NOVI ZELAND + PEKING - PROLJEĆE 2020

02.03.2020 – 15.03.2020

Dvokrevetne sobe!!!
Peking (Kineski zid)  – Auckland – Cape Reinga – Whitianga – Hobbiton – Rotorua – Taupo –  Wellington –  Peking (Zabranjeni grad)

2.3.2020 – 15.3.2020

14 990 HRK

Plan putovanja

1 DAN:

Okupljanje na autobusnoj postaji u Zagrebu u 04:00 sati. Transfer do zračne luke u Münchenu. Let u 12:05 sati iz Münchena za Peking.

2 DAN:

Dolazak u Peking u 05:00 sati. Odlazak u grad i mogućnost fakultativnog posjeta velečanstvenog Kineskog zida – Mutianyu. Penjanje na zid sa žičarom, slobodno vrijeme za šetnju po zidinama i spust uz tobogan. Noćni let u 23:55 sati za Auckland.

3 DAN:

Dolazak u Auckland u 18:15 sati. Noćenje u Hamiltonu.

4 DAN:

Check-out iz B&B-a. Vožnja do mjesta Waitomo, gdje se nalaze špilje sa jedinstvenim svjetlećim crvima po kojima su dobile i ime Glowworm Caves. Mogućnost ulazaka u špilje. Zatim idemo posjetiti Kiwi House u Otorohangi, gdje ćete moći vidjeti najpoznatiju pticu Novog Zelanda – Kiwi Bird. Vožnja do Wellingtona i noćenje.

5 DAN:

Obilazak Wellingtona, glavnog grada Novog Zelanda. Šetanje poznatom ulicom Cuba Street, gastronomskog srca rada, kratka pauza za ručak. Zatim šetnja kroz grad i penjanje sa poznatim crvenim Wellington Cable Car na vidikovac. Slobodno vrijeme za posjet nacionalnog muzeja u Wellingtonu – Te Papa. Ulaz u muzej je besplatan i nudi bogat uvid u povijest Novog Zelanda i isto tako jedino je mjesto na svijetu gdje možete vidjeti Divovsku lignju koja mjeri 5,4 metara. Noćenje u Wellingtonu.

6 DAN:

Nakon doručka check-out iz B&B-a i izlet do krajnjeg juga sjevernog otoka – Cape Palliser. Uz panoramsku vožnju uz Pacifik, možda vidimo pokojeg kita ubojicu ili morske lavove koji hvataju sunce uz plažu. Mogućnost šetnje do prirodnih stupova iz konglomerata koje je voda izdubila iz planine – Putangirua Pinnacles. Ovo mjesto se je koristilo za snimanje zadnjeg djela Gospodara prstenova, kao šetnja koju glavni junaci u filmu trebaju proći – Paths of the Dead. Vožnja do grada Palmerston North i noćenje.

7 DAN:

Vožnja uz vulkanske planine Sjevernog otoka Novog Zelanda po takozvanoj Desert Road do grada Taupo, koji leži uz najveće jezero u Novom Zelandu. Slobodno vrijeme za ručak i šetnju uz jezero. Popodne mogućnost posjeta parka prirode Wai-O-Tapo, gdje je vidljiva burna geološka narav Novog Zelanda uz gejzire, blatne kupke i sulfatna jezera. Vožnja do Rotorue, kulturnog središta Maora i slobodno vrijeme za večeru i šetnjom grada. Noćenje.

8 DAN:

Mogućnost odlaska u vulkansku dolinu Waimangu (ovisno o vremenu), koja je nastala zbog silovite eksplozije vulkana i gdje se danas nalaze kipuća jezera – Frying Pan Lake – najveće na svijetu. Nakon toga vožnja do grada Matamata i mogućnost posjeta seta snimanja najpoznatije trilogije – Gospodar prstenova – mjesto Hobbiton. Za potrebe snimanja filmova Gospodar prstenova i Hobbit su na farmi izgradili cijelo selo, gdje žive Hobbiti, kroz koju se možete prošetati i popiti pivo u njihovoj krčmi Dragon’s Inn. Vožnja do smještaja i noćenje.

9 DAN:

Vožnja kroz čudesan krajolik prirodnog parka na poluotoku Coromandel do plaže Hot Water Beach, koja je poznata po izvorima tople podzemne vode na pješčanoj plaži Pacifika. Slobodno vrijeme za kupanje i ručak. Zatim ogled slikovitih plaža – Cathedral Cove. Vožnja do Whangarei i noćenje.

10 DAN:

Vožnja do najsjevernijeg dijela Novog Zelanda – Cape Reinga, šetnja do svjetionika, svetog mjesta za Maore, domorodno stanovništvo Novog Zelanda. Na tom mjestu možete vidjet sudaranje dvaju mora – Tihog oceana i Tasmanskog mora. Zatim ogled velikih pješčanih dina i posjet plaže 90 mile beach, koja je proglašena državnim autoputom. Vožnja do smještaja i noćenje.

11 DAN:

Dolazak u najveći grad Novog Zelanda – Auckland. Smještaj u B&B i zatim slijedi kratki izlet na vidikovac nad gradom, koji je zapravo ugasli vulkanski krater – Mount Eden. Zatim posjet sjedišta grada. Mogućnost penjanja na Sky Tower. Slobodna večer u gradu i noćenje.

12 DAN:

Kasni check-out iz B&B-a i slobodno vrijeme u centru grada za kupovinu suvenira i ručak. Popodne odlazak u zračnu luku, slijedi noćni let za Peking u 20:20 sati.

13 DAN:

Dolazak u Peking u 04:30 sati. Mogućnost odlaska u grad i posjet Zabranjenog grada, koji je dio UNESCO-ve baštine. Noćni let za München u 23:55 sati.

14 DAN:

Dolazak u München u 05:20 sati. Dolazak u Zagreb oko 14:00 sati.

CIJENA : 14 990 KN za uplate 01.03.2020.

Pitanja i dodatne informacije

Dodatne informacije

Prijava i uvjeti plaćanja:

Skeniranu prvu stranu važeće putovnice (koja vrijedi još minimalno 6 mjeseci) potrebno je dostaviti do 2 mjeseca prije puta, inače agencija ne snosi odgovornost od izdavanja karata sa pogrešnim podacima.

Minimalan broj putnika je 8

Molimo vas da prije uplate aranžmana pročitate Ugovor o putovanju i Opće uvjete i uputstva za turističke aranžmane objavljene na web stranici agencije.

Agencija zadržava pravo otkaza putovanja do 30 dana prije početka putovanja u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika!

Prilikom prijave potrebno je uplatiti depozit u iznosu od 3000 kn kako bi vam garantirali vašu rezervaciju. Ostatak iznosa je potrebno uplatiti do 30 dana prije početka putovanja.

Cijena aranžmana po osobi uključuje:
– povratni let na relaciji München – Peking – Auckland, transfere javnim prijevozom u Pekingu
– prijevoz na Novom Zelandu između turističinih atrakcija kroz sve dane programa
– sva noćenja navedena u programu, transferi iz Zagreba do zračne luke u Münchenu
– kompletna organizacija i vođenje puta
– turističkog pratitelja tijekom putovanja
– zrakoplovne pristojbe

Cijena aranžmana ne uključuje:

osobne troškove
ulaznice za lokalitete koje se posjećuju (Zabranjeni grad – CNY 40; Hobbiton – NZD$84.00; Wai-O-Tapo – NZD$32.50; Waitomo špilje – NZD$53; Waimangu volcanic valley – NZD$42; Kiwi House – NZD$24.00)
Viza za Novi Zeland i Kinu se dobiva na ulazu u zemlju i ne naplaćuje se, potrebna je putovnica koja vrijedi još 6 mjeseci po izlasku iz zemlje.
1 NZD = 4,5 KN
1 CNY = 1 KN

Džeparac

Agencija preporuča ‘džeparac’ od cca 750 eura za suvenire i osobne potrebe. Budući da sve zemlje primaju EUR, slobodno možete već u Hrvatskoj promijeniti HRK u EUR.

Smještaj

Organizirali smo 9 noćenja u B&B (Bed and Breakfast – dvokrevetne sobe) na Novom Zelandu.

VIŠE info uskoro..

Fakultativni izleti

– Kineski zid: 50€ (izlet uključuje prijevoz do zida i ulaznice na Mutianyu – penjanje na zid sa žičarom i spust sa toboganom)

Česta pitanja

Da li su fakultativni izleti obavezni i da li se plaćaju prilikom rezervacije?
– Fakultativni izleti NISU obavezni, što znači da ukoliko odlučite ne ići na izlet imate slobodno vrijeme koje možete iskoristiti za razgledavanje grada te niste dužni platiti odlazak na izlet. Upute za plaćanje izleta ćete dobiti u Završnom pismu par dana prije puta
Što ako prisilno moram otkazati odlazak na putovanje?
U slučaju otkazivanja trudim ose osigurati što veći povrat prema putniku, no to naravno ovisi o načinu i vremenu otkazivanja, točnije koliko prije putovanaj je rezervacija otkazana. Više o uvjetima otkazivanja – UVJETI.
Kako se prijaviti na putovanje i što ako putujem s više ljudi?
Nakon prijave na formi ispod, putnik je dužan uplatiti akontaciju/polog od 500 HRK kao potvrdu svoje rezervacije. Ako putujete s još jednom ili više osoba, nije ih potrebno posebno prijavljivati, nego u napomeni napišite njihove podatke – ime, prezime, mail i broj mobitela.

Prijava