VENECIJA I VERONA

18.02-19.02.2023.

18.2.2023. - 19.2.2023.

670,57 HRK = 89 EUR

Plan putovanja

1.DAN

Polazak prema Veneciji u ranim jutarnjim satima. Ugodna vožnja uz usputna stajanja i zanimljive informacije voditelja putovanja. U prijepodnevnim satima dolazak u nekadašnje središte Mletačke Republike, jedinstveni grad izgrađen na vodi koji mnogi smatraju najljepšim na svijetu. Venecija se smjestila u močvarnoj laguni plitkog venecijanskog zaljeva na čak 118 otoka koji su povezani s više od 400 mostova te zahvaljujući svojoj kulturnoj i povijesnoj baštini s ponosom nosi nadimak “KRALJICA JADRANA”. Razgled glavnih turističkih znamenitosti grada – TRG SV. MARKA, BAZILIKA SV. MARKA izgrađena u bizantskom stilu u kojoj se čuvaju relikvije sveca zaštitnika Venecije, 99 m visok ZVONIK SV. MARKA, DUŽDEVA PALAČA, MOSTOM UZDAHA, CANAL GRANDE, most RIALTO, jedna od najvećih atrakcija divne Venecije. Nakon razgleda slobodno poslijepodne kako bismo isprobali delicije čuvene talijanske gastronomije – neizostavnu PIZZU ili PASTU, zasladili se GELATOM ili TIRAMISUOM, popili APEROLSPRITZ te se provozali GONDOLAMA.  Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i odlazak prema hotelu. Nakon smještaja u sobe, slobodno vrijeme za šetnju, odmor ili večeru u nekom od obližnjih restorana. Noćenje.

2.DAN

Bogati doručak u hotelskom restoranu na bazi švedskog stola s uključenim pićem (sokovi, kava, čaj). Dan nastavljamo razgledom obližnje VERONE – romantičnog grada najpoznatijih talijanskih ljubavnika, ROMEA i JULIJE smješten uz rijeku Adige. Čeka nas živopisan središnji renesansni trg PIAZZA DELLE ERBE s fontanom Madonna Verona i najvišim tornjem grada s velikim satom koji je izgradila moćna obitelj Lamberti – La Tore Dei Lamberti, romaničko-gotička katedrala DUOMO iz 12 .st. te jedna od najupečatljivijih građevina prelijepe Verone dvorac-palača CASTELVECCHIO. Svakako ćemo zaviriti u dvorište JULIJINE KUĆE, fotografirati se pored poznatog JULIJINOG BALKONA pod kojim se prema legendi odvijala najpoznatija ljubavna romansa, ona između Romea Montecchi i Julije Capuletti te za sreću u ljubavi dotaknuti JULIJIN KIP. Slobodno vrijeme za ručak i kupnju suvenira u blizini jednog od najvećih rimskih amfiteatara u svijetu, čuvene VERONSKE ARENE koja je u antičko vrijeme mogla primiti čak 22.000 gledatelja. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme u poslijepodnevnim satima i polazak prema Hrvatskoj. Puni novih dojmova vraćamo se u mjesto polaska u kasnim večernjim satima. Odlično smo se proveli!

CIJENA: 670,57 HRK = 89 EUR

fiksni tečaj konverzije kune u euro: 1 euro = 7,53450 kuna.

Pitanja i dodatne informacije

Dodatne informacije

Cijena aranžmana po osobi uključuje:
– Prijevoz autobusom visoke turističke klase (TV, radio, klima)
– 1 noćenje s doručkom u dvokrevetnim sobama u odličnom hotelu BEST WESTERN TRE TORRI 4**** (ili slično ocijenjen)
– Licenciranog voditelja putovanja
– Sve razglede prema programu
– Organizaciju i realizaciju putovanja
– Osiguranje jamčevine
– Osiguranje od odgovornosti organizatora paket-aranžmana

NAPOMENA: obavezna doplata od 12 eur za vožnju Vaporettom Punta Sabioni – Venezia – Punta Sabioni

*Za putovanje i povratak u Hrvatsku dovoljno je imati važeću OSOBNU ISKAZNICU.

Džeparac

Agencija preporuča ‘džeparac’ od cca 150 eura za suvenire i osobne potrebe.

Smještaj

Smještaj u hotelu s 4 zvjezdice (BEST WESTERN TRE TORRI ili slično ocijenjen)
– noćenje s doručkom

Fakultativni izleti

Česta pitanja

Da li su fakultativni izleti obavezni i da li se plaćaju prilikom rezervacije?
– Fakultativni izleti NISU obavezni, što znači da ukoliko odlučite ne ići na izlet imate slobodno vrijeme koje možete iskoristiti za razgledavanje grada te niste dužni platiti odlazak na izlet. Upute za plaćanje izleta ćete dobiti u Završnom pismu par dana prije puta
Što ako prisilno moram otkazati odlazak na putovanje?
U slučaju otkazivanja trudim ose osigurati što veći povrat prema putniku, no to naravno ovisi o načinu i vremenu otkazivanja, točnije koliko prije putovanaj je rezervacija otkazana. Više o uvjetima otkazivanja – UVJETI.
Kako se prijaviti na putovanje i što ako putujem s više ljudi?
Nakon prijave na formi ispod, putnik je dužan uplatiti akontaciju/polog od 500 HRK kao potvrdu svoje rezervacije. Ako putujete s još jednom ili više osoba, nije ih potrebno posebno prijavljivati, nego u napomeni napišite njihove podatke – ime, prezime, mail i broj mobitela.

Rasprodano