349 €

TUNIS – Jesen 2024 – Vol3

(DOUZ – SOUSSE - CHOTT EL JERID – TOZEUR – EL JEM – MATMATA – KAIROUAN – SIDI BOU SAID – CARTHAGE)

*2 noćenja na brodu i 5 noćenja s polupansionom u Tunisu!

Polazak:

30.10.2024

Povratak:

07.11.2024

Plan putovanja

1. dan ZAGREB – CIVITAVECCHIA

Polazak u 06:00 s autobusnog kolodvora (peron 502-506). Vožnja kroz Sloveniju i Italiju. Dolazak u Civitavecchiu, ukrcaj na brod i smještaj u 4-krevetnim kabinama. Plovidba sredozemnim morem. Noćenje.

2. dan TUNIS – HAMMAMET

Dolazak u Tunis u poslijepodnevnim satima. Transfer do smještaja u Hammametu. Check in u hotel i odmor. Večera. Noćenje.

3. dan HAMMAMET (EL JEM – KAIROUAN) (MALA POVIJESNA TURA)

Doručak. Slobodan dan za odmor. Mogućnost fakultativnog odlaska na MALU POVIJESNU TURU. Polazak autobusom prema mjestu El Jem gdje ćemo posjetiti jedan od najočuvanijih amfiteatara na svijetu (ulaznica uključena u cijenu izleta). Nastavak prema Kairouanu, četvrtom svetom muslimanskom gradu u kojem se nalazi jedan od najpoznatijih islamskih objekata – UKBETOVA DŽAMIJA. Slobodno vrijeme za razgled džamije (izvana) koju svake godine posjeti tisuće muslimana za vrijeme Ramazana i razgled grada. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan HAMMAMET (KARTAGA – SIDI BOU SAID)

Doručak. Slobodan dan za odmor. Mogućnost fakultativnog posjeta Kartagi, jednom od najvećih arheoloških lokaliteta. Šetanja lokalitetom – ANTONIJEVA KUPELJ – BAZILIKA – AMFITEATAR – BYRSA BRDO – HIPODROM – CISTERNE (cijena ulaznice uključena u cijenu izleta). Nastavljamo do SIDI BOU SAID-a, bijelo-plavog gradića poznatijeg i kao ‘grad boema’. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan HAMMAMET (MATMATA – DOUZ – CHOTT EL JERID – TOZEUR) (PUSTINJSKA TURA)

Doručak. Slobodan dan za odmor. Mogućnost fakultativnog odlaska na VELIKU PUSTINJSKU TURU. Polazak oko 4 ujutro prema MATMATI, berberskom naselju gdje je sniman film RATOVI ZVIJEZDA – NOVA NADA. Nakon posjeta trogloditskim kućama nastavljamo prema DOUZ-u, mjestu kojeg zovu ‘vrata Sahare’. Mogućnost jahanja deva, vožnje ‘quada’ ili jeep safarija po dinama uz dodatnu nadoplatu. Noćenje u Douzu za one koji su na faklutativi.

6. dan HAMMAMET (PUSTINJSKA TURA)

Doručak. Za sudionike pustinjske ture odlazak do CHOTT EL JERIDA, slanog jezera koji pruža nevjerojatnu sliku i poznato je po pustinjskim ružama. Dan završavamo posjetom TOZEURU, najpoznatijem gradu-oazi u Tunisu. Povratak u hotel. Noćenje

7. dan HAMMAMET – TUNIS

Doručak. Check out iz hotela i slobodno vrijeme u gradu. Poslijepodne polazak prema glavnom gradu. Dolazak u Tunis i obilazak MEDINE glavnog grada. Slobodno vrijeme za kupnju suvenira i večeru. Ukrcaj na brod oko 16:00. Smještaj u kabine i noćenje.

8. dan TUNIS – CIVITAVECCHIA

Plovidba Sredozemljem i dolazak Civitavecchiu oko podneva. Iskrcaj i polazak prema Zagrebu.

9. dan ZAGREB

Dolazak u Zagreb u ranim jutarnjim satima.

Putovanje je zamišljeno kao kombinacija turističkog i istraživačkog putovanja. To znači da ćemo zajedno vidjeti sve što nam države i gradovi koje ćemo posjetiti pružaju, ali i da ćete imati dovoljno vremena za slobodno vrijeme, izlaske i jutarnje trježnjenje. Poanta puta je prvenstveno zabaviti se, ali i vidjeti što nam gradovi koje ćemo posjetiti, pružaju.
Prijevoz autobusom visoke turističke klase (TV, video)
5 noćenja s doručkom u hotelu u Hammametu/Munastiru/Sousse (2 krevetne sobe), Prijevoz brodom na relaciji CIVITAVECCHIA – Tunis – CIVITAVECCHIA u 4 krevetnim kabinama
Razgledi prema programu, stručno vodstvo i organizacija puta
Ulaznice za pojedine objekte i lokalitete (neobavezno)
Dodatno zdravstveno osiguranje (neobavezno)
Taksa – 2 eur dan

Džeparac

Agencija preporuča ‘džeparac’ od cca 450 eura za suvenire i osobne potrebe.

Smještaj

*2 noćenja na brodu i 5 noćenja s polupansionom u Tunisu!

Fakultativni izleti

MALA POVIJESNA TURA – 30 eura
KARTAGA i SIDI BOU SAID – 30 eura
VELIKA PUSTINJSKA TURA – 80 eura

PAKET FAKULTATIVA IZNOSI 130 EURA!!!

Cijena

0
za prijave do 1.8.2024.
Prijava

Česta pitanja

Da li su fakultativni izleti obavezni i da li se plaćaju prilikom rezervacije?

Fakultativni izletai NISU obavezni, što znači da ukoliko odlučite ne ići na izlet imate slobodno vrijeme koje možete iskoristiti za razgledavanje grada te niste dužni platiti odlazak na izlet. Upute za plaćanje izleta ćete dobiti u Završnom pismu par dana prije puta
U slučaju otkazivanja trudim ose osigurati što veći povrat prema putniku, no to naravno ovisi o načinu i vremenu otkazivanja, točnije koliko prije putovanaj je rezervacija otkazana. Više o uvjetima otkazivanja – UVJETI.
Nakon prijave na formi ispod, putnik je dužan uplatiti akontaciju/polog kao potvrdu svoje rezervacije. Ako putujete s još jednom ili više osoba, nije ih potrebno posebno prijavljivati, nego u napomeni napišite njihove podatke – ime, prezime, mail i broj mobitela.

Najnovija putovanja

#ajmonaput

Info

Dragi naši Azimutovci

Od 25.01 do 01.02 smo dostupni samo na

Telefonski pozivi će biti odbijeni zbog roaming-a.