299 €

SKANDINAVSKO-BALTIČKA TURA PROLJEĆE 2024.

(VILNIUS – RIGA – TALLINN – HELSINKI – STOCKHOLM – OSLO – COPENHAGEN)

*(2 dodatna noćenja u Rigi i Vilniusu)

Polazak:

28.03.2024

Povratak:

07.04.2024

Plan putovanja

1. dan: ZAGREB
Polazak autobusa u 18:00h sa autobusnog kolodvora (peron 502-504). Noćna vožnja kroz Mađarsku, Slovačku i Poljsku.

2. dan: VILNIUS
Dolazak u Vilnius u poslijepodnevnim satima. Odlazak u razgledavanje Vilniusa: KATEDRALNI TRG, CRKVA SV. KAZIMIRA, SVEUČILIŠTE,… MNOŠTVO CRKAVA (BAROKNIH) I SINAGOGA; Smještaj u hostel. Slobodno vrijeme. Noćenje

3. dan: VILNIUS (VELIKA LITAVSKA TURA: RUMŠIŠKES – KAUNAS – KERNAVE – PURNUŠKES)
Slobodan dan za vlastite aktivnosti. Mogućnost fakultativnog odlaska na VELIKU LITAVSKU TURU. Izlet u trajanju od cca. 10h u kojem ćemo posjetiti RUMŠIŠKES, selo koje se može pohvaliti najvećim Open-Air muzejem u Istočnoj Europi. Razgled etnografske zbirke , ruralnih kuća i stila života u Litvi u 18. stoljeću. (ulaznica uključena u cijenu izleta).Potom nastavljamo do KAUNASA, drugog najvećeg grada u Litvi, kojeg zovu i gradom studenata. Šetnja ALEJOM SLOBODE, najdužom pješačkom zonom u Istočnoj Europi, NAPOLEONOV BRIJEG, PERUNOV DOM. Slobodno vrijeme za ručak. Potom nastavljamo do KERNAVE, nekadašnjeg glavnog grada Litve i popularno zvanim i ‘litavski raj’. Šetnja arheloškim lokalitetom koji je pod UNESCOM od 2004. Dan završavamo posjetom PURNUŠKESU, mjestu u kojem leži geografski centar Europe. Povratak u Vilnius i izlazak u jedan od brojnih klubova u glavnom gradu Litve. Noćenje.

4. dan: VILNIUS – RIGA (TRAKAI)
Odjava iz hostela. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. Mogućnost fakultativnog odlaska u TRAKAI, najljepši baltički dvorac na istoimenom otočiću (ulaznica uključena u cijenu izleta). Polazak prema Rigi u posljepodnevnim satima. Dolazak u Rigu u večernjim satima. Smještaj u hostel. Razgledavanje RIGE – PRIJESTOLNICE SECESIJE: KATEDRALA, CRKVA SV. PETRA, SV. IVANA, ZGRADA VRHOVNOG SUDA, DOMINIKANSKI SAMOSTAN, DVORAC, SPOMENIK SLOBODI…Navečer izlazak u jedan od klubova u ”baltičkoj prijestolnici zabave”. Noćenje.

5. dan: RIGA (JURMALA BEACH – KEMERU NATIONAL PARK)
Slobodan dan za vlastite programe. Mogućnost fakultativnog odlaska na MALU LATVIJSKU TURU do nacionalnog parka Kemeru, šetnja drvenim stazicama po THE GREAT KEMERI BOARDWALK i uživanje u prirodi najpoznatijeg latvijskog nacionalnog parka, poslijepodne odlazak do najpoznatije pješčane plaže na Baltiku, JURMALA. Slobodno vrijeme za uživanje na baltičkom moru i ručak. Povratak u Rigu. Noćenje.

6. dan: RIGA – TALLINN
Odjava iz hostela. Polazak prema Tallinnu. Dolazak u Tallinn u oko podneva. Odlazak u razgled Tallinna – NAJSTARIJEG GLAVNOG GRADA SJEVERNE EUROPE I JEDAN OD NAJSAČUVANIJIH SREDNJOVJEKOVNIH GRADOVA. Razgledavanje Tallina: HANZEATSKA ČETVRT, KATEDRALA ALEKSANDRA NEVSKOG, GRADSKA VIJEĆNICA, STARI GRAD, DVORAC TOOMPEA. Smještaj u hostel i kraći odmor. Mogućnost fakultativnog odlaska na MALU ESTONSKU TURU u kojoj obilazimo vodopad KEILA JUGA i PAKRI CLIFFS, poznate estonske litice sa svjetionikom, te otkrivamo unutrašnjost ponosa sovjetske avijacije – ANTONOVA A40 (ulaznica uključena u cijenu izleta). Izlet traje cca 4h. Noćenje.

7. dan: TALLINN – HELSINKI (TURKU)
Odjava iz hostela. Ukrcaj na trajekt za Helsinki. Dolazak u Helsinki… Razgled grada: MANNERHEIMINTIE, MONUMENTALNI KOLODVOR, TUOMIOKIRKKO, USPENSKI CRKVA, KAUPPATORI, SENATSKI TRG, ALEKSANTERINKATU, VLADINA PALAČA,… Ukrcaj na brod. Smještaj u 4-krevetne kabine. Plovidba brodom na relaciji HELSINKI (TURKU) – STOCKHOLM.

8. dan: STOCKHOLM
Doručak. Dolazak u Stockholm u jutarnjim satima. Razgledavanje grada: GAMLA STAN, GRADSKA VIJEĆNICA, RIDDARHOLMEN DJURGARDEN, TRG STORTORGET – VELIKI BULEVARI… Mogućnost odlaska u slavni Vasa muzej gdje se čuva prekrasno restaurirani brod, nađen na dnu Baltičkog mora. Odlazak iz Stockholma. Dolazak u Karlstad. Smještaj u bungalove. Noćenje.

9. dan: OSLO (DROBAK)
Polazak prema Oslu. Dolazak u Oslo oko podneva. Odlazak s pratiteljem u panoramski i pješački razgled norveške prijestolnice koju, smještenu na širokom fjordu i okruženu zelenom planinskom pozadinom, smatraju jednim od najboljih gradova za život: GRADSKA VIJEĆNICA– utvrda AKERSHUS –KRALJEVSKA PALAČA– ulica KARLA JOHANA – PARLAMAENT.Slobodno vrijeme za osobne programe, posjet vrlo vrijednoj zbirci slika u Nacionalnom muzeju ili šetnju kroz popularnu mornaričku četvrt AKER BRYGGE s brojnim lokalnim trgovinama.Mogućnost fakultativnog odlaska u DROBAK – cca. 2h, posjet selu Drobak, najposjećenijem selu u Norveškoj, smješteno na obali Oslo fjorda ovo malo ribarsko selo je poznato po tome da slavi Božić cijelu godinu. Posjet JULEHUSET – Djedova kuća, mjesto na koje dolazi pošta sa željama iz cijelog svijeta. Selo je također poznato po svojoj arhitekturi i zalasku sunca nad fjordom. Povratak u Oslo. Polazak prema Copenhagenu u večernjim satima.

10. dan: COPENHAGEN
Dolazak u Švedsku u jutarnjim satima. Prelazak mosta ÖRESUND. Impozantan u svakom pogledu, most povezuje Dansku i Švedsku i najdulji je cestovno-željeznički most u Europi. Dolazak u Copenhagen. Razgled grada: RUNDETÅRN, ulica STÖRGET. Slobodno kraće vrijeme, nakon kojeg ćemo izbliza pogledati dvorac CHRISTIANSBORG. Šetnja zavojitim kanalima prema poznatom simbolu Kopenhagena – MORSKOJ SIRENI IZ BAJKE DANCA HANSA K. ANDERSENA, te dvorcu AMALIENBORG. U blizini se nalazi i KASTELLET, u sjevernoj Europi najbolje očuvana i kanalima okružana otok utvrda u obliku pentagrama. Nastavljamo razgled obilaskom dvorca ROSENBORG, doma danskih kraljeva od početka 17 st. Slobodno vrijeme. Mogućnost odlaska u CHRISTIANIU, slobodnu komunu unutra Kopenhagena. Polazak prema Zagrebu u večernjim satima. Ukrcaj na trajekt GEDSER-ROSTOCK i noćna vožnja kroz Njemačku, Austriju i Sloveniju.

11. dan: ZAGREB
Dolazak u Zagreb u popodnevnim satima.

NA PUTOVANJE SE MOŽE IĆI I S OSOBNOM ISKAZNICOM, PUTOVNICA NIJE OBAVEZNA!!!

Agencija je za ovo putovanje osigurala buffet doručak na brodu bez dodatne nadoplate!!!
Prijevoz autobusom visoke turističke klase (TV, video, WC), 2 noćenja u hostelu u Rigi, 2 noćenja u hostelu u Vilniusu, 1 noćenje s buffet doručkom na brodu između Finske i Švedske, 1 noćenje u bungalovima u Karlstadu, 1 noćenje u hostelu u Tallinnu. Razgledi prema programu, stručno vodstvo, i organizacija puta.
Ulaznice za pojedine objekte i lokalitete; Dodatno zdravstveno osiguranje

Džeparac

Agencija preporuča ‘džeparac’ od cca 400 eura za suvenire i osobne potrebe.

Smještaj

2 noćenja u hostelu u Rigi, 2 noćenja u hostelu u Vilniusu, 1 noćenje s buffet doručkom na brodu između Finske i Švedske, 1 noćenje u bungalovima u Karlstadu, 1 noćenje u hostelu u Tallinnu

Fakultativni izleti

VELIKA LITAVSKA TURA – 35 EUR
MALA LATVIJSKA TURA – 25 EUR
MALA ESTONSKA TURA – 20 EUR
DROBAK – 10 EUR
TRAKAI – 30 EUR
U SLUČAJU KUPOVINE SVIH FAKULTATIVA CIJENA JE 120 EUR!!!

Cijena

0
Rasprodano

Česta pitanja

Da li su fakultativni izleti obavezni i da li se plaćaju prilikom rezervacije?

– Fakultativni izleti NISU obavezni, što znači da ukoliko odlučite ne ići na izlet imate slobodno vrijeme koje možete iskoristiti za razgledavanje grada te niste dužni platiti odlazak na izlet. Upute za plaćanje izleta ćete dobiti u Završnom pismu par dana prije puta
U slučaju otkazivanja trudim ose osigurati što veći povrat prema putniku, no to naravno ovisi o načinu i vremenu otkazivanja, točnije koliko prije putovanaj je rezervacija otkazana. Više o uvjetima otkazivanja – UVJETI.
Nakon prijave na formi ispod, putnik je dužan uplatiti akontaciju/polog kao potvrdu svoje rezervacije. Ako putujete s još jednom ili više osoba, nije ih potrebno posebno prijavljivati, nego u napomeni napišite njihove podatke – ime, prezime, mail i broj mobitela.

Najnovija putovanja

#ajmonaput

Info

Dragi naši Azimutovci

Od 25.01 do 01.02 smo dostupni samo na

Telefonski pozivi će biti odbijeni zbog roaming-a.