Budimpešta

21.01. - 22.01.2023.

*noćenje s doručkom u hotelu AQUINICUM 4*!!!

*uključen ulaz u Aronia Spa & Wellness!!!

14.01. - 15.01.2023.

590 KN = 78,30EUR

Plan putovanja

1. DAN

Polazak prema Budimpešti u ranim jutarnjim satima. Ugodna vožnja slikovitim mađarskim nizinama i područjem najvećeg srednjoeuropskog jezera Balaton uz usputna stajanja i zanimljive informacije voditelja putovanja. Prijepodne dolazak u mađarsku prijestolnicu koju zbog raskoši i ljepote od milja nazivaju KRALJICOM DUNAVA te čiji se centar od 1987. g. nalazi na popisu svjetske baštine UNESCO-a. Slijedi odlazak autobusom do GELLERT BRDA gdje se nalazi CITADELLA s koje se pruža fantastičan panoramski pogled na cijeli grad i brojne mostove. Najveličanstveniji i najstariji je LANČANI MOST uz koji se veže zanimljiva legenda. Prilika za prve fotografije, a zatim nastavak vožnje do monumentalnog TRGA HEROJA pored kojeg se nalazi GRADSKI PARK s neobičnim dvorcem VAJDAHUNYAD i najveće klizalište na otvorenom u Europi. Nastavak vožnje famoznim ANDRASSY BULEVAROM uz zgrade brojnih veleposlanstava i OPERE te šetnja prema BAZILICI SV. STJEPANA, prvog mađarskog kralja i sveca zaštitnika. Dolazak do VÖRÖSMARTY TRGA i slobodno vrijeme za uživanje na božićnom sajmu na ulici VACI, glavnoj trgovačkoj zoni prepunoj restorana i kafića. U dogovoreno vrijeme sastanak s vodičem te odlazak autobusom do hotela. Smještaj u sobe i slobodno vrijeme za odmor. Navečer po želji odlazak u tradicionalnu ČARDU na romantičnu večeru uz folklorni program i dobru zabavu (22 EUR). Noćenje.

2. DAN

Bogat doručak u hotelskom restoranu. Odjava iz hotela oko 10:00 h i odlazak prema BUDIMU.
Posjećujemo bajkovitu RIBARSKU UTVRDU i CRKVU MATIJE KORVINA otkud se pruža najljepši pogled na ZGRADU PARLAMENTA – neogotičko remek-djelo i simbol Budimpešte smješten uz desnu obalu Dunava. Kraće slobodno vrijeme za uživanje u pogledu i fotografiranje. Zatim razgledavamo PALAČU SÁNDOR u kojoj se nalazi ured mađarskog predsjednika te KRALJEVSKU PALAČU, fascinantan budimski dvorac burne povijesti danas pretvoren u muzej i galeriju. Slijedi odlazak prema PEŠTI, šetnja do PARLAMENTA i slobodno vrijeme u centru grada za šetnju, ručak i kupnju suvenira. Preporučamo posjet kultnoj slastičarnici GERBEAUD i uživanje u poznatim desertima poput Doboš ili Esterhazy torte te Žarbo kocki. Oko 17:00 h zajednički odlazak na romantično KRSTARENJE DUNAVOM uz čašu šampanjca i melodiju valcera (15 EUR). Nakon plovidbe brodom ukrcaj u autobus i polazak prema Hrvatskoj. Povratak na mjesto polaska u kasnim večernjim satima.

CIJENA: 590 KN = 78,30 EUR

fiksni tečaj konverzije kune u euro: 1 euro = 7,53450 kuna.

Pitanja i dodatne informacije

Dodatne informacije

Putovanje je zamišljeno kao kombinacija turističkog i istraživačkog putovanja. To znači da ćemo zajedno vidjeti sve što nam države i gradovi koje ćemo posjetiti pružaju, ali i da ćete imati dovoljno vremena za slobodno vrijeme, izlaske i jutarnje trježnjenje. Poanta puta je prvenstveno zabaviti se, ali i vidjeti što nam gradovi koje ćemo posjetiti, pružaju.

Cijena aranžmana po osobi uključuje:
– Prijevoz autobusom visoke turističke klase (TV, radio, klima)
– 1 noćenje s doručkom u dvokrevetnim sobama u odličnom hotelu 3*** u Budimpešti
– Boravišna pristojba u hotelu
– Licenciranog voditelja putovanja
– Sve razglede prema programu
– Organizaciju i realizaciju putovanja
– Osiguranje jamčevine
– Osiguranje od odgovornosti organizatora paket-aranžmana

*Za putovanje i povratak u Hrvatsku dovoljno je imati važeću OSOBNU ISKAZNICU.

Džeparac

Agencija preporuča ‘džeparac’ od cca 150 eura za suvenire i osobne potrebe.

Smještaj

*noćenje s doručkom u hotelu AQUINICUM 4*!!!

Fakultativni izleti

Česta pitanja

Da li su fakultativni izleti obavezni i da li se plaćaju prilikom rezervacije?
– Fakultativni izleti NISU obavezni, što znači da ukoliko odlučite ne ići na izlet imate slobodno vrijeme koje možete iskoristiti za razgledavanje grada te niste dužni platiti odlazak na izlet. Upute za plaćanje izleta ćete dobiti u Završnom pismu par dana prije puta
Što ako prisilno moram otkazati odlazak na putovanje?
U slučaju otkazivanja trudim ose osigurati što veći povrat prema putniku, no to naravno ovisi o načinu i vremenu otkazivanja, točnije koliko prije putovanaj je rezervacija otkazana. Više o uvjetima otkazivanja – UVJETI.
Kako se prijaviti na putovanje i što ako putujem s više ljudi?
Nakon prijave na formi ispod, putnik je dužan uplatiti akontaciju/polog od 500 HRK kao potvrdu svoje rezervacije. Ako putujete s još jednom ili više osoba, nije ih potrebno posebno prijavljivati, nego u napomeni napišite njihove podatke – ime, prezime, mail i broj mobitela.

Prijava