JAPAN – Proljeće 2020

09.03.- 19.03.2020

TOKYO – NAGANO – MATSUMOTO – KYOTO – OSAKA – NARA – HIROSHIMA

09.03 - 19.03.2020

9990 HRK

Plan putovanja

1.dan:
Okupljanje na aerodromu u Zagrebu dva sata prije leta. Let u 12:05h iz Zagreba.

2.dan:
Dolazak u Tokio u poslijepodnevnim satima, transfer metroom do smještaja. Noćenje.

3.dan:
Obilazak glavnog grada “Zemlje izlazećeg sunca”. CARSKA PALAČA – MEIJI SHRINE. Obilazak modernog Tokija i kvartova SHIBUYA (najprometnija ‘zebra’ na svijetu) te SHINJUKU – METROPOLITAN GOVERNMENT BUILDING. Navečer odlazak u AKHINABARU – tehno district ili district neona. Noćenje.

4.dan:
Odlazak u NAGANO, mjesto domaćin ZOI 1998. Posjet hramu ZENKO-JI sa svjetski poznatim tamnim prolazom. U prolazu je potpuni mrak i po legendi Japanci ovdje dolaze u mraku naći ‘ključ raja”. Nakon što smo otključali raj i tapkali u mraku krećemo prema MATSUMOTU, gradu koji je poznat po svom dvorcu koji je simbol Japana. Povratak u Tokio. Noćenje.

5.dan:
Polazak za OSAKU u ranim jutarnjim satima. Po dolasku smještaj u ‘kapsula’ hotel ili hostel i kretanje u obilazak grada. OSAKA CASTLE- UMEDA SKY BUILDING- DENDEN TOWN. Navečer razgled ulice neona, DONTONBORI, gdje možete probati i čuvenu KOBE govedinu. Noćenje.

6.dan:
Odlazak u NARU. Cjelodnevno razgledavanje nekadašnje prijestolnice Japana. Obilazak hrama TODAI-JI, nekada najveća drvena građevina na svijetu i najveći brončani kip BUDE. Popodne odlazak do PARKA JELENA i hranjenje i šetnja među jelenima. Povratak u Osaku. Noćenje.

7.dan:
Odlazak u obližnji KYOTO. BAMBOO GROVE, KIJOMIZU-DERA i KINKAKU-JI (zlatni paviljon). U večernjim satima šetnja GION-om, tradicionalnom japanskom mjestu gdje dominiraju lokalni restorani i koji je poznat po GEJŠAMA. Polazak prema Osaki. Dolazak u Osaku u kasnim večernjim satima. Noćenje.

8.dan:
Odlazak u HIROSHIMU. Posjet MEMORIJALNOG MUZEJA MIRA, u spomen na više od 100.000 ljudi stradalih u eksploziji atomske bombe. Odlazak do MIJAJIME i posjeta crvenim TORII vratima u vodi na ovom otoku. Povratak u Osaku u kasnim večernjim satima. Noćenje.

9.dan:
Danas ćemo posjetiti simbol Japana, FUSHIMI-INARI HRAM. Slobodno vrijeme za nastavak razgleda Kyota i njegovih brojnih hramova. Povratak u Osaku. Noćenje.

10.dan:
Napuštanje smještaja u jutarnjim satima. Polazak prema Tokiu. Posjet ASAKUSI – posjet SENSO-JI HRAMU. Slobodno vrijeme u Tokiu do polaska prema zračnoj luci. Let iz Tokija u večernjim satima.

11. dan:
Presjedanje na let za Zagreb. Dolazak u Zagreb u poslijepodnevnim satima.

CIJENA : 9990 KN 01.03.2020.

Pitanja i dodatne informacije

Dodatne informacije

Prijava i uvjeti plaćanja:
Skeniranu prvu stranu važeće putovnice (koja vrijedi još minimalno 6 mjeseci) potrebno je dostaviti do 2 mjeseca prije puta, inače agencija ne snosi odgovornost od izdavanja karata sa pogrešnim podacima.

Minimalan broj putnika je 10

Molimo vas da prije uplate aranžmana pročitate Ugovor o putovanju i Opće uvjete i
uputstva za turističke aranžmane objavljene na web stranici agencije.

Agencija zadržava pravo otkaza putovanja do 21 dan prije početka putovanja u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika!

Prilikom prijave potrebno je uplatiti depozit u iznosu od 1500 kn kako bi vam garantirali vašu rezervaciju. Ostatak iznosa je potrebno uplatiti do 30 dana prije početka putovanja.

 

Cijena aranžmana po osobi uključuje:

povratni let avionom na relaciji Zagreb – transferna luka – Tokyo, transfere vlakom između gradova u Japanu
izlete u Nagano, Kyoto, Naru i Hiroshimu brzim shinkansen vlakovima (bullet trains)
sva noćenja navedena u programu, transferi od zračne luke Narita do centra Tokya u oba smjera
kompletna organizacija i vođenje puta
turističkog pratitelja tijekom putovanja
zrakoplovne pristrojbe

Cijena aranžmana ne uključuje:

osobne troškove
korištenje prijevoza pri razgledima
ulaznice za hramove i lokalitete koji se posjećuju.
Viza za Japan se dobiva na ulazu u zemlju i ne naplaćuje se, potrebna je putovnica koja vrijedi još 6 mjeseci po izlasku iz zemlje

Džeparac

Agencija preporuča ‘džeparac’ od cca 750 eura za suvenire i osobne potrebe. Budući da sve zemlje primaju EUR, slobodno možete već u Hrvatskoj promijeniti HRK u EUR.

Smještaj

3 noćenja u hostelu u Tokyu, 5 noćenja u ‘kapsula hotelu’ ili hostelu u Osaki.

Više info – USKORO 

Fakultativni izleti

AZIMUT TRAVEL ima uključene SVE navedene izlete u cijenu, dakle fakultativa nema na ovom putovanju NEMA.

Česta pitanja

Da li su fakultativni izleti obavezni i da li se plaćaju prilikom rezervacije?
– Fakultativni izleti NISU obavezni, što znači da ukoliko odlučite ne ići na izlet imate slobodno vrijeme koje možete iskoristiti za razgledavanje grada te niste dužni platiti odlazak na izlet. Upute za plaćanje izleta ćete dobiti u Završnom pismu par dana prije puta
Što ako prisilno moram otkazati odlazak na putovanje?
U slučaju otkazivanja trudim ose osigurati što veći povrat prema putniku, no to naravno ovisi o načinu i vremenu otkazivanja, točnije koliko prije putovanaj je rezervacija otkazana. Više o uvjetima otkazivanja – UVJETI.
Kako se prijaviti na putovanje i što ako putujem s više ljudi?
Nakon prijave na formi ispod, putnik je dužan uplatiti akontaciju/polog od 500 HRK kao potvrdu svoje rezervacije. Ako putujete s još jednom ili više osoba, nije ih potrebno posebno prijavljivati, nego u napomeni napišite njihove podatke – ime, prezime, mail i broj mobitela.

Prijava