BERLIN PROLJEĆE 2020.

25.02. – 01.03.2020.
(BERLIN – DRESDEN – HAMBURG)

25.02. – 01.03.2020.

790 HRK

Plan putovanja

1. dan ZAGREB – BERLIN
Sastanak grupe na Autobusnom kolodvoru u 20:00 sati. Noćna vožnja kroz Mađarsku, Slovačku, Češku i Njemačku uz usputna stajanja i filmove.

2. dan BERLIN
Dolazak u Berlin u jutranjim satima. Odlazak u razgled grada kombinacijom javnog prijevoza i pješice. U poludnevnom razgledu vidjet ćemo POTSDAMER PLATZ, HOLOCAUST DENKMAL, SPOMENIK SOVJETSKIM VOJNICIMA, REICHSTAG, BRANDEBURŠKA VRATA, PARISER PLATZ, UNTER DEN LINDEN, GENDARMENMARKT, HUMBOLDTOVO SVEUČILIŠTE, NEUE WACHE, BEBELPLATZ, MUSEUM INSEL, BERLINER DOM te prvi dio razgledavanja završiti na ALEXANDERPLATZU. Pauza za ručak. Nakon pauze vidjet ćemo još zanimljiva mjesta i galerije oko HACKESCHER MARKTA, produžiti do berlinske sinagoge i razgled završiti na KUNFURSTERDAMU uz KaDeVe robnu kuću. Check in u hostel. Slobodno vrijeme.

3. dan BERLIN (MALA POVIJESNA TURA)
Slobodan dan za vlastite programe. Mogućnost faklutativnog na MALU POVIJESNU TURU. Odlazak do SACHSENHAUSEN-ORANIENBURG koncentracijskog logora, jednog od prvih i najbrutalnijih za vrijeme 2 svj. Rata. Obilazak logora. Nastavak izleta i odlazak u POTSDAM, simpatičan grad pokraj Berlina koji je nekoć bio glavni grad pruskih kraljeva. U gradu i okolici se nalazi niz zanimljivih stvari poput ljetne palače Fridrika Velikog, dvorca SANSSOUCI. Povratak u Berlin i slobodno poslijepodne za vlastite programe i obilaske mnogobrojnih muzeja i znamenitosti. (WANNSEE, OLYMPIASTADUIM…) Slobodan dan za vlastite programe. Preporučamo odlazak u jedan od brojnim muzeja u Berlinu, odlazak do DVORCA CHARLOTTENBURG i dr. Noćenje.

4. dan BERLIN – HAMBURG
Slobodan dan za vlastite programe. Mogućnost faklutativnog izleta u Hamburg. Po dolasku panoramski razgled drugog najvećeg grada Njemačke, te jedan od najljepših i najzelenijih europskih metropola. Razgled grada: JEZERO ALSTER – JUNGFERNSTIEG – RATHAUS. Pauza za ručak. Nakon kraćeg odmora, odlazak u poznatu četvrt ST. PAULI, nekadašnje okupljalište mornara u potrazi za pićem i damama noći, a danas nezaobilaznom stanicom za svakog posjetitelja Hamburga. Šetnja REEPERBAHN-om, hamburškom verzijom „četvrti crvenih svjetiljki“. Mogućnost posjeta Miniature Wunderlandu (preporučujemo da unaprijed rezervirate ulaznice preko interneta). Povratak u Berlin. Noćenje.

5. dan BERLIN – DRESDEN
Check-out. Slobodno vrijeme do polaska. Dolazak u Dresden – grad umjetnosti i kulture. Razgled grada: SEMPEROPER, FRAUENKIRCHE, HOFKIRCHE, DRESDENSKI DVORAC IZ 15. ST. KOJI JE BIO SJEDIŠTE SASKIH VOJVODA, KNEZOVA I KRALJEVA, NEUE SYNAGOGE, KULTURPALAST, ALTMARKT, KREUZKIRCHE, ”BALKON EUROPE”. Polazak prema Zagrebu. Nastavak vožnje prema Hrvatskoj uz kraća zadržavanja i odmore tijekom puta.

6. dan ZAGREB
Dolazak u Zagreb u jutarnjim satima.


Photo: depositphotos.com – @sborisov

CIJENA : 790KN za uplate do 31.01.2020.

Pitanja i dodatne informacije

Dodatne informacije

Putovanje je zamišljeno kao kombinacija turističkog i istraživačkog putovanja. To znači da ćemo zajedno vidjeti sve što nam države i gradovi koje ćemo posjetiti pružaju, ali i da ćete imati dovoljno vremena za slobodno vrijeme, izlaske i jutarnje trježnjenje. Poanta puta je prvenstveno zabaviti se, ali i vidjeti što nam gradovi koje ćemo posjetiti, pružaju.

Cijena aranžmana ne uključuje: Ulaznice za pojedine objekte i lokalitete (neobavezno), dodatno zdravstveno osiguranje (neobavezno), karte za javni prijevoz

*NA PUTOVANJE JE MOGUĆE IĆI S OSOBNOM ISKAZNICOM!!!

Džeparac

Agencija preporuča ‘džeparac’ od cca 200 eura za suvenire i osobne potrebe. Budući da sve zemlje primaju EUR, slobodno možete već u Hrvatskoj promijeniti HRK u EUR.

Smještaj

– Organizirali smo smještaj u u 4-krevetnim sobama
– Hostel je AMSTEL HOUSE BERLIN
(ocjena 8.3 na hostelworld.com, 8.0 na booking.com)

Fakultativni izleti

– MALA POVIJESNA TURA – 25 eur.
– Fakultativni izlet u HAMBURG – 35 eur

Česta pitanja

Da li su fakultativni izleti obavezni i da li se plaćaju prilikom rezervacije?
– Fakultativni izleti NISU obavezni, što znači da ukoliko odlučite ne ići na izlet imate slobodno vrijeme koje možete iskoristiti za razgledavanje grada. Plaćanje fakultativnih izleta se  vrši direktno prema vodiču.
Što ako prisilno moram otkazati odlazak na putovanje?
U slučaju otkazivanja trudim ose osigurati što veći povrat prema putniku, no to naravno ovisi o načinu i vremenu otkazivanja, točnije koliko prije putovanaj je rezervacija otkazana. Više o uvjetima otkazivanja – UVJETI.
Kako se prijaviti na putovanje i što ako putujem s više ljudi?
Nakon prijave na formi ispod, putnik je dužan uplatiti akontaciju/polog od 500 HRK kao potvrdu svoje rezervacije. Ako putujete s još jednom ili više osoba, nije ih potrebno posebno prijavljivati, nego u napomeni napišite njihove podatke – ime, prezime, mail i broj mobitela.

Prijava