – UVJETI.
Kako se prijaviti na putovanje i što ako putujem s više ljudi?
Nakon prijave na formi ispod, putnik je dužan uplatiti akontaciju/polog od 500 HRK kao potvrdu svoje rezervacije. Ako putujete s još jednom ili više osoba, nije ih potrebno posebno prijavljivati, nego u napomeni napišite njihove podatke – ime, prezime, mail i broj mobitela.

Prijava