TUNIS - Proljeće- 2024

13.03. – 21.03.2024.

(DOUZ – SOUSSE – CHOTT EL JERID – TOZEUR – EL JEM – MATMATA – KAIROUAN – SIDI BOU SAID – CARTHAGE)

*Hotel Smartline Hammamet Regency 4*!

*2 noćenja na brodu i 5 noćenja s polupansionom u Tunisu! 

13.03. – 21.03.2024.

2252,81 HRK = 299 EUR

Plan putovanja


1. dan ZAGREB – CIVITAVECCHIA

Polazak u 03:00 s autobusnog kolodvora (peron 502-506). Vrata Jadrana 05:00. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju. Dolazak u Civitavecchiu, ukrcaj na brod i smještaj u 4-krevetnim kabinama. Plovidba sredozemnim morem. Noćenje.

2. dan TUNIS – HAMMAMET
Dolazak u Tunis u poslijepodnevnim satima. Transfer do smještaja u Hammametu. Check in u hotel i odmor. Večera. Noćenje.

3. dan HAMMAMET (EL JEM – KAIROUAN) (MALA POVIJESNA TURA)

Doručak. Slobodan dan za odmor. Mogućnost fakultativnog odlaska na MALU POVIJESNU TURU. Polazak autobusom prema mjestu El Jem gdje ćemo posjetiti jedan od najočuvanijih amfiteatara na svijetu (ulaznica uključena u cijenu izleta). Nastavak prema Kairouanu, četvrtom svetom muslimanskom gradu u kojem se nalazi jedan od najpoznatijih islamskih objekata – UKBETOVA DŽAMIJA. Slobodno vrijeme za razgled džamije (izvana) koju svake godine posjeti tisuće muslimana za vrijeme Ramazana i razgled grada. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan HAMMAMET (KARTAGA – SIDI BOU SAID)

Doručak. Slobodan dan za odmor. Mogućnost fakultativnog posjeta Kartagi, jednom od najvećih arheoloških lokaliteta. Šetanja lokalitetom – ANTONIJEVA KUPELJ – BAZILIKA – AMFITEATAR – BYRSA BRDO – HIPODROM – CISTERNE (cijena ulaznice uključena u cijenu izleta). Nastavljamo do SIDI BOU SAID-a, bijelo-plavog gradića poznatijeg i kao ‘grad boema’. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan HAMMAMET (MATMATA – DOUZ – CHOTT EL JERID – TOZEUR) (PUSTINJSKA TURA)

Doručak. Slobodan dan za odmor. Mogućnost fakultativnog odlaska na VELIKU PUSTINJSKU TURU. Polazak oko 4 ujutro prema MATMATI, berberskom naselju gdje je sniman film RATOVI ZVIJEZDA – NOVA NADA. Nakon posjeta trogloditskim kućama nastavljamo prema DOUZ-u, mjestu kojeg zovu ‘vrata Sahare’. Mogućnost jahanja deva, vožnje ‘quada’ ili jeep safarija po dinama uz dodatnu nadoplatu. Noćenje u Douzu za one koji su na faklutativi.

6. dan HAMMAMET (PUSTINJSKA TURA)
Doručak. Za sudionike pustinjske ture odlazak do CHOTT EL JERIDA, slanog jezera koji pruža nevjerojatnu sliku i poznato je po pustinjskim ružama. Dan završavamo posjetom TOZEURU, najpoznatijem gradu-oazi u Tunisu. Povratak u hotel. Noćenje

7. dan HAMMAMET – TUNIS
Doručak. Check out iz hotela i slobodno vrijeme u gradu. Poslijepodne polazak prema glavnom gradu. Dolazak u Tunis i obilazak MEDINE glavnog grada. Slobodno vrijeme za kupnju suvenira i večeru. Ukrcaj na brod oko 16:00. Smještaj u kabine i noćenje.

8. dan TUNIS – CIVITAVECCHIA
Plovidba Sredozemljem i dolazak Civitavecchiu oko podneva. Iskrcaj i polazak prema Zagrebu.

9. dan ZAGREB
Dolazak u Zagreb u ranim jutarnjim satima.

CIJENA : 2252,81 HRK = 299 EUR

fiksni tečaj konverzije kune u euro: 1 euro = 7,53450 kuna.

Pitanja i dodatne informacije

Dodatne informacije

Putovanje je zamišljeno kao kombinacija turističkog i istraživačkog putovanja. To znači da ćemo zajedno vidjeti sve što nam države i gradovi koje ćemo posjetiti pružaju, ali i da ćete imati dovoljno vremena za slobodno vrijeme, izlaske i jutarnje trježnjenje. Poanta puta je prvenstveno zabaviti se, ali i vidjeti što nam gradovi koje ćemo posjetiti, pružaju.

Cijena aranžmana po osobi uključuje:
Prijevoz autobusom visoke turističke klase (TV, video) 5 noćenja s doručkom u hotelu u Hammametu/Munastiru/Sousse (2 krevetne sobe), prijevoz brodom na relaciji CIVITAVECCHIA – Tunis – CIVITAVECCHIA u 4 krevetnim kabinama, razgledi prema programu, stručno vodstvo i organizacija puta 

Cijena aranžmana ne uključuje:
Ulaznice za pojedine objekte i lokalitete (neobavezno), dodatno zdravstveno osiguranje (neobavezno).

ZA PUTOVANJE JE POTREBNA PUTOVNICA!!!!

Džeparac

Agencija preporuča ‘džeparac’ od cca 450 eura za suvenire i osobne potrebe. 

Smještaj

5 noćenja s doručkom u hotelu u Hammametu/Munastiru/Sousse (2 krevetne sobe),

Fakultativni izleti

MALA POVIJESNA TURA – 30 eura
KARTAGA i SIDI BOU SAID – 30 eura
VELIKA PUSTINJSKA TURA – 80 eura

PAKET FAKULTATIVA IZNOSI 130 EURA!!!

Česta pitanja

Da li su fakultativni izleti obavezni i da li se plaćaju prilikom rezervacije?
– Fakultativni izleti NISU obavezni, što znači da ukoliko odlučite ne ići na izlet imate slobodno vrijeme koje možete iskoristiti za razgledavanje grada te niste dužni platiti odlazak na izlet. Upute za plaćanje izleta ćete dobiti u Završnom pismu par dana prije puta
Što ako prisilno moram otkazati odlazak na putovanje?
U slučaju otkazivanja trudim ose osigurati što veći povrat prema putniku, no to naravno ovisi o načinu i vremenu otkazivanja, točnije koliko prije putovanaj je rezervacija otkazana. Više o uvjetima otkazivanja – UVJETI.
Kako se prijaviti na putovanje i što ako putujem s više ljudi?
Nakon prijave na formi ispod, putnik je dužan uplatiti akontaciju/polog od 80 EUR kao potvrdu svoje rezervacije. Ako putujete s još jednom ili više osoba, nije ih potrebno posebno prijavljivati, nego u napomeni napišite njihove podatke – ime, prezime, mail i broj mobitela.

Prijavi se