Moja Rumunjska avantura

21.09 - 26.09.2021
(BUKUREŠT-TRANSILVANIJA-CONSTANTA-MAMAIA)
*3 noćenja u hotelu u Bukureštu (dvokrevetne sobe)!!!

21.09 - 26.09.2021

990 HRK

Plan putovanja

1.dan. ZAGREB
Polazak autobusa u 20:00h s Autobusnog kolodvora Zagreb. Slijedi noćna vožnja kroz Hrvatsku i Srbiju uz nekoliko kraćih zaustavljanja za odmor tijekom puta.

2.dan. SALINA TURDA – BUKUREŠT
Nastavak puta kroz Rumunjsku. Dolazak u Turdu, mjestu u kojem se nalazi rudnik soli s neobičnom tajnom. Naime, unutar samog rudnika se nalazi zabavni park, veliki kotač i jezero, a cijeli je rudnik ukrašen futurističkim motivima. Portal Bussinesinsider je ovaj rudnik prozvao jednim od ’25 skrivenih dragulja u svijetu’. Dolazak u Bukurešt, grad koji nazivaju i Malim Parizom predviđen je u popodnevnim satima. Prvo ćemo napraviti panoramski razgled busom te vidjeti prekrasno uređene gradske parkove i bulevare. Proći ćemo pokraj SLAVOLUKA POBJEDE – umanjene verzije onog pariškog, Muzeja sela – prekrasno uređenog muzeja sa originalnim kućama donesenim sa rumunjskih sela. Slijedi smještaj u hotel i noćenje.

3.dan. BUKUREŠT, TRANSILVANIJA
Mogućnost cjelodnevnog fakultativnog izleta u Transilvaniju ovisno o želji grupe. Počinjemo sa dvorcem BRAN – popularnim DRAKULINIM DVORCEM – dvorcu Vlada Tepeša uz uključenu ulaznicu. Potom slijedi odlazak u posjet obližnjem prekrasnom gradu BRAŠOVU uz pratnju vodiča: “Crna Crkva” poznata i kao najveći gotički vjerski objekt u Istočnoj Europi, Ulica Sforii – navodno najuža ulica na svijetu, PORTA SCHEI, PORTA ECATERINA, CITADELA, STARA VJEČNICA. Povratak u Bukurešt u večernjim satima. Noćenje.

4.dan. BUKUREŠT, CONSTANTA – MAMAIA
Mogućnost cjelodnevnog fakultativnog izleta u Constantu i Mamaiu. Razgled Constante – CASINO CONSTANTA, FARO GENOVESE, KATEDRALA, TOMIS, TRG OVIDIU. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak vožnje do MAMAIE, rumunjskog MIAMI BEACHA, najpoznatije plaže na Crnom moru. Popularno znana i kao mali LAS VEGAS, najpopularnije i najposjećenije ljetovalište u Rumunjskoj nudi 8km dugu pješčanu plažu prepunu barova. Preporučamo vožnju žičarom iznad samo ljetovališta s prekrasnim pogledom na Crno more. Povratak u Bukurešt u večernjim satima. Noćenje.

5.dan. BUKUREŠT
Odjava iz hotela i nastavak razgleda centra Bukurešta uz pratnju vodiča: Krećemo od doslovno najveće zgrade u Bukureštu – PALATUL PARLAMENT koja je iza Pentagona najveća zgrada na svijetu te istodobno i spomenik egu rumunjskog diktatora Nicolae Ceauşescua – Piața Constituției, trg koji povezuje Parlament sa BULEVARDUL UNIRII, bulevarom jedinstva – najvećim bulevarom u Europi gotovo 3km dugačkoj aveniji. Na drugoj strani avenije ćemo izaći na trg Unirii koji je jedan od najzelenijih trgova Bukurešta. Vidjeti ćemo PALAČU PRAVDE, te idemo u stari dio Bukurešta. Slijedi razgled starog djela ( Centru Vechi ) – Manuc Inn – Curtea Veche, ostatci palače u kojoj je vladao poznati tiranin VLAD TEPEŠ – CRKVA NAVJEŠTENJA SVETOG ANTUNA – RUMUNJSKI POVJESNI MUZEJ – PRVA BANKA RUMUNJSKE – najstariji pub/restoran u gradu, slavni CARU CU BERE – CRKVA STAVROPOLEOS – RUMUNJSKA NACIONALNA BANKA, te ćemo izaći na najveću i najpoznatiju ulicu u Bukureštu, ulicu pobjede ( Calea Victoriei ). Proći ćemo i kroz poznate prolaze sa žutim krovovima Macca i Vilacrosse. Slobodno vrijeme za uživanje u Bukureštu do 17:00. Odlazak iz Bukurešta i vožnja prema Hrvatskoj uz kraća zaustavljanja za odmore tijekom puta.

6.dan. ZAGREB
Dolazak u Zagreb predviđen u prijepodnevnim satima.

CIJENA :1490 KN 990 KN

Do 15.09

Pitanja i dodatne informacije

COVID napomena

AZIMUT TRAVEL j.d.o.o u suradnji s partnerom organizira testiranje dan prije ili na sam dan putovanja po cijeni od 99kn po osobi za brzi antigenski test. Mogućnost testiranja po istoj cijeni i po povratku radi ukinuća izolacije.
U slučaju pozitivnog nalaza na testiranju kod ugovorenog partnera prije odlaska na putovanje Azimut travel osigurava povrat 50% iznosa za putovanje.
Za ulazak u državu potrebno je zadovoljiti jedan od dolje navedenih uvjeta ili posjedovati Digitalni certifikat EU-a protiv bolesti COVID-19 (dostupan od 1. srpnja 2021.) Uvjeti za ulazak:
• Cijepljen/a protiv bolesti COVID-19 (Potvrda o cijepljenju koju su izdala nadležna tijela ili zdravstvena služba. Certifikat vrijedi 14 dana nakon datuma primjene posljednje doze cjelokupnog rasporeda cijepljenja. Prihvaćaju se cjepiva koja je odobrila Europska agencija za lijekove, kao i cjepiva koja su završila postupak hitne uporabe Svjetske zdravstvene organizacije. Trenutačno su ova cjepiva ona koja proizvode Pfizer-Biontech, Moderna, Astra-Zeneca, Jansen/Johnson&Johnson, Sinovac i Sinopharm
• negativan rezultat testa, PCR ili brzi antigen s nazivom testa, datumom i vremenom ispitivanja, ispitnim centrom i rezultatom (samotestovi nisu valjani) (prihvaćeni i besplatni brzi testovi za građane grada Zagreba);
• oporavio/la se od bolesti COVID-19 (rezultat pozitivnog PCR testa vrijedi 180 dana).
Na putovanju nositelji digitalnog certifikata EU-a protiv bolesti COVID-19 imat će ista prava kao i građani posjećene države članice koji su cijepljeni, testirani ili oporavljeni.
Certifikatom se omogućuje standardizirano priznavanje statusa nositelja u pogledu cijepljenja, oporavka od bolesti COVID-19 ili rezultata testova. Svaka zemlja i dalje je odgovorna za definiranje vlastitih zahtjeva i pravila za ulazak, koji nisu standardizirani na razini EU-a. To znači da ono na što ćete imati pravo nakon predočenja ove potvrde ovisi o mjerama i pravilima ulaska koji su na snazi u vašoj zemlji odredišta.

Dodatne informacije

– NA PUTOVANJE JE MOGUĆE IĆI S OSOBNOM ISKAZNICOM!!!

Cijena aranžmana po osobi uključuje:

– Prijevoz autobusom visoke turističke klase (TV, video),
– 3 noćenja u hotelu 3* u Bukureštu
– razgledi prema programu, stručno vodstvo, i organizacija puta.

Cijena aranžmana ne uključuje:

– Ulaznice za pojedine objekte i lokalitete;
– Dodatno zdravstveno osiguranje
– Fakultativne izlete

Džeparac

Agencija preporuča ‘džeparac’ od cca 350 eura za suvenire i osobne potrebe. Budući da sve zemlje primaju EUR, slobodno možete već u Hrvatskoj promijeniti HRK u EUR.

Smještaj

3 noćenja u hotelu 3* u Bukureštu

Više informacija uskoro…

Fakultativni izleti

Izlet u Transilvaniju s ulaznicom za dvorac Bran – 25€,
Izlet u Constantu i Mamaiu – 25€

Česta pitanja

Da li su fakultativni izleti obavezni i da li se plaćaju prilikom rezervacije?
– Fakultativni izleti NISU obavezni, što znači da ukoliko odlučite ne ići na izlet imate slobodno vrijeme koje možete iskoristiti za razgledavanje grada te niste dužni platiti odlazak na izlet. Upute za plaćanje izleta ćete dobiti u Završnom pismu par dana prije puta
Što ako prisilno moram otkazati odlazak na putovanje?
U slučaju otkazivanja trudim ose osigurati što veći povrat prema putniku, no to naravno ovisi o načinu i vremenu otkazivanja, točnije koliko prije putovanaj je rezervacija otkazana. Više o uvjetima otkazivanja – UVJETI.
Kako se prijaviti na putovanje i što ako putujem s više ljudi?
Nakon prijave na formi ispod, putnik je dužan uplatiti akontaciju/polog od 500 HRK kao potvrdu svoje rezervacije. Ako putujete s još jednom ili više osoba, nije ih potrebno posebno prijavljivati, nego u napomeni napišite njihove podatke – ime, prezime, mail i broj mobitela.

Prijava