Proljeće u BUDIMPEŠTI

21.05. – 22.05.2022.

*noćenje s doručkom u hotelu AQUINICUM 4*!!!

 

21.05. - 22.05.2022.

490 HRK

Plan putovanja

Polazak – 3:30 (parking Supernove Buzin!, kod kružnog toka i Mc’Donaldsa)

1.DAN (subota)

Polazak prema Budimpešti u ranim jutarnjim satima. Ugodna vožnja slikovitim mađarskim nizinama i područjem najvećeg srednjoeuropskog jezera Balaton uz usputna stajanja i zanimljive informacije voditelja putovanja.

Prijepodne dolazak u mađarsku prijestolnicu koju zbog raskoši i ljepote od milja nazivaju KRALJICOM DUNAVA te čiji se centar od 1987. g. nalazi na popisu svjetske baštine UNESCO-a. Slijedi odlazak autobusom do GELLERT BRDA gdje se nalazi CITADELLA s koje se pruža fantastičan panoramski pogled na cijeli grad i brojne mostove. Najveličanstveniji i najstariji je LANČANI MOST uz koji se veže zanimljiva legenda.

Prilika za prve fotografije, a zatim nastavak vožnje do monumentalnog TRGA HEROJA pored kojeg se nalazi GRADSKI PARK s neobičnim dvorcem VAJDAHUNYAD i najveće klizalište na otvorenom u Europi. Nastavak vožnje famoznim ANDRASSY BULEVAROM uz zgrade brojnih veleposlanstava i OPERE te šetnja prema BAZILICI SV. STJEPANA, prvog mađarskog kralja i sveca zaštitnika. Dolazak do VÖRÖSMARTY TRGA i slobodno vrijeme na ulici VACI, glavnoj trgovačkoj zoni prepunoj restorana i kafića.

U dogovoreno vrijeme sastanak s vodičem te odlazak autobusom do hotela. Smještaj u sobe i slobodno vrijeme za odmor, kupanje i uživanje u termalnim bazenima ili opuštanje u saunama. Navečer po želji odlazak u tradicionalnu ČARDU na romantičnu večeru uz folklorni program i dobru zabavu. Noćenje.

2.DAN (nedjelja)

Bogat doručak u hotelskom restoranu. Odjava iz hotela oko 10:00 h i odlazak prema BUDIMU.

Posjećujemo bajkovitu RIBARSKU UTVRDU i CRKVU MATIJE KORVINA otkud se pruža najljepši pogled na ZGRADU PARLAMENTA – neogotičko remek-djelo i najprepoznatljiviji simbol Budimpešte smješten uz desnu obalu Dunava. Kraće slobodno vrijeme za uživanje u pogledu i fotografiranje.

Zatim razgledavamo PALAČU SÁNDOR u kojoj se nalazi ured mađarskog predsjednika te KRALJEVSKU PALAČU, fascinantan budimski dvorac burne povijesti danas pretvoren u muzej i galeriju. Slijedi odlazak prema PEŠTI, šetnja do PARLAMENTA i slobodno vrijeme u centru grada za šetnju, ručak i kupnju suvenira.

Preporučamo posjet kultnoj slastičarnici GERBEAUD i uživanje u poznatim desertima poput Doboš ili Esterhazy torte te Žarbo kocki. Oko 17:00 h zajednički odlazak na romantično KRSTARENJE DUNAVOM uz čašu šampanjca i melodiju valcera. Nakon plovidbe brodom ukrcaj u autobus i polazak prema Hrvatskoj. Povratak na mjesto polaska u kasnim večernjim satima. Odlično smo se proveli!

CIJENA - 490 KN

Pitanja i dodatne informacije

Dodatne informacije

Azimut vas vodi na dvodnevnu romantičnu relaksaciju u prijestolnicu Mađarske. Opustite se u Aronia Spa & Welness hotela Aquinicum s finskom, turskom i infracrvenom saunom, te dva termalna bazena*

Cijena aranžmana po osobi uključuje: Prijevoz autobusom visoke turističke klase (TV, video, klima), 1 noćenje s doručkom u dvokrevetnim sobama u Aquinicum hotel Budapest 4*, turističkog pratitelja i organizaciju puta.

Cijena aranžmana ne uključuje: Ulaznice za muzeje, osobne troškove, hranu, piće, javni prijevoz, osobno osiguranje, fakultativne izlete

.

*NA PUTOVANJE JE MOGUĆE IĆI S OSOBNOM ISKAZNICOM!!!

Džeparac

Agencija preporuča ‘džeparac’ od cca 150 eura za suvenire i osobne potrebe. Budući da sve zemlje primaju EUR, slobodno možete već u Hrvatskoj promijeniti HRK u EUR.

Smještaj

– noćenje s doručkom u hotelu AQUINICUM 4*

Fakultativni izleti

– vožnja brodom po Dunavu – 15 EUR
– večera u čardi u Budimpešti uz prigodni zabavni program i konzumaciju vina – 25 eur

Česta pitanja

Da li su fakultativni izleti obavezni i da li se plaćaju prilikom rezervacije?
– Fakultativni izleti NISU obavezni, što znači da ukoliko odlučite ne ići na izlet imate slobodno vrijeme koje možete iskoristiti za razgledavanje grada te niste dužni platiti odlazak na izlet. Upute za plaćanje izleta ćete dobiti u Završnom pismu par dana prije puta
Što ako prisilno moram otkazati odlazak na putovanje?
U slučaju otkazivanja trudim ose osigurati što veći povrat prema putniku, no to naravno ovisi o načinu i vremenu otkazivanja, točnije koliko prije putovanaj je rezervacija otkazana. Više o uvjetima otkazivanja – UVJETI.
Kako se prijaviti na putovanje i što ako putujem s više ljudi?
Nakon prijave na formi ispod, putnik je dužan uplatiti akontaciju/polog od 500 HRK kao potvrdu svoje rezervacije. Ako putujete s još jednom ili više osoba, nije ih potrebno posebno prijavljivati, nego u napomeni napišite njihove podatke – ime, prezime, mail i broj mobitela.

Prijava