399 €

IRSKA – JESEN 2024.

*4 noćenja u hostelu u srcu Dublina i 2 noćenja na brodu u 4 krevetnim kabinama!!!

*Dovoljna osobna iskaznica!!!

Polazak:

04.10.2024

Povratak:

12.10.2024

Plan putovanja

1. dan: ZAGREB – CHERBOURG

Polazak autobusa u 18:00h s Autobusnog kolodvora (peron 502-504). Noćna vožnja kroz Sloveniju, Austriju i Njemačku uz stajanja i filmske projekcije tokom puta.

2. dan: CHERBOURG

Dolazak u CHERBOURG i ulazak na brod za Irsku. Smještaj u 4 krevetne kabine i noćna plovidba prema Irskoj.

3. dan: ROSSLARE – DUBLIN

Dolazak u ROSSLARE oko podneva. Odlazak prema Dublinu. Smještaj u hostel i odlazak u razgled grada: ST. STEPHEN’S GREEN, predivan trg s parkom okružen kućama s karakteristično obojanim ulaznim vratima – GRAFTON STREET, najpoznatija trgovačka ulica – TRINITY COLLEGE, najstarije sveučilište u Irskoj – GRADSKA VIJEĆNICA – DUBLINSKI DVORAC  – ZGRADA PARLAMENTA – DAME STREET – KATEDRALA SV. PATRIKA, najveća irska katedrala, posvećena Sv. Patriku, zaštitniku Irske. Mogućnost posjeta pivovari čuvenog irskog tamnog piva GUINNESS i upoznavanje s procesom proizvodnje. Na kraju obilaska možete se  opustiti u Gravity baru, s nezaboravnim pogledom na grad, uz pintu tamnog Guinessa. Dolazak u hostel. Noćenje.

4. dan: VELIKA IRSKA TURA (GALWAY – CLIFFS OF MOHER)

Slobodan dan za vlastite programe. Mogućnost fakultativnog odlaska na MALU IRSKU TURU. Izlet počinjemo posjetom Galwayu, po mnogima najsimpatičnijem i najromantičnijem gradu u Irskoj. Razgled grada: QUAY STREET, LATIN QUARTER, GALWAY CATHEDRAL, EYRE SQUARE. Slobodno vrijeme za ručak. Odlazak do CLIFFS OF MOHER, najpoznatije i naposjećenije atrakcije u Irskoj (ulaznica uključena u cijenu izleta). Klifovi Mohera, koji su pod UNESCO zaštitom od 2011. uzdižu se iznad valova Atlantika do visine od 200m i u duljini od 8km. Razgled klifova. Povratak u Dublin i uživanje u proslavi dana Sv. Patricka. Noćenje.

5. dan: MALA IRSKA TURA (NEWGRANGE – MALAHIDE – THE VELVET STRAND – HOWTH)

Slobodan dan za vlastite programe. Mogućnost fakultativnog odlaska na MALU IRSKU TURU. Izlet počinjemo posjetom jednoj od najvećih irskih atrakcija – NEWGRANGE-u. Mjesto koje nazivaju i  ‘STONEHENGE of the IRISH’ poznato je kao jedna od najstarijih građevina na svijetu i najveći je neolitički spomenik svijeta (ulaznica uključena u cijenu izleta). Nastavljamo do grada MALAHIDE, koji je dom istoimenom dvorcu. Kratka pauza za fotografiranje. Potom nastavljamo do jedne od najpoznatijih plaža kojima Irska obiluje – THE VELVET STRAND. Ova plaža, u centru malenog gradića Portmanrocka, poznata je po predivnom pjesku koji podsjeća na baršun, po kojem je i dobila ime. Izlet završavamo odlaskom do legendarnog ribarskog gradića – HOWTH-a, koji se može pohvaliti s čak dva svjetionika i mnogo restorana koji poslužuju svježu ribu. Šetnja i pauza za ručak. Povratak u Dublin. Noćenje.

6. dan: SJEVERNO IRSKA TURA (GIANT’S CAUSEWAY – DARK HEDGES – BELFAST)

Slobodan dan za vlastite programe. Mogućnost fakultativnog odlaska na SJEVERNO IRSKU TURU. Izlet počinjemo razgledom najpoznatije atrakcije Sjeverne Irske – Giant’s Causeway ili Prolaz Divova čini područje od 40.000 spojenih bazaltnih stupova koji su nastali vulkanskom erupcijom u paleogenu, a na UNSECO-vom popisu je od 1986. Nastavljamo do DARK HEDGES, atmosferskog tunela stvorenog od 150 stabala. Ova atrakcija postala je poznata nakon što je ovdje snimljena poznata serija GAME OF THRONES. Nastavljamo do BELFASTA. Razgled glavnog grada Sjeverne Irske. Povratak u Dublin. Noćenje.

7. dan: DUBLIN

Odjava iz hostela. Slobodno vrijeme i uživanje u Dublinu. Odlazak iz Dublina u i ukrcaj na brod za Francusku. Noćenje u 4-krevetnim kabinama na brodu.

8. dan: CHERBOURG

Iskrcaj s broda oko podneva i vožnja prema Zagrebu.

9. dan: ZAGREB

Dolazak u Zagreb u poslijepodnevnim satima.

Za putovanje je dovoljna osobna iskaznica

Putovanje je zamišljeno kao kombinacija turističkog i istraživačkog putovanja. To znači da ćemo zajedno vidjeti sve što nam države i gradovi koje ćemo posjetiti pružaju, ali i da ćete imati dovoljno vremena za slobodno vrijeme, izlaske i jutarnje trježnjenje. Poanta puta je prvenstveno zabaviti se, ali i vidjeti što nam gradovi koje ćemo posjetiti, pružaju.
Prijevoz autobusom visoke turističke klase (TV, video)
4 noćenja u hostelu u Dublinu u višekrevetnim sobama
Trajekt Francuska – Irska – Francuska (4 krevetne kabine)
Razgledi prema programu, stručno vodstvo i organizacija puta.
Ulaznice za pojedine objekte i lokalitete
Dodatno zdravstveno osiguranje.

Džeparac

Agencija preporuča ‘džeparac’ od cca 350 eura za suvenire i osobne potrebe.

Smještaj

4 noćenja u hostelu u srcu Dublina i 2 noćenja na brodu u 4 krevetnim kabinama!!!

Fakultativni izleti

MALA IRSKA TURA (35 Eur)
VELIKA IRSKA TURA (50 Eur)
SJEVERNO IRSKA TURA (50 Eur)

U SLUČAJU DA SE ODLUČITE ZA SVE FAKULTATIVE UMJESTO 135 EUR PLAĆATE 120 EUR!!!!!!!!

Cijena

0
za prijave do 1.7.2024.
Prijava

Česta pitanja

Da li su fakultativni izleti obavezni i da li se plaćaju prilikom rezervacije?

Fakultativni izleti NISU obavezni, što znači da ukoliko odlučite ne ići na izlet imate slobodno vrijeme koje možete iskoristiti za razgledavanje grada te niste dužni platiti odlazak na izlet. Upute za plaćanje izleta ćete dobiti u Završnom pismu par dana prije puta
U slučaju otkazivanja trudim ose osigurati što veći povrat prema putniku, no to naravno ovisi o načinu i vremenu otkazivanja, točnije koliko prije putovanaj je rezervacija otkazana. Više o uvjetima otkazivanja – UVJETI.
Nakon prijave na formi ispod, putnik je dužan uplatiti akontaciju/polog kao potvrdu svoje rezervacije. Ako putujete s još jednom ili više osoba, nije ih potrebno posebno prijavljivati, nego u napomeni napišite njihove podatke – ime, prezime, mail i broj mobitela.

Najnovija putovanja

#ajmonaput

Info

Dragi naši Azimutovci

Od 25.01 do 01.02 smo dostupni samo na

Telefonski pozivi će biti odbijeni zbog roaming-a.