PRAG I LJEPOTE ČEŠKE

27.10.2022. - 30.10.2022.

27.10.2022. - 30.10.2022.

1.290 KN = 171,21EUR

Plan putovanja

1. DAN – Četvrtak, 27.10. ZAGREB – PRAG

Polazak prema rasporedu u ranim jutarnjim satima prema Češkoj. Upoznavanje s voditeljem putovanja, kratki pregled četverodnevne češke avanture koja je pred nama te ugodna noćna i jutarnja vožnja s povremenim pauzama. Prijepodnevni dolazak u jedan od najraskošnijih i najzanimljivijih gradova Europe – ZLATNI PRAG, srednjoeuropsku prijestolnicu prepunu znamenitosti, legendi, tornjeva te odlične hrane i još boljeg piva!

Dolaskom u centar Praga kao da smo u tren oka proputovali kroz vrijeme i vratili se u srednjovjekovno i barokno ozračje gdje nas iza svakog ugla čekaju zanimljive atrakcije i legende. Krećemo u zajedničku šetnju i obilazak nekih od najvećih znamenitosti grada: Václavské náměstí – moderno središte Praga i centar zbivanja, Prašná brána – čuveni gotički toranj, nekad jedan od 13 ulaza u povijesni grad Stare město, Obecni dům – najljepša secesijska građevina u Pragu, Celetna – izuzetno pitoreskna ulica s visokim fasadama pastelnih boja, Karlovo sveučilište – osnovano u 14. st., danas najveće sveučilište srednje Europe, Stavovské Divadlo– staleško kazalište, a u konačnici stižemo do Staroměstskih náměstí – najpoznatijeg i najljepšeg praškog trga okruženog povijesnim građevinama poput čuvenog Astronomskog sata koji se već više od 600 godina smatra jednim od najvećih blaga Praga i Tynske crkve, jedne od najupečatljivijih gotičkih crkvi na svijetu koja sa svoja dva tornja i 80 metara visine dominira okolicom.

Slobodno vrijeme za uživanje u strogom centru Praga s mnoštvom dućana, kafića i restorana.Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme te polazak prema hotelu.

Smještaj u hotel i slobodno vrijeme za opuštanje. Navečer preporučamo gurmansku večeru u tradicionalnoj praškoj pivnici poput “U Fleku”, kultnog mjesta gdje je osnovan NK Hajduk te uživanje u specijalitetima češke kuhinje. Slijedi dobra zabava te istraživanje noćnog života češkog glavnog grada. Noćenje.

 

2. DAN – Petak, 28.10. PRAG – KUTNA HORA
Doručak u hotelu. Odlazak u razgledavanje ostatka znamenitosti Praga uz lokalnog gradskog vodiča na hrvatskom jeziku: nezaobilazni Hradčany s najvećim srednjovjekovnim dvorcem na svijetu, Prašky grad, Belvedere, Predsjednička palača, Katedrala Sv. Vida, Bazilika Sv. Jurja, Nova kraljevska palača i Palača Rosenberg uz mogućnost samostalnog posjeta Zlatnoj ulici. Završavamo kod jedne od najvećih znamenitosti grada, simbola čitavog Praga i idealnog mjesta za najbolje fotografije – Karlovog mosta preko rijeke Vltave.

Nakon interesantnih priča i legendi slijedi slobodno vrijeme za ručak koji predlažemo u nezaboravnom i jedinstvenom ambijentu – za vrijeme krstarenja Vltavom, najvećom i najznačajnijom češkom rijekom! Buffet ručak uz opuštajuće glazbene note i nenadmašan pogled na očaravajući Praški dvorac i Karlov most zasigurno će vam ostati u sjećanju kao jedno od najljepših iskustava na ovom putovanju.

Poslijepodne predlažemo odlazak na poludnevni izlet u KUTNU HORU, čudesni rudarski gradić u neposrednoj blizini Praga i jedno od najznačajnijih mjesta Češke čiji se povijesni centar nalazi na UNESCO popisu zaštićene svjetske baštine. Veličinom i potencijalom, Kutna Hora je u prošlosti bila glavni rival Pragu, a danas ovaj grad privlači posjetitelje iz cijelog svijeta. Kutna Hora je svjetski poznata i po kosturnici u Sedlecu čija je unutrašnjost ukrašena kostima 30.000 tijela čija priča potiče još iz 12.st. i uključuje opata, hodočašće u svetu zemlju, groblje, odlazak u raj i stanovitog grofa, a cijelu priču ćete saznati na licu mjesta. Odlazak do veličanstvene crkve sv. Barbare, zaštitnice rudara, jedne od najznačajnijih crkvi centralne Europe, također na UNESCO popisu zaštićene svjetske baštine. Slobodno vrijeme.

Povratak u Prag u večernjim satima. Slobodno vrijeme za večeru i uživanje u večernjoj atmosferi Praga. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN – Subota, 29.10.PRAG – KARLOVY VARY
Doručak u hotelu. Preporučamo poludnevni izlet u obližnji KARLOVY VARY, prelijepo turističko mjesto, po mnogima čak i najljepši gradić Češke, s wellness tradicijom dugom preko 600 godina, a čiji se centar od 2021. godine nalazi na popisu zaštićene svjetske baštine UNESCO-a.

Gradić obiluje predivnom živopisnom arhitekturom koja je zakonom definirana kao kulturno blago kako bi se očuvao poseban šarm i atmosfera ovog mjesta, koje privlači posjetitelje već stotinama godina. Pridružite se velikanima poput Petra Velikog, Beethovena, Chopina, Schillera, Karla Marxa i Goethea, te otkrijte što je to toliko posebno u ovom jedinstvenom mjestu.

Obilazak središta Karlovih Vary s voditeljem putovanja i najznačajnijih znamenitosti, poput fascinantne Mlýnske kolonáde duge 132 metra sa 124 korintska stupa unutar koje se nalazi 5 termalnih izvora i brojne skulpture. Mnogi izvori termalne vode imaju besplatan pristup i svakako ponesite praznu bočicu (ili kupite posebnu wellness šalicu koja je idealan suvenir) i besplatno natočite ljekovitu vodu, za koju kažu da produžuje život ako je popijete!

Povratak u Prag u poslijepodnevnim satima. Slobodno poslijepodne i večer u Pragu. Posjetite neki od mnogobrojnih muzeja ili jednostavno još jednom prošećite dijelovima grada koji su vam se najviše svidjeli. Noćenje.

 

4. DAN – Nedjelja, 30.10.PRAG – KARLŠTEJN – ČEŠKY KRUMLOV – ZAGREB
Doručak u hotelu. Check-out iz hotela i slobodno prijepodne ili fakultativni posjet jednom od najljepših i najpoznatijih dvoraca čitave Češke, dvorcu Karlštejn, smještenom u neposrednoj okolici Praga. Dvorac iz 14. st. osvaja svojom gotičkom arhitekturom, a dao ga je sagraditi Karlo IV. koji je osobno nadgledao radove i dekoraciju unutrašnjosti i po kojemu je dvorac dobio ime. U njemu je češka kraljevska kruna čuvana gotovo 200 godina te i danas čuva brojne relikvije i umjetnička blaga.

U povratku prema Hrvatskoj posjetiti ćemo ČEŠKY KRUMLOV, nadrealno lijep srednjovjekovni gradić izgrađen na strmim stjenovitim liticama iznad Vltave. Povijesno središte Krumlova nalazi se unutar meandra rijeke Vltave te je upisano na UNESCO-v popis zaštićenih mjesta svjetske baštine upravo zbog svog značaja i iznimne ljepote. Obilazak i šetnja gradom: Most Na Plaštu, Dvorac, Crkva Sv. Vida, Gradska fontana. Slobodno vrijeme.

Nakon razgleda i kraćeg slobodnog vremena, nastavak puta prema Hrvatskoj. Dolazak na mjesto polaska u kasnim večernjim satima. Nezaboravan provod u Češkoj je završio i odlično smo se proveli!

CIJENA:1.290 KN = 171,21EUR

fiksni tečaj konverzije kune u euro: 1 euro = 7,53450 kuna.

Pitanja i dodatne informacije

Dodatne informacije

Putovanje je zamišljeno kao kombinacija turističkog i istraživačkog putovanja. To znači da ćemo zajedno vidjeti sve što nam države i gradovi koje ćemo posjetiti pružaju, ali i da ćete imati dovoljno vremena za slobodno vrijeme, izlaske i jutarnje trježnjenje. Poanta puta je prvenstveno zabaviti se, ali i vidjeti što nam gradovi koje ćemo posjetiti, pružaju.

Cijena aranžmana po osobi uključuje:

Prijevoz autobusom visoke turističke klase (TV, video, klima)
Tri noćenja u dvokrevetnim sobama u hotelu 3* u Pragu
Tri buffet doručka u hotelskom restoranu
Razgled bisera južne Češke – romantičnog i nadrealno lijepog ČEŠKOG KRUMLOVA
Licenciranog turističkog pratitelja tijekom putovanja
Organizaciju i realizaciju putovanja
Osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti organizatora paket-aranžmana

Cijena aranžmana ne uključuje:
Boravišnu pristojbu u hotelu – 2 € po noćenju (obavezna doplata)
Osobne troškove (hrana, piće, ulaznice za muzeje)
Paket putnog osiguranja (osiguranje od otkaza, osiguranje prtljage i dopunsko zdravstveno osiguranje)

*Za putovanje u Češku i povratak u Hrvatsku dovoljno je imati važeću OSOBNU ISKAZNICU.

Džeparac

Agencija preporuča ‘džeparac’ od cca 300 eura za suvenire i osobne potrebe. Valuta u Češkoj je CZK (češka kruna) – preporučamo mijenjanje novca obaviti u RH.

Smještaj

Više informacija uskoro!

Fakultativni izleti

Poludnevni izlet u najpoznatije, najveće i najposjećenije češke toplice, čuveno odmaralište Karlovy Vary – 35 €
Poludnevni izlet u skriveni dragulj Češke na popisu UNESCO Svjetske baštine, mističnu Kutnu Horu – 20 €
Izlet u jedan od najljepših dvoraca Češke, srednjovjekovni Karlštejn – 20 €
Ručak na brodu za vrijeme krstarenja Vltavom – 25 €
Večera u 3 slijeda u tradicionalnoj češkoj pivnici – 20 €

Česta pitanja

Da li su fakultativni izleti obavezni i da li se plaćaju prilikom rezervacije?
– Fakultativni izleti NISU obavezni, što znači da ukoliko odlučite ne ići na izlet imate slobodno vrijeme koje možete iskoristiti za razgledavanje grada te niste dužni platiti odlazak na izlet. Upute za plaćanje izleta ćete dobiti u Završnom pismu par dana prije puta
Što ako prisilno moram otkazati odlazak na putovanje?
U slučaju otkazivanja trudim ose osigurati što veći povrat prema putniku, no to naravno ovisi o načinu i vremenu otkazivanja, točnije koliko prije putovanaj je rezervacija otkazana. Više o uvjetima otkazivanja – UVJETI.
Kako se prijaviti na putovanje i što ako putujem s više ljudi?
Nakon prijave na formi ispod, putnik je dužan uplatiti akontaciju/polog od 500 HRK kao potvrdu svoje rezervacije. Ako putujete s još jednom ili više osoba, nije ih potrebno posebno prijavljivati, nego u napomeni napišite njihove podatke – ime, prezime, mail i broj mobitela.

Prijava