Venecija, Vicenza, Verona 2022

30.04. – 01.05.2022.

*noćenje s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3*/4*

30.04. – 01.05.2022.

590 HRK

Plan putovanja

1. DAN – ZAGREB – VENECIJA

Polazak prema Veneciji u ranim jutarnjim satima. Ugodna vožnja uz usputna stajanja i zanimljive informacije voditelja putovanja. U prijepodnevnim satima dolazak u nekadašnje središte Mletačke Republike, jedinstveni grad izgrađen na vodi koji mnogi smatraju najljepšim na svijetu.
Venecija se smjestila u močvarnoj laguni plitkog venecijanskog zaljeva na čak 118 otoka koji su povezani s više od 400 mostova te zahvaljujući svojoj kulturnoj i povijesnoj baštini s ponosom nosi nadimak “KRALJICA JADRANA”.
Po dolasku slijedi razgled glavnih turističkih znamenitosti grada – TRG SV. MARKA na kojem se smjestila prekrasna BAZILIKA SV. MARKA izgrađena u bizantskom stilu u kojoj se čuvaju relikvije sveca zaštitnika Venecije, 99 m visok ZVONIK SV. MARKA, simbol grada s kojeg se pruža fantastičan pogled na čitav grad i lagunu, DUŽDEVA PALAČA koja je bila sjedište političke moći Mletačke Republike te koja je MOSTOM UZDAHA spojena sa starim gradskim zatvorom. Legenda kaže da je most dobio svoj naziv zahvaljujući zatvorenicima koji su prolazeći njime sjetno uzdahnuli uz posljednji pogled na svjetlo dana znajući da ih čeka dug boravak u tamnici.
Kretat ćemo se uz CANAL GRANDE, žilu kucavicu grada dugu gotovo 4 km, čuti priču o najpoznatijim gradskim manifestacijama – VENECIJANSKOM KARNEVALU koji vuče tradiciju još od 11. st. te VENECIJANSKOM FILMSKOM FESTIVALU, najstarijem međunarodnom filmskom festivalu u svijetu koji od 1932. g. u grad na vodi privlači brojne poznate i slavne. Za kraj ćemo prošetati poznatim mostom RIALTO, jednom od najvećih atrakcija divne Venecije.
Nakon razgleda slobodno poslijepodne kako bismo isprobali delicije čuvene talijanske gastronomije – neizostavnu PIZZU ili PASTU, zasladili se GELATOM ili TIRAMISUOM, popili APEROLSPRITZ te se provozali tradicionalnim GONDOLAMA.
Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i odlazak prema hotelu oko 17:30 sati. Nakon smještaja u sobe, slobodan ostatak dana za odmor, kupanje i uživanje u bazenu ili opuštanje u sauni. Navečer po želji odlazak na zajedničku večeru. Noćenje.

2. DAN – VICENZA – VERONA – ZAGREB

Bogati doručak u hotelskom restoranu na bazi švedskog stola s uključenim pićem (sokovi, kava, čaj).
Dan nastavljamo razgledom prekrasne VICENZE, grada smještenog u podnožju Dolomita, u plodnoj nizini rijeke Po. Prošetat ćemo povijesnom jezgrom grada koja se nalazi pod zaštitom UNESCO-a i diviti se remek-djelima poznatog talijanskog arhitekta ANDREE PALLADIJA – raskošnim građanskim vilama, muzejima i tornjevima. Zastat ćemo na glavnom trgu PIAZZA DEI SIGNORI, nekadašnjem rimskom trgu s GRADSKOM VIJEĆNICOM, zaviriti u KATEDRALU posvećenu Djevici Mariji te odlične fotke okinuti pred ukrašenim pročeljima gradskog muzeja i kazališta – MUSEO CIVICO i TEATRO OLIMPICO.
Nakon kraćeg slobodnog vremena dan nastavljamo razgledom obližnje VERONE – romantičnog grada najpoznatijih talijanskih ljubavnika, ROMEA i JULIJE smješten uz rijeku Adige. Čeka nas živopisan središnji renesansni trg PIAZZA DELLE ERBE s fontanom Madonna Verona i najvišim tornjem grada s velikim satom koji je izgradila moćna obitelj Lamberti – La Tore Dei Lamberti, romaničko-gotička katedrala DUOMO iz 12 .st. te jedna od najupečatljivijih građevina prelijepe Verone dvorac-palača CASTELVECCHIO. Svakako ćemo zaviriti u dvorište JULIJINE KUĆE, fotografirati se pored poznatog JULIJINOG BALKONA pod kojim se prema legendi odvijala najpoznatija ljubavna romansa, ona između Romea Montecchi i Julije Capuletti te za sreću u ljubavi dotaknuti JULIJIN KIP. Slobodno vrijeme iskoristit ćemo za ručak i kupnju suvenira u blizini jednog od najvećih rimskih amfiteatara u svijetu, čuvene VERONSKE ARENE koja je u antičko vrijeme mogla primiti čak 22.000 gledatelja.
Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme u poslijepodnevnim satima i polazak prema Hrvatskoj. Povratak u kasnim večernjim satima.

CIJENA - 590 KN

Pitanja i dodatne informacije

Dodatne informacije

Cijena aranžmana po osobi uključuje:

– Prijevoz autobusom visoke turističke klase (TV, video, klima)
– Jedno noćenje s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu kategorije 3*/4*
– Sve razglede prema programu (Venecija, Vicenza, Verona)
– Licenciranog turističkog pratitelja tijekom putovanja
– Organizaciju i realizaciju putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

– Povratnu kartu za brod (vaporetto): Punta Sabbioni – Venecija (San Marco) – 12 € (plaćanje na licu mjesta)
– Boravišnu pristojbu u hotelu – 2 € (obavezna doplata)
– Osobne troškove (hrana, piće, ulaznice za muzeje)
– Paket putnog osiguranja (osiguranje od otkaza, osiguranje prtljage i dopunsko zdravstveno osiguranje)

*NA PUTOVANJE JE MOGUĆE IĆI S OSOBNOM ISKAZNICOM!!!

DODATNE NAPOMENE:

Za ulazak u Italiju POTREBNA je COVID POTVRDA (na temelju cijepljenja, preboljenja unutar 6 mjeseci ili brzog antigenskog testa ne starijeg od 48 h). Prije ulaska u Italiju potrebno je ispuniti PLF obrazac (agencija će par dana prije puta poslati detaljne upute za ispunjavanje obrasca).

Za povratak u Hrvatsku COVID POTVRDA više NIJE POTREBNA.
Za više informacija o preporukama za putovanja i upozorenjima za Italiju, kao i za ulazak u Hrvatsku molimo informirajte se na službenim stranicama MVEP-a i MUP-a.

Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na putovanje ponesete maske.
Radi sigurnosti i zaštite putnika, pri ulasku u autobus potrebno je dezinficirati ruke.

Valuta u Italiji je EURO (€) – preporučamo mijenjanje novca obaviti u RH.

Džeparac

Agencija preporuča ‘džeparac’ od cca 200 eura za suvenire i osobne potrebe. Budući da sve zemlje primaju EUR, slobodno možete već u Hrvatskoj promijeniti HRK u EUR.

Smještaj

– 1 noćenje u dvokrevetnim sobama u hotelu kategorije 3*/4*  – više USKORO

Fakultativni izleti

– Sve razgledi prema programu (Venecija, Vicenza, Verona) su uključeni u cijenu

Česta pitanja

Da li su fakultativni izleti obavezni i da li se plaćaju prilikom rezervacije?
– Fakultativni izleti NISU obavezni, što znači da ukoliko odlučite ne ići na izlet imate slobodno vrijeme koje možete iskoristiti za razgledavanje grada te niste dužni platiti odlazak na izlet. Upute za plaćanje izleta ćete dobiti u Završnom pismu par dana prije puta
Što ako prisilno moram otkazati odlazak na putovanje?
U slučaju otkazivanja trudim ose osigurati što veći povrat prema putniku, no to naravno ovisi o načinu i vremenu otkazivanja, točnije koliko prije putovanaj je rezervacija otkazana. Više o uvjetima otkazivanja – UVJETI.
Kako se prijaviti na putovanje i što ako putujem s više ljudi?
Nakon prijave na formi ispod, putnik je dužan uplatiti akontaciju/polog od 500 HRK kao potvrdu svoje rezervacije. Ako putujete s još jednom ili više osoba, nije ih potrebno posebno prijavljivati, nego u napomeni napišite njihove podatke – ime, prezime, mail i broj mobitela.

Prijava