299 €

LONDON LJETO 2024

(AMSTERDAM – LONDON – PARIS)

*4 noćenja s doručkom u hostelu ST. CHRISTOPHER'S INN GREENWICH!!!

* Stonehenge, Oxford i Brighton!!!

Polazak:

27.07.2024

Povratak:

04.08.2024

Plan putovanja

1. dan ZAGREB – AMSTERDAM (petak)

Sastanak grupe na autobusnom kolodvoru (peroni 502-506) u 17:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju, Austriju i Njemačku uz usputna stajanja i filmove.

2. dan AMSTERDAM

Dolazak u Amsterdam u popodnevnim satima. Odlazak u razgledavanje grada u pratnji vodiča: KRALJEVSKA PALAČA, DAMRAK, TRG DAM, BRUSIONICA DIJAMANATA COSTER, KUĆA ANNE FRANK, PLUTAJUĆA TRŽNICA, LEIDSEPLEIN.  Mogućnost krstarenja po kanalima. Sastanak grupe u večernjim satima i polazak prema Londonu oko ponoći. Prelazak La Manche kanala trajektom i nastavak puta prema Londonu

3. dan LONDON

Dolazak u London.  Odlazak u razgled grada: ALBERT MEMORIAL, ROYAL ALBERT HALL, HYDE PARK, MARBLE ARCH, OXFORD SQUARE, TRAFALGAR SQUARE, DOWNING STREET, PARLAMENT, WESTMINSTERSKA OPATIJA, BUCKINGHAMSKA PALAČA, BIG BEN,  PICADILLY CIRCUS. Smještaj u hostel i kraći odmor. Slobodan ostatak večeri u Sohou, Convent Gardenu ili na Lecester Square – središtu noćnog života u Londona. Povratak u hostel prema želji. Noćenje.

4. dan: LONDON (STONEHENGE – WINDSOR – BATH)

Slobodan dan za vlastite programe. Mogućnost fakultativnog odlaska na POVIJESNU TURU po Engleskoj. Polazak prema BATH-u, gradu na granici Walesa i Engleske i još jednoj kruni UNESCO-ve baštine. Ovaj gradić je poznat po svojoj arhitekturi od čega se najviše ističu : RIMSKE KUPELJI,  KRALJEVSKI POLUMJESEC, BATHSKA OPATIJA I PULTENEYEV MOST. Zatim nastavljamo do STONEHENGE-a, smješten u okolini Amensburya u Engleskom okrugu Wiltshire. Stonehenge je građevina iz brončanog doba i uvršteno je u UNESCO-ovom popis Zaštićene baštine. Spada među megalitičke spomenike jer je građen od ogromnih kamenih blokova. Spomenik je u ruševnom stanju, služio je u obredne ili vjerske svrhe. Polazak prema WINDSORU – gradiću kraj Londona u kojem se nalazi dvorac koji je uz Buchingham Palace u Londonu i Holyrood Palace u Edinburghu jedna od službenih rezidencija britanske monarhije. Povratak u London u večernjim satima. Noćenje.

5. dan: LONDON (BRIGHTON – BIRLING GAP – SEVEN SISTERS CLIFFS)

Slobodno vrijeme za vlastite programe. Mogućnost fakultativnog odlaska na turu po okrugu SUSSEX. Proglašen najljepšim okrugom Engleske, naš izlet započinjemo odlaskom na ”CLIFFS of ENGLAND”, tj. SEVEN SISTERS CLIFFS i BIRLING GAP koji uz Cliffs of Dover čine razglednicu engleske obale. Šetnja uz klifove i po plaži ispod samih klifova. Nastavljamo izlet odlaskom do Brightona, grada koji je u Engleskoj poznat po BRIGHTON PIER-u, mjestu po kojem je nastao američki Coney Island. Razgled grada: BRIGHTON PAVILION, BRIGTON BEACH, NORTH LAINE… Povratak u London. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6. dan: LONDON (OXFORD – STRATFORD-UPON-AVON)

Slobodno vrijeme za vlastite programe. Mogućnost fakultativnog odlaska na MALU ROMANTIČNU TURU. Dan započinjemo odlaskom u OXFORD, grad koji je ujedno i dom najstarijeg britanskog sveučilišta. Razgled grada koji je krcat građevinama u poznatom engleskom stilu gradnje: SVEUČILIŠTE, KNJIŽNICA RADCLIFFE CAMERA, KATEDRALA KRISTOVE CRKVE, TORANJ CARFAX. Izlet nastavljamo odlaskom u ‘najromantičniji’ engleski grad STRATFORD-UPON-AVON, mjesto rođenja WILLIAMA SHAKESPEARE-a, gradić na rijeci AVON koji godišnje posjeti preko 3 milijuna turista. Razgled grada: HENLEY STREET, THE CANAL, THE ROYAL THEATRE, HOLY TRINITY CHURCH, SHEAKSPEARE’S BIRTHPLACE. Povratak u London u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

7. dan: LONDON

Odjava iz hostela. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Predlažemo vam posjet sljedećim lokalitetima: Muzeju voštanih figura MADAME TOUSSAUD´S, NATIONAL GALLERY, BRITISH MUSEUM.  Ili možete otići do jedne od najvećih atrakcija Londona – British Airways LONDON EYE . Sastanak grupe u centru oko 19:00 i polazak prema PARISU.

8. dan: PARIS

Dolazak u Paris u jutarnjim satima. Upoznavanje sa Parizom i razgled grada: TROCADERO S POGLEDOM NA EIFFELOV TORANJ,TRIJUMFALNA VRATA, ELIZEJSKE POLJANE, PLACE DE LA CONCORDE… Slobodno vrijeme. Nastavak razgledavanja: MONTMARTRE, BAZILIKA SACRE-COEUR. Fakultativna večernja vožnja brodom po Seini. Polazak prema ZAGREBU oko 20:00 sata. Noćnja vožnja kroz Francusku i Njemačku.

9. dan PARIS – ZAGREB

Dolazak u Zagreb oko 15:00

NA PUTOVANJE JE MOGUĆE IĆI ISKLUČIVO S PUTOVNICOM!!!

Putovanje je zamišljeno kao kombinacija turističkog i istraživačkog putovanja. To znači da ćemo zajedno vidjeti sve što nam države i gradovi koje ćemo posjetiti pružaju, ali i da ćete imati dovoljno vremena za slobodno vrijeme, izlaske i jutarnje trježnjenje. Poanta puta je prvenstveno zabaviti se, ali i vidjeti što nam gradovi koje ćemo posjetiti, pružaju.
4 noćenja s doručkom u hostelu ST. CHRISTOPHER’S INN GREENWICH (višekrevetne sobe, 2. zona metro-a) u Londonu, prijevoz autobusom, stručno vodstvo i organizacija putovanja.
Ulaznice za pojedine objekte i lokalitete (nije obavezno); Dodatno zdravstveno osiguranje

Džeparac

Agencija preporuča ‘džeparac’ od cca 450 eura za suvenire i osobne potrebe.

Smještaj

4 noćenja s doručkom u hostelu ST. CHRISTOPHER'S INN GREENWICH!!!

Fakultativni izleti

MALA ROMATIČNA TURA - 25 eur
KANALI AMSTERDAMA - 20 eur
MALA POVIJESNA TURA - 35 eur
KRSTARENJE SEINOM - 20 eur
BRIGHTON i CLIFOVI - 30 eur

U SLUČAJU DA UZMETE SVE FAKULTATIVE CIJENA VAM JE 120 EUR!!!!!!!

Cijena

0
za prijave do 1.7.2024.
Rasprodano

Česta pitanja

Da li su fakultativni izleti obavezni i da li se plaćaju prilikom rezervacije?

Fakultativni izleti NISU obavezni, što znači da ukoliko odlučite ne ići na izlet imate slobodno vrijeme koje možete iskoristiti za razgledavanje grada te niste dužni platiti odlazak na izlet. Upute za plaćanje izleta ćete dobiti u Završnom pismu par dana prije puta
U slučaju otkazivanja trudim ose osigurati što veći povrat prema putniku, no to naravno ovisi o načinu i vremenu otkazivanja, točnije koliko prije putovanaj je rezervacija otkazana. Više o uvjetima otkazivanja – UVJETI.
Nakon prijave na formi ispod, putnik je dužan uplatiti akontaciju/polog kao potvrdu svoje rezervacije. Ako putujete s još jednom ili više osoba, nije ih potrebno posebno prijavljivati, nego u napomeni napišite njihove podatke – ime, prezime, mail i broj mobitela.

Najnovija putovanja

#ajmonaput

Info

Dragi naši Azimutovci

Od 25.01 do 01.02 smo dostupni samo na

Telefonski pozivi će biti odbijeni zbog roaming-a.