BEOGRAD I NOVI SAD

26.11. - 27.11.2022.
+ Razgled Novog Sada i Petrovaradinske tvrđave prema programu

26.11. - 27.11.2022.

690 KN = 91,57 EUR

Plan putovanja

1. DAN – Subota

Polazak prema Beogradu u ranim jutarnjim satima. Ugodna vožnja uz usputna stajanja i zanimljive informacije voditelja putovanja. Prijepodne dolazak u grad na UŠĆU SAVE U DUNAV koji je kroz prošlost nosio čak 15 različtih imena. Prilazeći sa zapada prolazimo pored VRATA BEOGRADA, BEOGRADSKE ARENE i kultnog SAVA CENTRA te preko mosta GAZELA prelazimo Savu i stižemo u centar grada.

Posjetit ćemo simbol grada KALEMEGDAN, ogromnu tvrđavu i prostrani park u sklopu kojeg se nalazi nekoliko muzeja i crkvi, SAHAT KULA, SREDNJOVJEKOVNA KULA NEBOJŠA, BAROKNA VRATA i STARI BUNAR. Legenda kaže da se u podnožju prekrasne kalemegdanske šetnice nalazi i grob hunskog vojskovođe Atile, poznatog pod nadimkom Bič Božji. Uživat ćemo u pogledu na dvije rijeke s vidikovca podno KIPA POBJEDNIKA, djela našeg poznatog kipara Ivana Meštrovića, .

Zatim nastavljamo razgled i posjećujemo TRG REPUBLIKE, ZGRADU NARODNE SKUPŠTINE, NARODNO KAZALIŠTE te se zaustavljamo kod HRAMA SVETOG SAVE, jedne od najvećih pravoslavnih crkvi na svijetu s 87 metara visokom kupolom vidljivom iz gotovo svih dijelova grada.

Dolazak do TERAZIJA, najpoznatijeg beogradskog trga s famoznom česmom i kultnim HOTELOM MOSKVA i slobodno vrijeme u KNEZ MIHAJLOVOJ ulici, glavnoj pješačkoj i trgovačkoj zoni prepunoj restorana i kafića. Mogućnost fakultativnog krstarenja po Savi i Dunavu. U dogovoreno vrijeme sastanak s vodičem te odlazak autobusom do hotela. Smještaj u sobe i slobodno vrijeme za odmor.

Navečer preporučamo odlazak do čuvene SKADARLIJE i večeru u najpoznatijim beogradskim restoranima kafanama poput Tri šešira ili Dva jelena gdje je osim izvrsne hrane, uvijek garantirana i dobra zabava uz obilje pjesme i smijeha. Noćenje.

2. DAN – Nedjelja

Doručak u hotelskom restoranu. Odjava iz hotela i slobodno vrijeme u Beogradu do polaska prema Hrvatskoj ili odlazak na fakultativni izlet “Ponos Jugoslavije”.

Posjećujemo najveći beogradski stadion MARAKANA te odlazimo do čuvene KUĆE CVIJEĆA u gradskoj četvrti Dedinje, izgrađene 1975. godine kao zimski vrt i ured tadašnjeg predsjednika Jugoslavije Josipa Broza Tita koji je ovdje i pokopan. Razgledat ćemo i POVIJESNI MUZEJ, a nakon razgleda nastavljamo prema poznatom beogradskom izletištu AVALA, gdje se nalazi 207 metara visok toranj s najljepšim pogledom na čitav grad i okolicu. Popest ćemo se na najvišu zgradu čitavog Balkana, obići SPOMENIK NEZNANOM JUNAKU, još jedno remek-djelo našeg kipara Ivana Meštrovića te se vratiti u centar Beograda otkud nastavljamo prema NOVOM SADU.

U popodnevnim satima nestrpljivo stižemo u NOVI SAD, europsku prijestolnicu kulture 2022. godine te upravno, gospodarsko i političko središte pokrajine VOJVODINE. Grad je to u koji je teško ne se zaljubiti na prvu! Jednostavno očarava posjetitelje svojom šarmantnom arhitekturom i veselom atmosferom! Šećemo ulicama, a u glavi odzvanjaju pjesme Đorđa Balaševića i Zvonka Bogdana.

Dolazimo do TRGA SLOBODE nasred kojeg pozornost plijeni novosadska KATEDRALA, rimokatolička crkva Imena Marijinog. Iz daleka upečatljiv je njezin toranj visok je 72 metra sa satom na sve četiri strane. Nastavljamo DUNAVSKOM ULICOM, jednom od najstarijih u gradu te omiljenim šetalištem Novosađana, ali i turista u čijoj se blizini nalazi DUNAVSKI PARK, zelena gradska oaza, te MUZEJ VOJVODINE.

Šećer na kraju razgleda jest simbol Novog Sada – PETROVARADINSKA TVRĐAVA, smještena na desnoj obali Dunava. Izgradili su je austrougarski vojnici u 18. stoljeću, kao zaštitu od Turaka koji su predstavljali stalnu prijetnju zapadnoj Europi. Najvažniji „stanovnik“ tvrđave je PETROVARADINSKI SAT, kojeg nazivaju još i „PIJANI SAT“. Ime je dobio po tome što mala kazaljka pokazuje minute, a velika sate, što naravno zbunjuje posjetitelje. Koji je razlog tome? Nećemo vam odmah otkriti, saznajte sve zanimljivosti o gradu od našeg vodiča!

Polazak prema Hrvatskoj u kasnijim poslijepodnevnim satima. Povratak na mjesto polaska u kasnim večernjim/ranim jutarnjim satima. Odličan vikend je iza nas i jedva čekamo nove avanture!

CIJENA: 690 KN = 91,57 EUR

fiksni tečaj konverzije kune u euro: 1 euro = 7,53450 kuna.

Pitanja i dodatne informacije

Dodatne informacije

Putovanje je zamišljeno kao kombinacija turističkog i istraživačkog putovanja. To znači da ćemo zajedno vidjeti sve što nam države i gradovi koje ćemo posjetiti pružaju, ali i da ćete imati dovoljno vremena za slobodno vrijeme, izlaske i jutarnje trježnjenje. Poanta puta je prvenstveno zabaviti se, ali i vidjeti što nam gradovi koje ćemo posjetiti, pružaju.

Cijena aranžmana po osobi uključuje:

Prijevoz autobusom visoke turističke klase (TV, video, klima)
Jedno noćenje s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3* u Beogradu
Razgled Beograda prema programu
Razgled Novog Sada i Petrovaradinske tvrđave prema programu
Licenciranog turističkog pratitelja tijekom putovanja
Organizaciju i realizaciju putovanja
Osiguranje jamčevine
Osiguranje od odgovornosti organizatora paket-aranžmana

Cijena aranžmana ne uključuje:
Boravišnu pristojbu u hotelu – 2.5 € (obvezna doplata)
Osobne troškove (hranu, piće, javni prijevoz, osobno osiguranje, fakultativne izlete)
Paket putnog osiguranja (osiguranje od otkaza, osiguranje prtljage i dopunsko zdravstveno osiguranje)

*Za putovanje u Srbiju i povratak u Hrvatsku dovoljno je imati važeću OSOBNU ISKAZNICU.

Džeparac

Agencija preporuča ‘džeparac’ od cca 150 eura za suvenire i osobne potrebe. Valuta u Srbiji je DINAR (RSD) – preporučamo mijenjanje novca obaviti u RH.

Smještaj

Jedno noćenje s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3* u Beogradu

Više informacija uskoro!

Fakultativni izleti

Krstarenje dvije rijeke u večernjim satima (trajanje 1 h) – 15 €
Izlet “Ponos Jugoslavije” (uključene ulaznice) – 15 €

Česta pitanja

Da li su fakultativni izleti obavezni i da li se plaćaju prilikom rezervacije?
– Fakultativni izleti NISU obavezni, što znači da ukoliko odlučite ne ići na izlet imate slobodno vrijeme koje možete iskoristiti za razgledavanje grada te niste dužni platiti odlazak na izlet. Upute za plaćanje izleta ćete dobiti u Završnom pismu par dana prije puta
Što ako prisilno moram otkazati odlazak na putovanje?
U slučaju otkazivanja trudim ose osigurati što veći povrat prema putniku, no to naravno ovisi o načinu i vremenu otkazivanja, točnije koliko prije putovanaj je rezervacija otkazana. Više o uvjetima otkazivanja – UVJETI.
Kako se prijaviti na putovanje i što ako putujem s više ljudi?
Nakon prijave na formi ispod, putnik je dužan uplatiti akontaciju/polog od 500 HRK kao potvrdu svoje rezervacije. Ako putujete s još jednom ili više osoba, nije ih potrebno posebno prijavljivati, nego u napomeni napišite njihove podatke – ime, prezime, mail i broj mobitela.

Prijava