MOJE GRČKO LJETO 2020.

19.07. - 25.07.2020

ATENA – PELOPONEZ – EPIDAURUS – MIKENA – NAUPLION

*4 noćenja u hotelu u Ateni u špici ljeta!!!

19.07. - 25.07.2020

1590 HRK

Plan putovanja

1. dan: ZAGREB – ATENA
Polazak autobusa u 16:00 s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506). Noćna vožnja kroz Srbiju, Makedoniju i Grčku.

2. dan: ATENA
Dolazak u Atenu u poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel. Odlazak u razgled glavnog grčkog grada: TRG SINTAGMA glavni trg moderne Atene, PARLAMENT, ANTIČKI STADION na kojemu su se održavale antičke i prve moderne olimpijske igre, HADRIJANOV SLAVOLUK, četvrti PLAKA i MONASTIRAKI, stare grčke autohtone kuće i ulice. i slobodno vrijeme. Navečer fakultativni odlazak u pravu grčku tavernu na tradicionalnu grčku večeru sa folklornim programom. Grčka glazba i plesovi, sirtaki, trbušne plesačice… Noćenje.

3. dan: ATENA (PELOPONEZ – EPIDAURUS – MIKENA NAUPLION)
Slobodan dan za vlastite programe. Mogućnost fakultativnog izleta na PELOPONEZ, najveći grčki poluotok. Zaustavljanje u KORINTU. Prelazak pješice preko KORINTSKOG KANALA koji spaja Egejsko i Jonsko more te razdvaja Peloponez od kopna. Nastavak puta za EPIDAURUS, nekadašnje liječilište, svetište i mjesto u kojemu se nalazi najveći teatar antičke Grčke. Posjeta tvornici grčke keramike. Dolazak u MIKENU, jedno od najstarijih ljudskih naselja u Europi, dom mitskoga kralja Agamemnona koji je poveo Grke u pohod na Troju. Posjet NAUPLIONU, staroj grčkoj prijestolnici izgađenoj podno litice na otvorenom Egejskom moru. Ako bude vremena mogućnost odlaska na kupanje na neku od plaža na Jonskom moru. Povratak u Atenu u večernjim satima. Noćenje.

4. dan: ATENA (SOUNION – GLYFADA)
Slobodan dan za samostalno istraživanje Atene ili fakultativni popodnevni odlazak do Glyfade, Pireja te Posejdonovog hrama (ulaznica uključena u cijenu izleta). Povratak u grad i slobodno vrijeme. Noćenje.

5. dan: ATENA
Slobodan dan ili fakultativni popodnevni odlazak u DELFE (ulaznica uključena) i kupanje u Korintskom zaljevu. Povratak u Atenu. Noćenje.

6. dan: ATENA
Odjava iz hotela i nastavak razgleda Atene: trgovi OMONIA i EXARHIA, novi poslovni i kulturni centar grada, mogućnost posjete ARHEOLOŠKOM MUZEJU s bogatom zbirkom antičkih umjetnina, penjanje na AKROPOLU, središte moći starih Atenjana. Slobodan ostatak dana. Polazak prema ZAGREBU oko 18:00. Noćna vožnja kroz Grčku, Makedoniju i Srbiju.

7. dan: ZAGREB (subota)
Dolazak u Zagreb u poslijepodnevnim satima.

CIJENA : 1790 kn
1590 KN do 31.06.2020

Pitanja i dodatne informacije

Dodatne informacije

 

Cijena aranžmana po osobi uključuje:

Prijevoz autobusom visoke turističke klase (TV, video),
4 noćenja u hotelu u Ateni (2,3,4 krevetne sobe), razgledi prema programu, stručno vodstvo i organizacija puta. 

Cijena aranžmana ne uključuje:
Ulaznice za pojedine objekte i lokalitete (neobavezno); Dodatno zdravstveno osiguranje

NAPOMENA: NA PUTOVANJE JE MOGUĆE IĆI S OSOBNOM ISKAZNICOM!!!!

Džeparac

Agencija preporuča ‘džeparac’ od cca 350 eura za suvenire i osobne potrebe. Budući da sve zemlje primaju EUR, slobodno možete već u Hrvatskoj promijeniti HRK u EUR.

Smještaj

– 4 noćenja u hotelu u Ateni
– VIŠE INFO USKORO

Fakultativni izleti

– TURA po PELOPONEZU s uključenim ulaznicama za Epidaur i Mikenu – 50€,
– Izlet Sounion – 25€,
– Tradicionalna grčka večera sa folklornim programom – 45€,
– DELFI – 30€

Česta pitanja

Da li su fakultativni izleti obavezni i da li se plaćaju prilikom rezervacije?
– Fakultativni izleti NISU obavezni, što znači da ukoliko odlučite ne ići na izlet imate slobodno vrijeme koje možete iskoristiti za razgledavanje grada te niste dužni platiti odlazak na izlet. Upute za plaćanje izleta ćete dobiti u Završnom pismu par dana prije puta
Što ako prisilno moram otkazati odlazak na putovanje?
U slučaju otkazivanja trudim ose osigurati što veći povrat prema putniku, no to naravno ovisi o načinu i vremenu otkazivanja, točnije koliko prije putovanaj je rezervacija otkazana. Više o uvjetima otkazivanja – UVJETI.
Kako se prijaviti na putovanje i što ako putujem s više ljudi?
Nakon prijave na formi ispod, putnik je dužan uplatiti akontaciju/polog od 500 HRK kao potvrdu svoje rezervacije. Ako putujete s još jednom ili više osoba, nije ih potrebno posebno prijavljivati, nego u napomeni napišite njihove podatke – ime, prezime, mail i broj mobitela.

Prijava