FAQ – Pitanja koja nam često postavljaju

Dobrodošli na blog Azimut Travel putničke agencije! Ovdje ćemo se družiti svaki tjedan, i to više puta, a teme će biti svakojake, no nadasve interesantne i originalne svima koji vole putovati ili još nisu spoznali da to zaista žele i da je to najbolja stvar u životu…Za početak, odgovorit ćemo unaprijed na neka pitanja koja konstantno dobivamo otkad se pročulo da se otvara jedna od prvih hrvatskih (low) budget agencija. Kako ne bi bilo zabune te iskrenosti radi prema našim putnicima, odgovore na sva pitanja koja vam prva mogu pasti na pamet kada otvorite naš web ili vidite naše ponude po internetu i društvenim mrežama, pronaći ćete u sljedećim retcima.

KAKO JE TAKO JEFTINO?

„Ma nemoguće!“, „Šta si ti lud/a?“, „To je prevara…“. Da, da, stalno čujemo ovakve izjave i čuđenja pa smo stoga odlučili objasniti koji je smisao i poanta budget agencija. Prije svega, agencije poput naše ne postoje radi profita i visokog biznisa, nego radi lakšeg i jeftinijeg putovanja za mase. Svi ste u školi ili životu naučili onu latinsku: „manus manum lavat“, što znači „ruka ruku mije“. E to vam je to.Da pređemo na stvar, naša i druge budget agencije putovanja rade kako bi ljudi putovali što više i vidjeli te posjetili što više lokacija za malo novca, i to zahvaljujući jednom od temelja ekonomije i trgovine – popusta na količinu. Uvijek će vas ispasti skuplje ako idete na putovanje sami ili s nekoliko prijatelja, no kada vas dođe horda, cijene iz interesa spuštaju svi i to je normalna poslovna doktrina svih turističkih agencija. Osim toga, ima nešto i u sposobnosti, znanju, iskustvu, snalažljivosti, entuzijazmu, poslovanju gotovo bez marže i sličnim sitnicama. Život nije jednostavan.

KAKO TO IZGLEDA NA PUTOVANJIMA?

Vrlo jednostavno. Nakon što smo zaključili da je moguće putovati dugo i kvalitetno za nisku cijenu i kako bi se kolokvijalno reklo „za male pare“, te da nitko nije lud i da nismo prevaranti, sjednemo svi skupa u autobus, kombi, avion, brod. Uputimo se, puno hodamo, malo spavamo (kako tko želi), nema presinga i „moranja“, sve je podložno dogovoru. Osim (!), naravno, polazaka i jedino se ne tolerira kašnjenje.Spava se u smještajima koji nisu hoteli s pet, sedam ili 28 zvjezdica, ali se spava u takvim hostelima (da, s „nepoznatim“ ljudima u sobama ako treba), apartmanima ili stanovima. Ponekad i u busevima, kako tko voli. Velikih troškova nema, od hrane je uglavnom uvijek uključen doručak (ako ne piše drugačije u programu), dok se za drugo treba snaći i jedini troškovi mimo navedenog su život na putovanju, karte za muzeje ili nogometne tekme te fakultative koje uvijek nudimo svim putnicima i prije i za vrijeme tura. Samo opušteno i pozitivno!

MOGU LI IĆI MALOLJETNICI?

Naravno. Ali, uz pismeno dopuštenje roditelja ili uz njih ili nekog tko će im biti pratnja. Dobro smo ljudi, ali imamo puno posla i ne stignemo paziti i posvetiti se do kraja svakom putniku, premda nam je to zaista najveći interes i trudimo se da tako bude uvijek. Svi su dobrodošli, samo neka se putuje!ISKUSTVA?Prosudite sami. Pitajte nas, pitajte naše putnike, čitajte blog i testimoniale, pratite nas na Facebooku i Instagramu. Gledajte slike. Uživajte i pridružite nam se kad budete mogli. Mi smo tu za vas, putoholičarstvo nam je u krvi i zaraženi smo njime do te mjere da ne možemo spavati od uzbuđenja danima prije, za vrijeme, a ponekad i poslije nekog fantastičnog putovanja.

KOLIKO JE TO SIGURNO?

Isto kao i putovanja koja koštaju tri do pet puta više. Jer, cijena nije, nikad nije bila niti će ikada biti mjerilo kvalitete, a u svijetu to znaju pa je primjerice singapurski štand imena „Hong Kong“ koji na cesti prodaje pečenu piletinu s rižom dobio prestižnu „zvjezdicu“ prestižnog francuskog Michelina. A tko zna o hrani više nego Francuzi? J Svima se može svašta dogoditi, no to ne ovisi o smještaju, hrani, prijevozu, organizaciji putovanja i stručnom vodstvu – a to je, uz nezaboravno iskustvo, prijateljstvo i topao odnos – ono što mi nudimo. Uz naravno sva po zakonu propisana osiguranja. :)Uglavnom, red zafrkancije, malo više redova razgledavanja i učenja te čitanje što više stranica knjige pod naslovom „Svijet“ – to je naš recept uz malo Vegete i puno ljubavi! <3

Blog

Info

Dragi naši Azimutovci

Od 25.01 do 01.02 smo dostupni samo na

Telefonski pozivi će biti odbijeni zbog roaming-a.