IRSKA - PROLJEĆE 2020.

21.03 – 29.03.2020

BRUXELLES – DUBLIN – AMSTERDAM

 

21.03 – 29.03.2020

1990 HRK

Plan putovanja

1.dan: ZAGREB – BRUXELLES (subota)
Polazak autobusa u 15:00h s Autobusnog kolodvora (peron 502-504). Noćna vožnja kroz Sloveniju, Austriju i Njemačku uz stajanja i filmske projekcije tokom puta.

2.dan: BRUXELLES
Dolazak u BRUXELLES u jutarnjim satima. Razgled BRUXELLES-a: KATEDRALA, EUROPARLAMENT, GRAND PLACE, RUE DES BOUCHERS, MANNEKEN PIS, GROB NEZNANOG JUNAKA, KRALJEVSKA PALAČA, ATOMIUM… Slobodno vrijeme. Polazak prema luci u popodnevnim satima. Dolazak u Calais. Ukrcaj autobusa na vlak i prolazak tunelom Eurotunnel ispod La Manchea ili vožnja brodom na relaciji Calais-Dover. Nastavak puta prema DUBLINU kroz Englesku. Ukrcaj na trajekt Holyhead-Dublin i vožnja trajektom (cca.4h).

3.dan: DUBLIN
Dolazak u Dublin oko podneva. Odlazak u razgled grada: ST. STEPHEN’S GREEN, predivan trg s parkom okružen kućama s karakteristično obojanim ulaznim vratima – GRAFTON STREET, najpoznatija trgovačka ulica – TRINITY COLLEGE, najstarije sveučilište u Irskoj – GRADSKA VIJEĆNICA – DUBLINSKI DVORAC – ZGRADA PARLAMENTA – DAME STREET – KATEDRALA SV. PATRIKA, najveća irska katedrala, posvećena Sv. Patriku, zaštitniku Irske. Mogućnost posjeta pivovari čuvenog irskog tamnog piva GUINNESS i upoznavanje s procesom proizvodnje. Na kraju obilaska možete se opustiti u Gravity baru, s nezaboravnim pogledom na grad, uz pintu tamnog Guinessa. Dolazak u hostel. Noćenje.

4.dan: VELIKA IRSKA TURA (GALWAY – CLIFFS OF MOHER)
Doručak. Slobodan dan za vlastite programe. Mogućnost fakultativnog odlaska na MALU IRSKU TURU. Izlet počinjemo posjetom Galwayu, po mnogima najsimpatičnijem i najromantičnijem gradu u Irskoj. Razgled grada: QUAY STREET, LATIN QUARTER, GALWAY CATHEDRAL, EYRE SQUARE. Slobodno vrijeme za ručak. Odlazak do CLIFFS OF MOHER, najpoznatije i naposjećenije atrakcije u Irskoj (ulaznica uključena u cijenu izleta). Klifovi Mohera, koji su pod UNESCO zaštitom od 2011. uzdižu se iznad valova Atlantika do visine od 200m i u duljini od 8km. Razgled klifova. Povratak u Dublin. Noćenje.

5.dan: MALA IRSKA TURA (NEWGRANGE – MALAHIDE – THE VELVET STRAND – HOWTH)
Doručak. Slobodan dan za vlastite programe. Mogućnost fakultativnog odlaska na MALU IRSKU TURU. Izlet počinjemo posjetom jednoj od najvećih irskih atrakcija – NEWGRANGE-u. Mjesto koje nazivaju i ‘STONEHENGE of the IRISH’ poznato je kao jedna od najstarijih građevina na svijetu i najveći je neolitički spomenik svijeta (ulaznica uključena u cijenu izleta). Nastavljamo do grada MALAHIDE, koji je dom istoimenom dvorcu. Kratka pauza za fotografiranje. Potom nastavljamo do jedne od najpoznatijih plaža kojima Irska obiluje – THE VELVET STRAND. Ova plaža, u centru malenog gradića Portmanrocka, poznata je po predivnom pjesku koji podsjeća na baršun, po kojem je i dobila ime. Izlet završavamo odlaskom do legendarnog ribarskog gradića – HOWTH-a, koji se može pohvaliti s čak dva svjetionika i mnogo restorana koji poslužuju svježu ribu. Šetnja i pauza za ručak. Povratak u Dublin. Noćenje.

6.dan: SJEVERNO IRSKA TURA (GIANT’S CAUSEWAY – DARK HEDGES – BELFAST)
Doručak. Slobodan dan za vlastite programe. Mogućnost fakultativnog odlaska na SJEVERNO IRSKU TURU. Izlet počinjemo razgledom najpoznatije atrakcije Sjeverne Irske – Giant’s Causeway ili Prolaz Divova čini područje od 40.000 spojenih bazaltnih stupova koji su nastali vulkanskom erupcijom u paleogenu, a na UNSECO-vom popisu je od 1986. Nastavljamo do DARK HEDGES, atmosferskog tunela stvorenog od 150 stabala. Ova atrakcija postala je poznata nakon što je ovdje snimljena poznata serija GAME OF THRONES. Nastavljamo do BELFASTA. Razgled glavnog grada Sjeverne Irske. Povratak u Dublin. Noćenje.

7.dan: DUBLIN
Doručak. Odjava iz hostela. Slobodno vrijeme i uživanje u Dublinu. Odlazak iz Dublina u poslijepodnevnim satima i ukrcaj na brod. Prelazak trajektom za Englesku i noćna vožnja do Dovera. Ukrcaj na brod i prelazak La Manche kanala. Vožnja prema Amsterdamu.

8.dan: AMSTERDAM
Dolazak u AMSTERDAM u jutarnjim satima. Odlazak u razgledavanje grada u pratnji vodiča: KRALJEVSKA PALAČA, ŽIDOVSKA ČETVRT, TRG DAM, brusionica dijamanata, Kuća ANNE FRANK, REMBRANTOVA kuća. Neobavezan posjet RIJKS MUZEJU i druge znamenitosti. Fakultativna vožnja brodom po rijeci Amstel i amsterdamskim kanalima. Slobodno vrijeme. Navečer sastanak grupe i polazak prema prema Zagrebu. Noćna vožnja kroz Njemačku, Austriju i Sloveniju.

9.dan: ZAGREB (nedjelja)
Dolazak u Zagreb u kasnim poslijepodnevnim satima.

CIJENA : 1990 KN za uplate 01.03.2020.

Pitanja i dodatne informacije

Dodatne informacije

Putovanje je zamišljeno kao kombinacija turističkog i istraživačkog putovanja. To znači da ćemo zajedno vidjeti sve što nam države i gradovi koje ćemo posjetiti pružaju, ali i da ćete imati dovoljno vremena za slobodno vrijeme, izlaske i jutarnje trježnjenje. Poanta puta je prvenstveno zabaviti se, ali i vidjeti što nam gradovi koje ćemo posjetiti, pružaju.

Cijena aranžmana po osobi uključuje: Prijevoz autobusom visoke turističke klase (TV, video), 4 noćenja s doručkom u hostelu u Dublinu u višekrevetnim sobama, trajekt Engleska – Irska i Francuska – Engleska, razgledi prema programu, stručno vodstvo i organizacija puta.

Cijena aranžmana ne uključuje:

Ulaznice za pojedine objekte i lokalitete; nadoplata za korištenje javnog prijevoza u Bruxellesu – cca. 9 eura dnevna karta, dodatno zdravstveno osiguranje.

*NA PUTOVANJE JE MOGUĆE IĆI S OSOBNOM ISKAZNICOM!!!

Džeparac

Agencija preporuča ‘džeparac’ od cca 350 eura za suvenire i osobne potrebe. Budući da sve zemlje primaju EUR, slobodno možete već u Hrvatskoj promijeniti HRK u EUR.

Smještaj

Noćenje s doručkom u hostelu u Dublinu u višekrevetnim sobama.

Više info – USKORO

Fakultativni izleti

– MALA IRSKA TURA (35 Eur),
– VELIKA IRSKA TURA (45 Eur),
– SJEVERNO IRSKA TURA (45 Eur),
– Vožnja brodom po Amsterdamu 15€
*PAKET FAKULTATIVA JE 120 EUR!!!!!!!

Česta pitanja

Da li su fakultativni izleti obavezni i da li se plaćaju prilikom rezervacije?
– Fakultativni izleti NISU obavezni, što znači da ukoliko odlučite ne ići na izlet imate slobodno vrijeme koje možete iskoristiti za razgledavanje grada te niste dužni platiti odlazak na izlet. Upute za plaćanje izleta ćete dobiti u Završnom pismu par dana prije puta
Što ako prisilno moram otkazati odlazak na putovanje?
U slučaju otkazivanja trudim ose osigurati što veći povrat prema putniku, no to naravno ovisi o načinu i vremenu otkazivanja, točnije koliko prije putovanaj je rezervacija otkazana. Više o uvjetima otkazivanja – UVJETI.
Kako se prijaviti na putovanje i što ako putujem s više ljudi?
Nakon prijave na formi ispod, putnik je dužan uplatiti akontaciju/polog od 500 HRK kao potvrdu svoje rezervacije. Ako putujete s još jednom ili više osoba, nije ih potrebno posebno prijavljivati, nego u napomeni napišite njihove podatke – ime, prezime, mail i broj mobitela.

Prijava