MOJE KATALONSKO LJETOVANJE

7.8.2021. – 14.8.2021.

(BARCELONA, FIGUERES, GIRONA, TOSSA DE MAR, VALENCIA)

*5 noćenja u hotelu u Barceloni (2-krevetne sobe) u špici ljeta!!!

7.8.2021. – 14.8.2021.

1990 HRK

Plan putovanja

1.DAN ZAGREB – BARCELONA
Polazak s Autobusnog kolodvora u Zagrebu u 18:00.
2. DAN BARCELONA
Noćna vožnja preko Slovenije, Italije, francuske. U ranim poslijepodnevnim satima dolazak u Barcelonu, prijestolnicu Mediterana, najveći i glavni grad španjolske pokrajine Katalonije. Odlazak u hotel, smještaj i kraći odmor. U večernjim satima upoznavanje s gradom i šetnja Gotičkom četvrti i Ramblom, glavnom ulicom svih Katalonaca. LA RAMBLA dva kilometara duga šetnjica simbol je grada, spaja glavni gradski trg Plaza Catalunya s morem, a uz nju se nalazi i naš hostel u samome centru. BARRI GOTIC ili Gotička četvrt najstariji je dio Barcelone gdje šećući uskim ulicama imate dojam da ste još u Srednjem vijeku. U njoj ćemo vidjeti: srednjovjekovnu gotičku KATEDRALU, PLAÇA REIAL, PLAÇA DE SANT JAUME, PALAU DE LA GENERALITAT, RIMSKE I SREDNJOVJEKOVNE ZIDINE, SPOMENIK KRISTOFORU KOLUMBU… Šetnju završavamo na glavnome gradskome trgu PLAÇA CATALUNYA. Slobodno vrijeme. Noćenje.
3. DAN BARCELONA
Nastavak razgleda Barcelone. Penjanje busom na brdo MONTJUÏC gdje su se održale Olimpijske igre 1992. Godine. Vidjet ćemo: OLIMPIJSKI STADION, PALAU SANT JORDI, CALATRAVIN TV TORANJ, KAŠTEL S POGLEDOM NA LUKU I SREDOZEMNO MORE… Vožnja kroz četvrt EIXAMPLE gdje ćemo proći pored MANSANA DE LA DISCORDIA ili četvrti nesklada gdje se nalaze najljepše modernističke zgrade u gradu. Nastavak razgleda busom do OLIMPIJSKE LUKE centra noćnog života Barcelone gdje se nalaze najviši gradski neboderi. Zaustavljanje kod SAGRADE FAMILIE katedrale Svete Obitelji koju je projektirao Antoni Gaudi, a koja se još uvijek gradi. Na kraju odlazak busom do najvećeg stadiona u Europi CAMP NOU doma FC BARCELONE, kluba koji je Kataloncima puno više od nogometa. Tko želi još javnim prijevozom i pješice možemo otići u najpoznatili i najljepši gradski PARK GÜELL kojega je projektirao najpoznatiji katalonski arhitekt Antoni Gaudi. Iz parka se pruža prekrasan pogled na čitavu Barcelonu i Sredozemno more. Slobodno poslijepodne za kupanje ili vlastite programe. Noćenje.
4. DAN VALENCIA
Cjelodnevni fakultativni izlet u VALENCIU treći najveći grad u Španjolskoj, pod zaštitom UNESCOa. Rani polazak, vožnja na jug prema Valencijskoj autonomnoj pokrajini. Dolazak u Valenciu oko podne. Razgled grada: KATEDRALA, ostaci srednovjekovnih zidina TORRES DE SERRANOS, TORRES DE QUART, najpoznatija burza svile srednjeg vijka LLOTJA DE LA SEDA, CIUTAT DE LES ARTS I LES CIENCIES ogromni futuristički kompleks arhitekta Santiaga Calatrave koji izgleda kao da nije s ovoga svijeta. Izgrađen u presušenom koritu rijeke Turie koja je nekada štitila grad, kompleks se sastoji od muzeja, akvarija, vrtova, kongresnih i izložbenih te javnih prostora koji izgledaju kao kosturi divovskih životinja ili svemirski brodovi. Odlazak do gradske plaže ili starih ribarskih četvrti. Slobodno vrijeme za kupanje. Povratak u Barcelonu u večernjim satima.

5.DAN MONTSERRAT
Izlet počinjemo usponom na planinu MONTSERRAT, nacionalno svetište svih Katalonaca. Planina po kojoj je samostan dobio ime sveta je planina za Katalonce, smještena u Zaleđu Barcelone, sat vremena busom iz centra grada, iz daljine izgleda kao nazubljena hrid koja je od davnina imala mitsku privlačnost za narode Katalonije. Vožnja busom do kompleksa samostana i posjet samostanu gdje ćemo vidjeti LA MORRENETU ili crnu Madonnu, kipić Djevice Marije koji prema legendi ima čudotvorne moći. Nakon razgleda i slobodnog vremena povratak u Barcelonu. Noćenje.
6. DAN KATALONSKA TURA (FIGUERES, GIRONA, TOSSA DE MAR)
Mogućnost fakultativnog odlaska na KATALONSKU TURU, Figueres, Gironu i Tossu de Mar. FIGUERES gradić na sjeveru Katalonije napoznatiji je kao rodno mjesto poznatog slikara Salvadora Dalia. U gradu se nalazi i svjetski poznati muzej posvećen najpoznatijem nadrealistu u umjestnosti. Nakon posjete DALIJEVOM MUZEJU vožnja do srednjovjekovnog gradića GIRONE koja je u Srednjem vijeku bila centar židovske kulture. Razgled GIRONE i njezinih uskih uličica te nastavak puta za TOSSU DE MAR. Tossa je najljepše mjesto na popularnoj COSTA BRAVI ili Divljoj obali kako je Katalonci zovu. Stari grad trvđava smjestio se na stijeni iznad mora. Predivni vidici, uske uličice i restorani doprinose mediteranskom šarmu mjesta, a u podnožju se pruža ogromna pješčana plaža. Slobodno vrijeme za ručak i kupanje. Povratak u Barcelonu u kasnim poslijepodnevnim satima. Navečer odlazak do trga Plaça d’Espanya gdje se nalaze poznate ČAROBNE FONTANE. Izgrađenje povodom Međunarodne izložbe u Barceloni 1929. Godine. Na obroncima brda MONTJUÏC, ispod KATALONSKOG NACIONALNOG MUZEJA, fontane već skoro čitavo stoljeće svaki vikend prikazuju svoju predstavu vode, svijetla i glazbe te su najljepša atrakcija katalonskog glavnog Grada. Noćenje.
7. DAN BARCELONA
Ujutro odjava iz hotela i ukrcaj stvari u autobus. Slobodan dan za kupanje, šetnju gradom ili posjet nekom od gradskih muzeja. U kasnim poslijepodnevnim satima polazak prema Francuskoj, Italiji i Hrvatskoj.
8. DAN ZAGREB
Dolazak u Zagreb u poslijepodnevnim satima.

CIJENA : 1990 KN do 01.07.2020

Pitanja i dodatne informacije

Dodatne informacije
CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI UKLJUČUJE:
– Prijevoz autobusom visoke turističke klase, 5 noćenja u hotelu (2-krevetne sobe) u širem centru Barcelone. Razglede prema programu, stručno vodstvo, i organizacija puta.
CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
– Ulaznice za pojedine objekte i lokalitete
– Dodatno zdravstveno osiguranje.
– Fakultativne izlete

COVID-19 NAPOMENA:
AZIMUT TRAVEL j.d.o.o u suradnji s partnerom organizira testiranje dan prije ili na sam dan putovanja po cijeni od 99kn po osobi za brzi antigenski test. Mogućnost testiranja po istoj cijeni i po povratku radi ukinuća izolacije.
U slučaju pozitivnog nalaza na testiranju kod ugovorenog partnera prije odlaska na putovanje Azimut travel osigurava povrat 50% iznosa za putovanje.
Za ulazak u Španjolsku potrebno je zadovoljiti jedan od dolje navedenih uvjeta ili posjedovati Digitalni certifikat EU-a protiv bolesti COVID-19 (dostupan od 1. srpnja 2021.) Uvjeti za ulazak:
• Cijepljen/a protiv bolesti COVID-19 (Potvrda o cijepljenju koju su izdala nadležna tijela ili zdravstvena služba. Certifikat vrijedi 14 dana nakon datuma primjene posljednje doze cjelokupnog rasporeda cijepljenja. Prihvaćaju se cjepiva koja je odobrila Europska agencija za lijekove, kao i cjepiva koja su završila postupak hitne uporabe Svjetske zdravstvene organizacije. Trenutačno su ova cjepiva ona koja proizvode Pfizer-Biontech, Moderna, Astra-Zeneca, Jansen/Johnson&Johnson, Sinovac i Sinopharm
• negativan rezultat testa, PCR ili brzi antigen s nazivom testa, datumom i vremenom ispitivanja, ispitnim centrom i rezultatom (samotestovi nisu valjani) (prihvaćeni i besplatni brzi testovi za građane grada Zagreba);
• oporavio/la se od bolesti COVID-19 (rezultat pozitivnog PCR testa vrijedi 180 dana).
Na putovanju nositelji digitalnog certifikata EU-a protiv bolesti COVID-19 imat će ista prava kao i građani posjećene države članice koji su cijepljeni, testirani ili oporavljeni.
Certifikatom se omogućuje standardizirano priznavanje statusa nositelja u pogledu cijepljenja, oporavka od bolesti COVID-19 ili rezultata testova. Svaka zemlja i dalje je odgovorna za definiranje vlastitih zahtjeva i pravila za ulazak, koji nisu standardizirani na razini EU-a. To znači da ono na što ćete imati pravo nakon predočenja ove potvrde ovisi o mjerama i pravilima ulaska koji su na snazi u vašoj zemlji odredišta.

Džeparac

Agencija preporuča ‘džeparac’ od cca 350 eura za suvenire i osobne potrebe. Budući da sve zemlje primaju EUR, slobodno možete već u Hrvatskoj promijeniti HRK u EUR.

Smještaj

*5 noćenja u hotelu u Barceloni (2-krevetne sobe) u špici ljeta!!!

Više info – USKORO 

Fakultativni izleti

KATALONSKA TURA – 30eur
MONTSERRAT – 20eur
VALENCIA – 50eur
*PAKET FAKULTATIVA – 90EUR

Česta pitanja

Da li su fakultativni izleti obavezni i da li se plaćaju prilikom rezervacije?
– Fakultativni izleti NISU obavezni, što znači da ukoliko odlučite ne ići na izlet imate slobodno vrijeme koje možete iskoristiti za razgledavanje grada te niste dužni platiti odlazak na izlet. Upute za plaćanje izleta ćete dobiti u Završnom pismu par dana prije puta
Što ako prisilno moram otkazati odlazak na putovanje?
U slučaju otkazivanja trudim ose osigurati što veći povrat prema putniku, no to naravno ovisi o načinu i vremenu otkazivanja, točnije koliko prije putovanaj je rezervacija otkazana. Više o uvjetima otkazivanja – UVJETI.
Kako se prijaviti na putovanje i što ako putujem s više ljudi?
Nakon prijave na formi ispod, putnik je dužan uplatiti akontaciju/polog od 500 HRK kao potvrdu svoje rezervacije. Ako putujete s još jednom ili više osoba, nije ih potrebno posebno prijavljivati, nego u napomeni napišite njihove podatke – ime, prezime, mail i broj mobitela.

Prijava