99 €

SAN MARINO  – PROLJEĆE 2024

FERRARA – RAVENNA – RIMINI – SAN MARINO

Noćenje s doručkom u hotelu 3*

Polazak:

04.05.2024

Povratak:

05.05.2024

Plan putovanja

1. DAN – Subota, ZAGREB – FERRARA – RAVENNA – RIMINI

Polazak prema Italiji u ranim jutarnjim satima Zagreb – 3:30 (parkiralište Supernove Buzin). Ugodna vožnja uz usputna stajanja i zanimljive informacije voditelja putovanja. U prijepodnevnim satima dolazak u grad najljepših palača, smješten u pokrajini Emilia-Romagna na jednom od rukavaca rijeke Po – srednjovjekovnu i romantičnu FERRARU. Grad broji oko 130.000 stanovnika, i kako sami Talijani vole reći, smatra se jednom od najbolje čuvanih tajni Italije. Ferrara je prvi renesansni planski građeni grad čija se povijesna jezgra zahvaljujući jedinstvenoj i odlično očuvanoj arhitekturi nalazi pod zaštitom UNESCO-a od 1995. godine. 

Po dolasku slijedi razgled glavnih turističkih znamenitosti grada – impozantni dvorac CASTELLO ESTENSE s 4 tornja i vodenim opkopom kojeg je izgradila i iz njega od 14. do 16. stoljeća vladala jedna od najmoćnijih talijanskih obitelji – obitelj Este, PALAZZO DEI DIAMANTI koja je ime dobila po kamenim blokovima na fasadi isklesanim u obliku dijamanata, prekrasna KATEDRALA SAN GIORGIO smještena na glavnom trgu i okružena GRADSKOM VIJEĆNICOM te utvrđene gradske zidine. Članovi obitelji Este bili su veliki ljubitelji umjetnosti te je zahvaljujući njihovom pokroviteljstvu Ferrara postala jedan od glavnih centara humanizma, umjetnosti i kulture sjeverne Italije.

Slobodno vrijeme za isprobavanje lokalnih specijaliteta poput cappellacci di zucca (tjestenina punjena bućom i parmezanom) i posebne vrste kruha zvane ciupetajedinstvene po svom obliku čvora, odnosno vrpce te kupovinu suvenira.

Dan nastavljamo posjetom obližnjoj RAVENNI – gradu čuvenih mozaika i umjetnosti u kojem su živjeli i inspiraciju tražili brojni pjesnici poput čuvenog Dantea Alighierija i Lorda Byrona. Obilazimo ranokršćansku BAZILIKU SAN VITALE koju je dao izgraditi car Justinijan, a koja se zahvaljujući impresivnim i raskošnim pozlaćenim mozaicima nalazi na listi zaštićene svjetske baštine UNESCO-a. Za vrijeme razgleda obići ćemo i glavni gradski trg PIAZZA DEL POPOLO s gradskom vijećnicom i biskupskom rezidencijom, KATEDRALU i DANTEOV MAUZOLEJ.

Nakon razgleda slobodno poslijepodne kako bismo isprobali delicije čuvene talijanske gastronomije – neizostavnu pizzu ili pastuzasladili se gelatom ili tiramisuom te popili Aperolspritz.

Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i odlazak prema hotelu smještenom na RIVIJERI RIMINI poznatoj po kilometarskim pješčanim plažama. Nakon smještaja u sobe, slobodno vrijeme za šetnju, odmor ili večeru u nekom od obližnjih restorana. Noćenje. 

2. DAN – Nedjelja, 26.03.RIMINI – SAN MARINO – ZAGREB

Doručak u hotelskom restoranu na bazi švedskog stola s uključenim pićem (sokovi, kava, čaj).

Talijansku vikend avanturu nastavljamo kratkim razgledom grada RIMINI, nekada važnog rimskog središta, a danas jednog od najpoznatijih mondenih talijanskih ljetovališta. Brojni antički ostaci uključuju Augustov slavoluk i Tiberijev most izgrađen od istarskog kamena, a vrijedi posjetiti i utvrdu-kaštel Sisimondo te gotičko-renesansnu katedralu.

Nakon kraćeg slobodnog vremena dan nastavljamo razgledom treće najmanje države u Europi (nakon Vatikana i Monaka) i pete najmanje u svijetu – naravno, riječ je o najstarijoj republici na svijetuSAN MARINU! A što to veže Hrvatsku i San Marino, patuljastu enklava državu u potpunosti okruženu Italijom?

Prema legendi, San Marino je osnovao klesar Marin s otoka Raba koji je bježeći iz Riminija zbog progona kršćana, 301. godine na brdu MONTE TITANO izgradio kapelicu i osnovao zajednicu jednostavnih, siromašnih i bogobojaznih ljudi. Današnji San Marino koji se razvio iz te stare jezgre koja se također nalazi pod zaštitom UNESCO-a je bogata država s jednom od najmanjih stopa poreza u svijetu koju godišnje posjeti oko 2 milijuna turista. Razgledat ćemo 3 KULE, najpoznatije simbole grada koji se nalaze i na zastavi i grbu zemlje – prvi Rocca kojeg s drugim zvanim Cesta spaja VJEŠTIČJI PUT duž kojeg se pružaju fenomenalni vidici na čitavu državu i treći Montale. Zastat ćemo i na glavnom gradskom trgu, PIAZZA DELLA LIBERTÀ na kojem se nalaze zgrade javne uprave s redovnom smjenom straže, Statua slobode, brojni muzeji (Muzej vampira i vukodlaka, Muzej čudnovatih stvari, Muzej sprava za mučenje), terasasti vidikovac, a u blizini je i BAZILIKA SAN MARINA, posvećena Svetom Marinu, osnivaču ove mikro države.

Slobodno vrijeme za ručak i uživanje u nezaboravnom pogledu s otprilike 700 metara nadmorske visine koji za vedrog vremena seže i do hrvatske obale Jadrana. Preporučamo isprobati lokalne specijalitete – fagioli con le cotiche (grah sa svinjskom kožicom), piadinu i omiljeni desert tortu Tre monti. Za ulazak u zemlju nije potrebna putovnica, no za one koji žele, službeni pečat republike kao zgodan suvenir u putovnici mogu zatražiti u zamjenu za 5 eura u turističkom uredu.

Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme u poslijepodnevnim satima i polazak prema Hrvatskoj. Puni novih dojmova vraćamo se u mjesto polaska u kasnim večernjim satima.

Za putovanje i povratak u Hrvatsku dovoljno je imati važeću OSOBNU ISKAZNICU.
Prijevoz autobusom visoke turističke klase (TV, video, klima)
Jedno noćenje s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu kategorije 3*
Sve razglede prema programu (FERRARA, RAVENNA, RIMINI, SAN MARINO)
Licenciranog turističkog pratitelja tijekom putovanja
Organizaciju i realizaciju putovanja
Osiguranje jamčevine
Osiguranje od odgovornosti organizatora paket-aranžmana
Boravišnu pristojbu u hotelu – 2,00 € / 2,50 € (obavezna doplata)
Osobne troškove (hrana, piće, ulaznice za muzeje)
Paket putnog osiguranja (osiguranje od otkaza, osiguranje prtljage i dopunsko zdravstveno osiguranje)

Džeparac

Agencija preporuča ‘džeparac’ od cca 150 eura za suvenire i osobne potrebe.

Smještaj

Noćenje s doručkom u hotelu 3*

Fakultativni izleti

Cijena

0
Prijava

Česta pitanja

Da li su fakultativni izleti obavezni i da li se plaćaju prilikom rezervacije?

Fakultativni izleti NISU obavezni, što znači da ukoliko odlučite ne ići na izlet imate slobodno vrijeme koje možete iskoristiti za razgledavanje grada te niste dužni platiti odlazak na izlet. Upute za plaćanje izleta ćete dobiti u Završnom pismu par dana prije puta
U slučaju otkazivanja trudim ose osigurati što veći povrat prema putniku, no to naravno ovisi o načinu i vremenu otkazivanja, točnije koliko prije putovanaj je rezervacija otkazana. Više o uvjetima otkazivanja – UVJETI.
Nakon prijave na formi ispod, putnik je dužan uplatiti akontaciju/polog kao potvrdu svoje rezervacije. Ako putujete s još jednom ili više osoba, nije ih potrebno posebno prijavljivati, nego u napomeni napišite njihove podatke – ime, prezime, mail i broj mobitela.

Najnovija putovanja

#ajmonaput

Info

Dragi naši Azimutovci

Od 25.01 do 01.02 smo dostupni samo na

Telefonski pozivi će biti odbijeni zbog roaming-a.