299 €

ANDALUZIJA – Proljeće 2024

(NICA – SEVILLA – GRANADA – CORDOBA – GIBRALTAR – BARCELONA)

*5 noćenja u srcu Andaluzije!!!

* Be Free Granada apartmani 8,2 na booking.com!!!

Polazak:

05.04.2024

Povratak:

14.04.2024

Plan putovanja

1.dan ZAGREB (petak)
Polazak autobusa iz Zagreba u 20:00 sati s Autobusnog kolodvora (peron 502-506) Noćna vožna kroz Sloveniju i Italiju.

2.dan NICA/MARSEILLE
Dolazak na Azurnu obalu u jutarnjim satima. Sljedi razgled Nice,najvećeg grada Azurne obale. Šetnja s vodičem starom povijesnom jezgrom: TRŽNICA CVIJEĆA COURS SALÉYA, SLAVNO ŠETALIŠTE PROMENADE DES ANGLAIS, TRG MASSENA. Alternativno, ovisno o uvjetima u toku ljeta moguća zamjena NICE sa Marseille-om. Poslijepodne polazak prema Sevilli. Noćna vožnja kroz Španjolsku i Francusku.

3.dan GRANADA
Dolazak u GRANADU u poslijepodnevnim satima. Smještaj u apartmane. Kraći odmor. Odlazak u razgled grada. Ovaj grad inače zovu i Andaluzija u malom. Stih koji će najbolje opisati ljepotu ovog grada. ‘Daj mu milostinju, ženo, jer nema žalosnije stvari u životu nego li biti slijep u Granadi!’ Razgled grada: SACRAMONTE, CALLE ELVIRA, KATEDRALA, PLAZA NUEVA… Noćenje.

4.dan MALA ANDALUZIJSKA TURA (CARMONA – CORDOBA)
Slobodan dan za vlastite programe. Mogućnost fakultativnog izleta na Malu Andaluzijsku turu. Dan počinjemo razgledom Carmone, šarmantnog gradića nadomak Seville. Razgled “najmaurskijeg” španjolskoga grada, nekadašnje prijestolnice maurskog kraljevstva El-Andalus. DŽAMIJA “MEZQUITA” – simbol grada i čudo islamske arhitekture, koja je nakon Rekonkviste pretvorena u kršćansku katedralu – RIMSKI MOST, CALAHORRA, JUDERIA, ALZACAR DE LOS REYES CRISTIANOS, TRG GLORIETA TRES CULTURAS. Poslijepodne povratak za smještaj. Noćenje.

5.dan GIBRALTAR
Slobodan dan za vlastite programe. Mogućnost fakultativnog izleta u Gibraltar, britanski prekomorski teritorij na dominantnoj stijeni koja nadgleda tjesnac između Europe i Afrike. Dolazak u La Lineu, granični grad koji u prijevodu znači linija predviđen u prijepodnevnim satima. Prelazak granice Gibraltara i razgled: Aerodrom koji presijeca aveniju Winstona Churcilla, GRAND CASEMATS SQUAR, MAIN STREET, GRADSKE ZIDINE. Moguć je pješački uspon strmom liticom ili uspon jednom od gibraltarskih atrakcija, žicarom koji traje oko 6 minuta. Na vrhu stijene vidjeti ćete majmune koji su ovdje doneseni iz Afrike. Ima ih oko 200 raspoređenih u 4 obitelji te o njima budno paze. Povratak u smještaj. Noćenje.

6.dan VELIKA ANDALUZIJSKA TURA (SETENIL DE LAS BODEGAS – RONDA – MALAGA)
Slobodan dan za vlastite programe. Mogućnost fakultativnog izleta na Veliku Andaluzijsku turu. Dan počinjemo obilaskom malenog gradića Setenil de las Bodegas, poznatog po tome da se gradić smjestio ispod ogromne stijene, a neke od ulica se nalaze ispod same stijene. Potom nastavljamo do slikovite Ronde, smještene na strmoj litici, na 750 m nadmorske visine, s impresivnim kamenim mostom. Ronda je poznata i kao kolijevka koride. Dan završavamo obilaskom Malage: CENTRALNI TRG PLAZA SAN JUAN DE DIOS, PLAZA DE LA MARINA, KATEDRALA ‘MANQUITA’, TEATRO ROMANO. Nakon razgleda završavamo sa šetnjom po poznatoj plaži MALAGUETA. Sugeriramo da probate poznate malaške pržene ribice u nekom od restorančića na plaži. Povratak u smještaj. Noćenje.

7.dan SEVILLA
Slobodan dan za vlastite programe. Mogućnost fakultativnog izleta u SEVILLU. Odlazak na razgled najvećeg grada Andaluzije: REALES ALCAZAR, KATEDRALA, toranj GIRALDA, PLAZA NUEVA, TORRE D’ORO, a razgled završavamo na PLAZA DE ESPANA-i, po mnogima najljepšem trgu u Europi. Povratak u smještaj. Noćenje.

8.dan GRANADA
Check-out i slobodan dan za vlastite aktivnosti. Oko podneva odlazak do najposjećenijeg turističkog lokaliteta u Španjolskoj – ALHAMBRE. Sugeriramo da ulaznicu rezervirate online kako biste izbjegli čekanje u redu. Alhambra je najznačajnija i najbolje očuvana maurska palača iz 13. st. Alhambra znači “crvena” po boji planine. Ulaz je moguć kroz dva vrata – Puerta de las Armas i Puerta de la Justicia. Kompleks, osim same maurske palače, okružuju i prekrasno očuvani vrtovi Generalife sa mnoštvom malih fontana. Prekrasno mjesto za odmor i uživanje u hladovini. Polazak prema Barceloni oko 18:00.

9.dan BARCELONA
Jutarnji dolazak u Barcelonu i odlazak u razgled grada: AVENIJA DIAGONAL, PLAÇA ESPANYA, PLAÇA CATALUNYA, LA RAMBLA, GOTIČKA ČETVRT… Polazak prema Zagrebu u poslijepodnevnim satima. Noćna vožnja kroz Francusku, Italiju i Sloveniju.

10.dan ZAGREB
Dolazak u Zagreb u kasnim poslijepodnevnim satima.

Putovanje je zamišljeno kao kombinacija turističkog i istraživačkog putovanja. To znači da ćemo zajedno vidjeti sve što nam države i gradovi koje ćemo posjetiti pružaju, ali i da ćete imati dovoljno vremena za slobodno vrijeme, izlaske i jutarnje trježnjenje. Poanta puta je prvenstveno zabaviti se, ali i vidjeti što nam gradovi koje ćemo posjetiti, pružaju.
Prijevoz autobusom visoke turističke klase (TV, video) 5 noćenja u apartmanima Be Free Granada (dvokrevetne sobe), razgledi prema programu, stručno vodstvo i organizacija puta
Ulaznice za pojedine objekte i lokalitete (neobavezno), dodatno zdravstveno osiguranje (neobavezno), turistička taksa – 2Eur po osobi po noćenju (obavezna doplata na licu mjesta u hostelu), karte za javni prijevoz

Džeparac

Agencija preporuča ‘džeparac’ od cca 350 eura za suvenire i osobne potrebe.

Smještaj

5 noćenja u apartmanima Be Free Granada (dvokrevetne sobe)

Fakultativni izleti

– GIBRALTAR – 35 eura
– MALA ANDALUZIJSKA TURA – 30 eura
– SEVILLA – 45 eura
– VELIKA ANDALUZIJSKA TURA – 40 eura

PAKET FAKULTATIVA IZNOSI 130 EURA!!!

Cijena

0
Za prijave do 31.03.2024.
Prijava

Česta pitanja

Da li su fakultativni izleti obavezni i da li se plaćaju prilikom rezervacije?

Fakultativni izleti NISU obavezni, što znači da ukoliko odlučite ne ići na izlet imate slobodno vrijeme koje možete iskoristiti za razgledavanje grada te niste dužni platiti odlazak na izlet. Upute za plaćanje izleta ćete dobiti u Završnom pismu par dana prije puta
U slučaju otkazivanja trudim ose osigurati što veći povrat prema putniku, no to naravno ovisi o načinu i vremenu otkazivanja, točnije koliko prije putovanaj je rezervacija otkazana. Više o uvjetima otkazivanja – UVJETI.
Nakon prijave na formi ispod, putnik je dužan uplatiti akontaciju/polog kao potvrdu svoje rezervacije. Ako putujete s još jednom ili više osoba, nije ih potrebno posebno prijavljivati, nego u napomeni napišite njihove podatke – ime, prezime, mail i broj mobitela.

Najnovija putovanja

#ajmonaput

Info

Dragi naši Azimutovci

Od 25.01 do 01.02 smo dostupni samo na

Telefonski pozivi će biti odbijeni zbog roaming-a.