LONDON NOVA GODINA 2024

30.12.2023. - 07.01.2024

(PARIS – LONDON – AMSTERDAM)

*4 noćenja u dvokrevetnim sobama u Londonu!!!

*proslava NOVE GODINE u AMSTERDAMU!!!

HOTEL: TRAVELODGE London TEDDINGTON

30.12.2023. - 07.01.2024

2252,81 HRK = 299 EUR

Plan putovanja

 

1. dan ZAGREB – AMSTERDAM (subota 30.12.)
Sastanak grupe na autobusnom kolodvoru (peroni 502-506) u 20:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju, Austriju i Njemačku uz usputna stajanja i filmove.

2. dan AMSTERDAM

Dolazak u Amsterdam u poslijepodnevnim satima. Odlazak u razgledavanje grada u pratnji vodiča: KRALJEVSKA PALAČA, ŽIDOVSKA ČETVRT, TRG DAM, BRUSIONICA DIJAMANATA COSTER, KUĆA ANNE FRANK… Mogućnost krstarenja po kanalima. Slobodno vrijeme do ponoći. PROSLAVA NOVE GODINE na REMBRANDT PLEIN-u/DAM SQUARE-u ili u nekom od brojnih klubova kojima Amsterdam obiluje. Sastanak grupe oko 01:00 i polazak prema Londonu. Prelazak La Manche kanala trajektom ili tunelom i nastavak puta prema Londonu.

3. dan LONDON

Dolazak u London. Odlazak u razgled grada: ALBERT MEMORIAL, ROYAL ALBERT HALL, HYDE PARK, MARBLE ARCH, OXFORD SQUARE, TRAFALGAR SQUARE, DOWNING STREET, PARLAMENT, WESTMINSTERSKA OPATIJA, BUCKINGHAMSKA PALAČA, BIG BEN, PICADILLY CIRCUS. Smještaj u hotel i kraći odmor. Slobodan ostatak večeri u Sohou, Convent Gardenu ili na Lecester Square – središtu noćnog života u Londona. Povratak u hotel prema želji. Noćenje.

4. dan: LONDON (STONEHENGE – WINDSOR – BATH)

Slobodan dan za vlastite programe. Mogućnost fakultativnog odlaska na POVIJESNU TURU po Engleskoj. Izlet u STONEHENGE, smješten u okolini Amensburya u Engleskom okrugu Wiltshire. Stonehenge je građevina iz brončanog doba i uvršteno je u UNESCO-ovom popis Zaštićene baštine. Spada među megalitičke spomenike jer je građen od ogromnih kamenih blokova. Spomenik je u ruševnom stanju, služio je u obredne ili vjerske svrhe. Nakon toga polazak prema BATH-u, gradu na granici Walesa i Engleske i još jednoj kruni UNESCO-ve baštine. Ovaj gradić je poznat po svojoj arhitekturi od čega se najviše ističu : RIMSKE KUPELJI, KRALJEVSKI POLUMJESEC, BATHSKA OPATIJA I PULTENEYEV MOST. Polazak prema WINDSORU – gradiću kraj Londona u kojem se nalazi dvorac koji je uz Buchingham Palace u Londonu i Holyrood Palace u Edinburghu jedna od službenih rezidencija britanske monarhije. Povratak u London u večernjim satima. Noćenje.

5. dan: LONDON (BRIGHTON – BIRLING GAP – SEVEN SISTERS CLIFFS)

Slobodno vrijeme za vlastite programe. Mogućnost fakultativnog odlaska na turu po okrugu SUSSEX. Proglašen najljepšim okrugom Engleske, naš izlet započinjemo odlaskom na ”CLIFFS of ENGLAND”, tj. SEVEN SISTERS CLIFFS i BIRLING GAP koji uz Cliffs of Dover čine razglednicu engleske obale. Šetnja uz klifove i po plaži ispod samih klifova. Nastavljamo izlet odlaskom do Brightona, grada koji je u Engleskoj poznat po BRIGHTON PIER-u, mjestu po kojem je nastao američki Coney Island. Razgled grada: BRIGHTON PAVILION, BRIGTON BEACH, NORTH LAINE… Povratak u London. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6. dan: LONDON (OXFORD – STRATFORD-UPON-AVON)

Odjava iz hostela. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Mogućnost fakultativnog odlaska na MALU ROMATIČNU TURU. Dan započinjemo odlaskom u OXFORD, grad koji je ujedno i dom najstarijeg britanskog sveučilišta. Razgled grada koji je krcat građevinama u poznatom engleskom stilu gradnje: SVEUČILIŠTE, KNJIŽNICA RADCLIFFE CAMERA, KATEDRALA KRISTOVE CRKVE, TORANJ CARFAX. Izlet nastavljamo odlaskom u ‘najromantičniji’ engleski grad STRATFORD-UPON-AVON, mjesto rođenja WILLIAMA SHAKESPEARE-a, gradić na rijeci AVON koji godišnje posjeti preko 3 milijuna turista. Razgled grada: HENLEY STREET, THE CANAL, THE ROYAL THEATRE, HOLY TRINITY CHURCH, SHEAKSPEARE’S BIRTHPLACE. Povratak u London u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

7. dan: LONDON (petak)

Odjava iz hostela. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Predlažemo Vam posjet sljedećim lokalitetima: Muzeju voštanih figura MADAME TOUSSAUD´S, NATIONAL GALLERY, BRITISH MUSEUM. Ili možete otići do jedne od najvećih atrakcija Londona – British Airways LONDON EYE . Sastanak grupe u centru oko 22:00 i polazak prema PARISU.

8. dan: PARIS (subota)

Dolazak u Paris u prijepodnevnim satima. Upoznavanje sa Parizom i razgled grada javnim prijevozom: TROCADERO S POGLEDOM NA EIFFELOV TORANJ, TRIJUMFALNA VRATA, ELIZEJSKE POLJANE, PLACE DE LA CONCORDE… Slobodno vrijeme. Nastavak razgledavanja: BASTILLE, RIVOLI, MADELEINE, GRAND BULEVARDS, MONTMARTRE, BAZILIKA SACRE-COEUR. Fakultativna večernja vožnja brodom po Seini. Polazak prema ZAGREBU u večernjim satima. Noćnja vožnja kroz Francusku i Njemačku.

9. dan PARIS – ZAGREB (nedjelja)

Dolazak u Zagreb oko 15:00.

CIJENA :2252,81 KN = 299,00 EUR

fiksni tečaj konverzije kune u euro: 1 euro = 7,53450 kuna.

Pitanja i dodatne informacije

Dodatne informacije

Putovanje je zamišljeno kao kombinacija turističkog i istraživačkog putovanja. To znači da ćemo zajedno vidjeti sve što nam države i gradovi koje ćemo posjetiti pružaju, ali i da ćete imati dovoljno vremena za slobodno vrijeme, izlaske i jutarnje trježnjenje. Poanta puta je prvenstveno zabaviti se, ali i vidjeti što nam gradovi koje ćemo posjetiti, pružaju.

Cijena aranžmana uključuje:
4 noćenja u hotelu TRAVELODGE LONDON TEDDINGTON ocjena 4 na Tripadvisoru,
prijevoz autobusom,
stručno vodstvo i organizacija putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje:
Ulaznice za pojedine objekte i lokalitete (nije obavezno);
Dodatno zdravstveno osiguranje

*NA PUTOVANJE JE MOGUĆE IĆI ISKLJUČIVO S PUTOVNICOM!!!

Džeparac

Agencija preporuča ‘džeparac’ od cca 450 eura za suvenire i osobne potrebe. 

Smještaj

Više info uskoro….

Fakultativni izleti

MALA ROMATIČNA TURA – 30 eur,
kanali AMSTERDAMA – 20 eur,
VELIKA POVIJESNA TURA – 35 eur,
krstarenje SEINOM – 20 eur,
BRIGHTON i CLIFOVI – 35 eur

Česta pitanja

Da li su fakultativni izleti obavezni i da li se plaćaju prilikom rezervacije?
– Fakultativni izleti NISU obavezni, što znači da ukoliko odlučite ne ići na izlet imate slobodno vrijeme koje možete iskoristiti za razgledavanje grada te niste dužni platiti odlazak na izlet. Upute za plaćanje izleta ćete dobiti u Završnom pismu par dana prije puta
Što ako prisilno moram otkazati odlazak na putovanje?
U slučaju otkazivanja trudim ose osigurati što veći povrat prema putniku, no to naravno ovisi o načinu i vremenu otkazivanja, točnije koliko prije putovanaj je rezervacija otkazana. Više o uvjetima otkazivanja – UVJETI.
Kako se prijaviti na putovanje i što ako putujem s više ljudi?
Nakon prijave na formi ispod, putnik je dužan uplatiti akontaciju/polog od 80 EUR kao potvrdu svoje rezervacije. Ako putujete s još jednom ili više osoba, nije ih potrebno posebno prijavljivati, nego u napomeni napišite njihove podatke – ime, prezime, mail i broj mobitela.

Prijavi se